SLOVACIA – ROMÂNIA: 1-1. Suntem în optimi la Euro 2024!

Naţionala României s-a calificat în optimile Euro 2024. Naționala a jucat împotriva Slovaciei meciul decisiv pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal. Partida din ultima etapă a grupei E a început la ora 19.00, la Frankfurt. La fel ca la celelalte confruntări ale “Generaţiei de Suflet”, în tribune sunt zeci de mii de suporteri tricolori.
Filip Stan
26 iun. 2024, 20:30
SLOVACIA - ROMÂNIA: 1-1. Suntem în optimi la Euro 2024!

PROTV LIVE VIDEO SLOVACIA – ROMÂNIA ONLINE STREAMING. Slovacia – România, ultimul meci al „tricolorilor” din grupa E de la Euro 2024, va avea loc miercuri, 26 iunie, de la ora 19:00, la Frankfurt, și va fi transmis livetext  de Romaniatv.net și în direct la PRO TV.

Elevii lui Edi Iordănescu sunt pe primul loc în grupă după primele două meciuri. Au învins-o pe Ucraina, 3-0, și au pierdut cu Belgia, 0-2. În paralel, Romaniatv.net va reda liveTEXT&FOTO celălalt meci al grupei dintre Ucraina și Belgia, programat în aceeași zi și de la aceeași oră, difuzat pe PRO Arena.

 

Slovacia – România, LIVE de la 19:00, AICI

Min. 90: ROMÂNIA – SLOVACIA: 1-1, final de meci, România este în optimi la Euro 2024

Min. 72: Slovacia este în atac, iar în tribune este o atmosferă infernală

Min.64: Florin Niță intervine excepțional, respinge cu piciorul șutul periculos al lui Strelec.

Min. 61 – OCAZIE ROMÂNIA. Drăguș a șutat din interiorul careului, lateral stânga, puțin peste vinclu.

Min. 60 – OCAZIE ROMÂNIA! Răzvan Marin a șutat de la marginea careului de 16 metri, dar portarul a respins.

Min.58: Schimbare în tabăra României. Părăsește gazonul Florinel Coman, intră Deian Sorescu.
Min.56: E jocul care ne convine! Mai avem de rezistat mai puțin de 40 de minute, iar senzația e că intensitatea partidei a scăzut cu o viteză. Slovacii controlează posesia, dar fără cine știe ce periculozitate în jumătatea noastră.
Min.52: Rațiu e din nou nesigur, slovacii insistă și sunt aproape de gol. Dar suntem salvați de Niță, care închide colțul scurt și prinde balonul.
Min.49: Emoții în careul nostru. Mai întâi greșește Rațiu, apoi asistăm la o inexactiate a lui Drăgușin. Cu prezență de spirit, Niță se înalță și boxează mingea.

Min. 46: Mai avem o repriză de rezistat, hai Romania!, Slovacia începe în atac.

Slovacia – România 1-1 la pauză

MECI / PROBABILITATE

România – Franța 41%
România – Slovenia 15%
România – Spania 12%
România – Olanda 8%
România – Anglia 6%
România eliminată 18%

Astfel, în acest moment, după meciurile de marți seara, știm și eventualele adversare ale României din optimile EURO 2024:

– dacă terminăm pe locul 1 în grupă: România – Slovenia/Olanda

– dacă terminăm pe locul 2 în grupă: România – Franța

– dacă ne calificăm de pe locul 3 în grupă: România – Spania/Anglia.

Min. 36: Ianis Hagi obţine penalty, iar Răzvan Marin aduce egalarea.

MIN. 24. SLOVACIA deschide scorul, 1-0. Duda, nemarcat, scăpat din marcaj de Răzvan Marin, se înalță și îl învinge pe Niță. Hai România!

Min. 22: Iconiţele lui Tata Puiu funcţionează, o minge trece de toţi fundaşii şi de portar, dar aproape şterge bara şi iese în aut.

Min.17: Ianis Hagi înalță inspirat un balon, slovacii resping spre propriul portar, iar Dubravka reține.
Min.16: Vine un nou corner al slovacilor, Florin Niță e stăpân în careu, iese și boxează!

MIN. 11: DUBLĂ ocazie România, portarul Slovaciei ţine tabela intactă la şutul lui Raţiu, apoi Hagi trage mult peste din careu.

Calculele pentru optimi: dacă terminăm grupa pe locul 1, jucăm cu Slovenia sau Olanda, pe locul 2, cu Franța. Dacă terminăm pe 3, jucăm cu Spania sau Anglia

Min. 10: Slovacii sunt periculoşi în atac, au avut mai mute lovituri de colţ în ultimele minute.

Min. 4: Atmosferă de vis pe Arena Națională din Frankfurt. Se aude numai ”România, România”

Min. 2: Slovacia a început în forţă, dar România a echilibrat ostilităţile. Hai România!

-Reprezentativa tricoloră a ajuns la stadionul din Frankfurt pentru meciul cu Slovacia, programat la ora 19.00, în ultima etapă a grupei E de la Euro 2024.

-Premierul Marcel Ciolacu, în tribune la meciul României cu Slovacia, de la Campionatul European: Succes, băieţi! Astăzi ne calificăm!

