Proteste în Bucureşti. Îmbrânceli între poliţişti şi jandarmi la uşa lui Iohannis. Poliţişti, săltaţi de jandarmi şi băgaţi în dube VIDEO

Sute de sindicalişti au ieşit din nou în stradă. Sindicaliştii din Poliţie s-au adunat joi în faţa Palatului Cotroceni, revoltați că sporurile vor fi reduse. Jandarmii au intervenit şi le-au dat amenzi. De asemenea, au existat conflicte între forţele de ordine şi protestari. Şi în Piaţa Victoriei, dar şi în faţa Ministerului Transporturilor protestează sindicaliştii din Cartel Alfa, respectiv CFR-iştii.
Alina Andrei
24 feb. 2021, 11:28
Proteste în Bucureşti. Îmbrânceli între poliţişti şi jandarmi la uşa lui Iohannis. Poliţişti, săltaţi de jandarmi şi băgaţi în dube VIDEO

Zeci de poliţişti au protestat miercuri în faţa Palatului Cotroceni faţă de măsurile de austeritate luate de Guvern. La protest au intervenit jandarmii care au legitimat mai mulţi protestatari.

„A ajuns Jandarmeria să fie stat în stat. Am ajuns noi, polițiștii, să stăm într-un țarc? Nu le e rușine? Noi suntem militari și respectăm legea, dar stăm într-un țarc făcut de ei, nu spuneam nimic, după care ne amendează. Ne-au amendat cu 4000 de lei că nu am respectat distanța socială. Unde să o respecți? Unde te închid ei în 2 metri pătrați? De ce nu ne-au pus în față unde e spațiu mare? Să nu ne vadă Iohannis? Jandarmeria răspunde la comenzi politice.
Ei fac niște abuzuri foarte grave. Au venit și au confiscat o genată, fără niciun drept, iar pe colegul meu l-au împins. O să le facem plângere la parchet, nu se mai poate. Și pe mine, la ministerul Justiției, m-au scos din mulțime cu forța, la fel ca pe colegul meu“, a declarat Florin Stoica, secretar general al SNPP.

„Au făcut un zid în jurul meu și mă îmbrânceau și voiau să mă ia de aici”, s-a plâns unul dintre protestatari.

 

Poliţiştii protestatari au adus vuvuzele, fumigene şi steaguri. Jandarmii au intrat între ei și au ridicat mai mulţi  protestatari. Aceștia au fost duși la dube și legitimați.

„Chiar dacă ați primit ordin să ne bruscați, amendați sau gazați, noi tot vom protesta, iar protestul este și pentru drepturile voastre dragi colegi jandarmi!”, au scris sindicaliştii pe Facebook.

„Jandarmeria Română primește ordin pentru a doua oară să blocheze activitatea de protest. RUȘINE, RUȘINE, RUȘINE SĂ VĂ FIE!”, au mai scris sindicaliştii de la Europol, pe Facebook.

 

Amenzi la protestul poliţiştilor de la Cotroceni

Jandarmii au anunţat că au fost identificate patru persoane care au folosit materiale pirotehnice, atât în perimetrul destinat adunărilor publice, cât și în afara acestuia. În acest caz, jandarmii au întocmit acte de constatare pentru a sesiza organelor competente, existând suspiciunea săvârșirii infracțiunii de folosire fără drept a articolelor pirotehnice.

De asemenea, au dat patru amenzi în valoare de 10.000 de lei sindicaliștilor din Poliție care au protestat pentru că au folosit fumigene.

Jandarmeria București a mai anunţat că au fost aplicate patru amenzi organizatorilor protestului în valoare totală de 10.000 de lei, pentru nerespectarea perimetrului adunărilor publice și instigarea participanților de a părăsi locul special destinat și de a se manifesta astfel încât să tulbure ordinea publică.

Jandarmii au legitimat șapte persoane și au verificat şi trei mașini, pe timpul protestului.

 

În Piaţa Victoriei protestează sindicaliştii din Cartel Alfa.

Zeci de angajaţi CFR protestează în faţa Ministerului Transporturilor 

Ceferiştii protestează miercuri, între orele 11:00 şi 13:00, în faţa Ministerului Transporturilor, pe lista de revendicări aflându-se, printre altele, aplicarea Legii privind statul personalului feroviar, desfiinţarea Autorităţii pentru Reformă Feroviară şi păstrarea gratuităţii studenţilor pe calea ferată.

