Din cauza grevei, este blocată activitatea pe Aeroportul Internaţional din Hong Kong, fiind afectate Hong Kong Airlines: 32 de zboruri anulate, China Airlines: 7 zboruri anulate, Cathay Pacific: peste 70 de zboruri anulate, după doar 4 aore de la declanşarea protestului.
De la ora locală 7:00, protestatarii au început să blocheze trenurile şi autobuzele. Protestatarii blochează plecarea trenurilor de metrou, mai multe fiind oprite în staţii timp de peste 40 de minute. Aceasta în condiţiile în care aproape cinci milioane de persoane folosesc zilnic metroul. Blocajele instituite şi pe autostrăzi şi în sistemul de transport rutier ridică la 12 milioane de persoane numărul celor afectaţi.
Liderul Kong Kongului, Carrie Lam a precizat că nu demisionează şi a solicitat încetarea violenţelor. Ea a promis într-o conferinţă de presă că se va implica mai mult, va asculta mai mult şi va face mai mult pentru a înţelege şi răspunde solicitărilor opiniei publice. Lam a subliniat că nu ţine de atribuţiile ei eliberarea celor reţinuţi în timpul protestelor, răspunzând astfel unei solicitări a protestatarilor. Lam şi secretarul său financiar au anunţat că protestele au afectat economia. Ea a avertizat că societatea devine ”nesigură şi instabilă”, iar demonstraţiile violente împing oraşul spre ”o situaţie foarte periculoasă”.
Matthew Cheung, secretar pentru administraţie, a afirmat că greva de luni, din Hong Kong ”nu va aduce nimic bun pentru Hong Kong”.
Hong Kongul se confruntă cu una dintre cele mai grave crize din istoria sa recentă. Manifestaţii uriaşe au loc de la 9 iunie împotriva guvernului local în favoarea Beijingului, dar şi confruntări sporadice între contestatari radicali şi poliţişti. Mobilizarea, care a apărut ca o respingere a unui proiect al Hong Kongului – în prezent suspendat – de autorizare a extrădărilor către China, s-a transformat, în decursul săptămânilor, într-o sfidare a autorităţilor comuniste, de o amploare fără precedent de la retrocedarea, în 1997, a acestei foste colonii britanice.