Proteste anti-putere, la Iaşi. Premierul Ungureanu, huiduit la el acasă VIDEO

Noi proteste la Iaşi, în ziua în care a avut loc  reuniunea comună dintre guvernele României şi Republicii Moldova. Ieşeni, dar şi reprezentanţi ai Mişcării "Noua Dreaptă" s-au adunat în faţa Universităţii Alexandru Ioan Cuza unde au scandat împotriva lui Traian Băsescu şi a Guvernului. Premierul Ungureanu a fost din nou huiduit de protestatari, aşa cum s-a întâmplat şi vineri seara.
Romania TV
03 mart. 2012, 08:34
Proteste anti-putere, la Iaşi. Premierul Ungureanu, huiduit la el acasă VIDEO

Aproximativ o sută de persoane au protestat sâmbătă la Iaşi. După ceremonia oficială de primire a membrilor Guvernelor român şi moldovean, oamenii au început să strige lozinci împotriva Guvernului, a lui Traian Băseascu şi a lui Mihai Răzvan Ungureanu (ieşean de origine), dar şi a Elenei Băsescu.

Lasă-ne, lasă-ne, Băsescule!”, „Băsescu, nu rezişti, nici nu mii de securişti!”, „Jos Băsescu”, „Ţi-au adus spionul să-ţi apere tronul”, „Jos mafia din Iaşi”, „Caracatiţa lui Nichita”, „Băsescu, nu rezişti nici cu mii de securişti”, „Iaşiule, trezeşte-te”, „Elena Băsescu nu uita, gramatica este a ta”, au scandat protestatarii.

Ei au cerut demisia şefului statului, a premierului şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

La manifestaţie au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Mişcării „Noua Dreaptă”, veniţi să susţină unirea Basarabiei cu România. Ei au scandat „Basarabia este România”, „Jos hotarul de la Prut” şi „Basarabia pământ românesc”.

La finalul reuniunii guvernamentale comune, Mihai Răzvan Ungureanu a avut din nou parte de huiduieli.

La ieşirea din sediul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, unde a avut loc şedinţa, premierul român, omologul său moldovean Vlad Filat şi miniştrii celor două cabinete au fost huiduţi de un grup de aproximativ de 20 de persoane, aflate pe trotuarul din faţa instituţiei.

Oamenii au scandat „Jos Guvernul securist”, „Jos mafia”, Afară, afară, trădători din ţară”, „Vrem anticipate”, „PDL – UDMR, aceeaşi mizerie”, „Cuza domnitor, Băsescu trădător”.

Ce a spus Ungureanu despre protestatari

Conducătorii unui stat democratic trebuie să asigure dreptul la protest al membrilor comunităţii, dar revendicările avansează şi probleme pe care guvernele nu le pot face, a comentat premierul Mihai Răzvan Ungureanu protestele de la Iaşi.

Şi eu lupt pentru dreptul lor de a protesta, iar ceea ce am făcut astăzi nu reprezintă altceva decât ceea ce este de datoria noastră, să putem aduce un plus de bunăstare şi celor care sunt nemulţumiţi şi foarte săraci, nu pentru a-i face mulţumiţi deodată, ci pentru măcar a le spune şi a le dovedi că aceste guverne muncesc. În rest, în ceea ce priveşte natura revendicărilor, sunt şi lucruri pe care guvernele nu le pot face„, a spus Ungureanu.

Ideea dreptului la protest a fost susţinută şi de premierul Republicii Moldova, care a arătat că, într-un stat democratic, există drepturi şi libertăţi pentru cetăţeni, inclusiv la protest, iar autorităţile trebuie să poată oferi prosperitate, dar nu prin enunţuri, ci printr-o creştere economică durabilă.  „Să nu credeţi că la Chişinău, în faţa Guvernului, a fost linişte, şi acolo au fost proteste”, a adăugat Filat.

Şedinţa comună a guvernelor român şi moldovean a fost organizată la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi a durat aproximativ trei ore.  Aceasta a fost prima reuniune comună a celor două guverne.

Premierul român Mihai Răzvan Ungureanu şi omologul său moldovean Vlad Filat au fost primiţi cu onoruri militare, sâmbătă dimineaţă, la Iaşi. Cu puţin timp înaintea începerii ceremoniei, care se desfăşoară în faţa Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, câteva zeci de persoane adunate în zonă au scandat „Basarabia este România”, „Jos hotarul de la Prut”.

Sâmbătă dimineaţă, pe trotuarul din faţa Univeristăţii „Alexandru Ioan Cuza” au fost montate garduri metalice pentru a delimita zona, astfel încât trecătorii să nu aibă acces. În zonă au fost moblizate, de altfel, forţe sporite ale Poliţiei şi Jandarmeriei.

Câteva zeci de persoane, între care şi membri ai organizaţiei „Noua Dreaptă”, s-au adunat în faţa Univeristăţii „Alexandru Ioan Cuza”, în aşteptarea membrilor Guvernelor român şi moldovean. Acestea aveau steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje precum „Somnul naţiunii ucide democraţia”, „Proletari din toate ţările, uniţă-vă”, „România are cangrenă: toată clasa politică”, „Revoluţia decentă, Noua Dreaptă”. Printre cele câteva zeci de persoane se află şi membri ai „Noua Dreaptă”, care au steaguri cu însemnele organizaţiei.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a fost fluierat şi vineri la sosirea în sediul Primăriei Iaşi, unde a a vut loc o recepţie organizată cu prilejul prezenţei în oraş a şefului Guvernului şi a miniştrilor.

Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Animalul care poate trăi chiar și 500 de ani. Longevitatea sa i-a uimit pe oamenii de știință
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Playtech.ro
Stațiunea din România, adorată de turiști! E o reală comoară! Vin de la mii de km să o viziteze!
DailyBusiness
Este vestea cea mare! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele românilor
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Spynews
”Nu îmi este frică”. A fost sau nu Gabi Bădălău bătut de Bianca Drăgușanu?! Ce spune despre presupusele acte de violență ale vedetei de la o petrecere
Evz.ro
Bogdan Vlădău nu știe cum să-i mai intre în grații Ginei. Vedeta îl ignoră total, cel puțin pe net
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Nuntă cu final tragic! O șoferiță și-a condus mama spre MOARTE, după ce s-a răsturnat într-o râpă.
Capital.ro
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate continentele lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, în vizită oficială la Beijing pentru prima dată de la începutul invaziei ruse
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!