Citeşte şi: Noi proteste în stradă în Bucureşti faţă de măsurile de austeritate luate de guvern. Sindicaliştii din Sănătate şi Poliţie protestează la Parlament

Reprezentanţii Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian şi cei ai Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România solicită Guvernului României: Aplicarea Legii nr.195/2020 privind Statutul Personalului Feroviar în anul 2021, cel puţin din perspectiva creşterilor salariale şi a posibilităţii de a ieşi cu 5 ani mai repede la pensie începând cu luna septembrie 2021, conform acestei legi; achiziţionarea a 150 automotoare Desiro noi prin fonduri naţionale şi europene şi includerea în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a achiziţiei a 139 rame electrice noi pentru sistemul de transport feroviar, precum şi depunerea de proiecte pentru achiziţia de trenuri noi prin Cadrul Financiar Multianual 2021 – 2027; asigurarea schimbului de generaţii prin cursuri de formare profesională la CENAFER şi/sau SNTFC CFR Călători SA; desfiinţarea Autorităţii pentru Reformă Feroviară; stoparea subcompensării CFR Călători şi păstrarea gratuităţii călătoriei studenţilor pe calea ferată.

„În 2021 – Anul European al Căilor Ferate, Comisia Europeană şi Parlamentul European, încurajează statele membre să promoveze şi să dezvolte transportul feroviar de pasageri şi de marfă, ca o soluţie de mobilitate durabilă, cu emisii scăzute de carbon şi cu performanţe excelente din perspectiva coeziunii sociale şi teritoriale. Companiile feroviare de stat din Uniunea Europeană sunt lideri în piaţa transporturilor pe cale ferată, asigurând servicii de transport rapide, sigure şi la preţuri accesibile pentru pasageri şi companii. În majoritatea ţărilor UE, investiţiile în infrastructura feroviară şi în material rulant nou sunt efectuate în mod regulat, asigurându-se un buget public mai mare transporturilor feroviare raportat la transportul rutier. În contrast cu această realitate europeană, sistemul de transport feroviar din România se erodează de peste 30 de ani sub privirea unui Stat neputincios şi nepăsător, care nu ştie sau poate chiar nu vrea să gestioneze responsabil şi profitabil companiile de stat. Guvernul României s-a obişnuit să nu plătească prestaţia reală a CFR Călători, rămânând astfel dator de ani de zile acestei companii, transformând-o nejustificat într-o aşa zisă „gaură neagră”. Acest tratament aplicat operatorului de transport feroviar de stat, pune în pericol existenţa unei companii a poporului român care de peste 150 de ani a servit interesele economice şi strategice ale ţării noastre”, susţin sindicaliştii într-un comunicat.

„Sătui de atâta nedreptate, ceferiştii protestează din nou pentru că transportul feroviar reprezintă viitorul în Uniunea Europeană, însă pentru Guvernul României, în Anul European al Căilor Ferate, nu înseamnă decât continuarea planului de instituire a austerităţii şi de umilire a lucrătorilor feroviari prin amânarea intrării în vigoare a Legii nr.195/2020 privind Statutul Personalului Feroviar, prin transformarea operatorilor feroviari de stat de călători şi de marfă şi a gestionarului de infrastructură feroviară de stat în „găuri negre” fabricate chiar de Guvernul României, prin subcompensare, subfinanţare şi prin menţinerea în exploatare a trenurilor vechi ce trebuiau schimbate cu trenuri noi din fonduri europene în perioada 2014 – 2020″, mai spun sindicaliştii.

Citeşte şi: Virgil Popescu, despre încercarea asocierii Dianei Șoșoacă și liderilor AUR cu protestele minerilor din Valea Jiului: ”Nu s-au adus acolo să rezvole probleme, ci să se folosească de această problemă”

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Afacerea cu care doi frați din Bihor au dat lovitura. Un litru poate costa și 200 de lei
Capital.ro
Adio, maestre! Legendarul cântăreţ s-a stins din viaţă: Vei intra în istorie
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Cum faci pereții lună în câteva minute. Soluția o faci în casă, costă cât o bere
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Pensia cu care trăiește Nelu Vlad! Solistul piesei „Se mărită Mona mea” are o carieră de peste 4 decenii
Capital.ro
Românii primesc mai mulți bani de la stat. UE și România bat palma: Am solicitat modificare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Raport ONU: Mii de palestinieni ridicați din Gaza și torturați în Israel
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?