Majoritatea protestatarilor erau tineri, iar mulţi erau îmbrăcaţi în steaguri UE în timp ce alţii fluturau bannere pe care erau scrise sloganuri precum „Eu sunt cu UE” sau „Wrexit”.”Ce vrem să facem? Să rămânem în UE”, scandau ei.
„Am fost cu adevărat şocat în dimineaţa de după vot”, a spus Nathaniel Samson, în vârstă de 25 de ani.
„Mă simt profund nesigur cu privire la viitorul meu”, a adăugat el. „Sunt în acest marş pentru a-mi exprima nemulţumirea. Accept rezultatul, dar vrem să aratăm că nu îl vom accepta în linişte”, a mai subliniat aceasta.
Zeci de steaguri europene erau purtate de mulţime, care agita pancarte pe care se puteau citi mesaje ca „Breverse” – adică anularea Brexitului -, „Brexitul este o prostie” sau „Campania ‘Leave’ a minţit”.
„Noi iubim UE”, strigau manifestanţii.
„Eu vreau să rămân în Uniunea Eurpeană. Putem face ceva atât timp cât Articolul 50 nu este activat”, a declarat pentru AFP David, unul dintre manifestanţi, îmbrăcat în galben şi albastru, culorile steagului european, referindu-se la articolulu din Tratatul de la Lisabona care permite declanşarea procesului ieşirii din UE.
„Am luat o decizie proastă din cauza minciunilor campaniei pro-Brexit. Eu vreau să ne revizuim decizia”, declară Casey, în vârstă de 37 de ani, cu o coroană de flori galbene şi albastre pe cap, care ţine în mâini o imensă inimă gobflabilă.
„Toată lumea ştie că, în cazul unui nou referendum, vom vota să rămânem”, afirmă Nicholas Light, în vârstă de 82 de ani, care adaugă că „zeci de mii de persoane nu au votat pentru a ieşi sau rămâne în UE, ci împotriva Guvernului”.
Potrivit unui sondaj realizat de Ipsos Mori pentru BBC, 16% dintre britanicii care au votat în refrendum cred că Marea britanie va rămâne în UE, 22% nu ştiu dacă ţara va ieşi din blocul european, iar 48% dintre alegători apreciază că este necesar să aibă loc alegeri legislative înaintea lansării negocierilor de ieşire din UE.