Protestul inedit al unui rus faţă de războiul lui Putin. Incredibil ce a făcut Dmitri: „Ceea ce fac este un act de disperare”

Un rus dintr-un orăşel din Rusia a găsit un mod incredibil de a protesta faţă de războiul declanşat de Vladimir Putin. Bărbatul a pictat mesaje anti-război pe pereţii magazinului său.
Filip Stan
20 mai 2022, 19:25
Protestul inedit al unui rus faţă de războiul lui Putin. Incredibil ce a făcut Dmitri:

Protestul inedit al unui rus faţă de războiul lui Putin. Dmitri Skurikhin a pictat acoperişul magazinului său în culorile Ucrainei şi a scris mesaje anti-război pe clădire.

Protestul inedit al unui rus faţă de războiul lui Putin. Ce a scris bărbatul pe pereţii magazinului său

Dmitri Skurikhin locuieşte într-un orăşel din Rusia şi este revoltat de decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina. Bărbatul nu a putut sta cu mâinile în sân şi a ales să-şi exprime indignarea printr-un mod unic. Unul dintre mesajele scrise de Dmitri pe pereţii magazinului său este următorul: „Pace pentru Ucraina, libertate pentru Rusia!”.

Citeşte şi Rubijne, al doilea oraş ucrainean ras de pe faţa pământului: „Rubijne împărtășește soarta Mariupolului. Nu mai există clădiri intacte, în curţi sunt cimitire”

În acest fel, Dmitri a vrut să atragă atenţia cetăţenilor ruşi cu privire la ororile care se petrec în Ucraina.

„În primele săptămâni de război, oamenii noștri nu știau ce se întâmplă. Ei credeau că se desfășoară un fel de operațiune specială pentru a îndepărta dependenții de droguri din guvernul ucrainean. Nu știau că Rusia bombardează orașe ucrainene”, a spus Dmitri, potrivit BBC. 

În Rusia, protestul public înseamnă urmărire penală sau amenințări. Cineva a scris pe ușa lui Dmitri  „trădător”, iar poliția a venit în vizită. Deşi a fost amendat pentru discreditarea forțelor armate ruse, lui Dmitri nu-i pare rău de ce a făcut.

„Nu puteam să stau fără să fac nimic. M-ar fi sfâșiat în interior. Dar ceea ce fac este un act de disperare”, a spus protestatarul.

Reamintim că războiul armata lui Vladimir Putin a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022. Mai multe explozii s-au auzit în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa. Trupele Federației Ruse au atacat din nord, sud și est și s-au îndreaptat inclusiv spre capitala Kiev.

Forțele ucrainene au luptat pe mai multe fronturi, însă au pierdut controlul mai multor baze și aeroporturi militare și a zonei Cernobîl. Occidentul a anunțat noi sancțiuni dure pentru Rusia, condamnând atacul asupra Ucrainei.

Volodimir Zelenski a anunţat vineri noapte, că în regiunea Cernigău, la nord de Kiev, satul Desna a fost lovit de rachete ruseşti joi,atacul soldându-se cu mai mulţi morţi. Desna se află la aproximativ 60 de kilometri de graniţa cu Belarus.

Citeşte şi Anunţul momentului. Moscova îşi declară VICTORIA în Ucraina

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!