Slovacia – România, echipele de start
România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R.Marin, M. Marin, Stanciu – Ianis Hagi, Drăguș, Coman
Rezerve: H. Moldovan, Târnovanu, Alibec, Bîrligea, Cicâldău, Man, Mihăilă, Mogoș, Nedelcearu, Olaru, Pușcaș, Racovițan, Rus, Sorescu, Șut
Selecționer: Edi Iordănescu

Slovacia:  Dubravka – Duda, Hancko, Haraslin, Kucka, Lobotka, Pekarik, Schranz, Skriniar, Strelec, Vavro
Rezerve: Benes, Bero, Bozenik, De Marco, Duris, Gyomber, Hrosovsky, Kosa, Obert, Ravas, Rigo, Rigo, Rodak, Sauer, Suslov, Tupta
Selecționer: Francesco Calzona

PROTV LIVE VIDEO SLOVACIA – ROMÂNIA ONLINE STREAMING. Cum se califică România în „optimile” EURO 2024

România e pe primul loc în grupa E, cu 3 puncte, la fel ca Belgia, Slovacia și Ucraina, dar cu cel mai bun golaveraj (+1, ca Belgia, dar naționala noastră a dat mai multe goluri, 3 față de 2). Pentru a ne califica de pe unul dintre primele două locuri, trebuie să nu pierdem cu Slovacia.

Pe lângă cea mai simplă variantă, România să facă minimum un egal cu Slovacia și să meargă în „optimi” de pe locul 1 sau 2, luni seară a devenit valabil în proporție de 99% și scenariul prin care ne-am putea califica de pe locul 3.

Dacă „tricolorii” pierd cu Slovacia, trebuie să fie îndeplinită, obligatoriu, o condiție pentru a termina pe locul 3. Și anume, Belgia să o bată pe Ucraina. La o înfrângere a elevilor lui Edi Iordănescu, orice alt rezultat decât victoria Belgiei ne trimite pe locul 4, iar România ar fi eliminată de la turneul final. Dacă pierdem la mai puțin de 5 goluri diferență cu Slovacia și Belgia bate Ucraina, suntem în „optimile” EURO 2024.

În cazul în care ambele meciuri se încheie cu remize, cele patru echipe vor termina la egalitate, cu patru puncte. În acest context, putem contura următoarele scenarii:

Dacă cele două remize au același scor, sau dacă Belgia vs Ucraina este o remiză cu mai puține goluri decât Slovacia vs România, clasamentul grupei se va baza pe diferența de goluri și golurile marcate:
1) România
2) Belgia
3) Slovacia
4) Ucraina

Dacă cele două rezultate de egalitate au scoruri diferite, se anticipează următoarele scenarii:
Dacă meciul Belgia – Ucraina se termină 1-1 și Slovacia – România se termină 0-0, sau orice pereche de rezultate în care Belgia înscrie exact cu un gol mai mult decât România, Belgia și România vor ocupa primele două poziții în grupă, dar vor fi la egalitate la diferența de goluri și la golurile marcate. În acest caz, criteriul meciurilor directe se reaplică exclusiv acestor două echipe, ceea ce ar însemna că Belgia va fi în fața României, deoarece a câștigat partida de la Koln (2-0).

Slovacia ar fi pe locul al treilea, iar Ucraina pe locul al patrulea la diferență de goluri. În toate celelalte scenarii, România și Belgia ar ocupa primele două locuri în grupă, în funcție de golurile marcate. Belgia va câștiga grupa dacă înscrie cu două (sau mai multe) goluri mai mult decât România în caz de egalitate. România ar câștiga grupa dacă înscrie mai multe goluri decât Belgia în aceeaşi situaţie. Slovacia ar termina înaintea Ucrainei pe locul al treilea, în funcție de diferența de goluri. În toate aceste scenarii, loviturile de pedeapsă în caz de egalitate perfectă nu s-ar putea aplica.

Daniel Siebert arbitrează România – Slovacia
Daniel Siebert a fost desemnat de UEFA arbitrul partidei România – Slovacia. Germanul nu a mai arbitrat-o niciodată pe România. Arbitrul în vârstă de 40 de ani va conduce la centru a doua partidă de la Euro 2024. Prima a fost Georgia – Cehia, disputată sâmbătă, 22 iunie, și încheiată la egalitate, scor 1-1.

Siebert va fi ajutat la cele două tușe de Jan Seidel şi Rafael Foltyn, anunță UEFA. În camera VAR se vor afla germanii Bastian Dankert şi Christian Dingert, plus italianul Massimiliano Irrati.

 

Cine transmite la TV și cine comentează Slovacia – România

Cele două naționale se vor întâlni la Frankfurt, pe Deutsche Bank Park, stadionul lui Eintracht. România – Slovacia va fi liveTEXT pe Romaniatv.net și transmis de PRO TV, cu informații în timp real de la fața locului de la corespondenții Gazetei Sporturilor în Germania.

Comentatorii partidei vor fi Cristi Petre și Ion Alexandru. Cei doi au comentat și precedentele două meciuri ale României de la Euro 2024. Ion Alexandru, comentator sportiv de peste 20 de ani, e la al treilea EURO pe care îl comentează. Acesta este redactor-șef la Eurosport. Aflat la prima experiență de acest gen, Cristi Petre comentează meciuri de 16 ani și lucrează la Prima Sport de 5 ani. De-a lungul timpului, el a mai comentat meciuri de fotbal, tenis sau rugby.

Informații înainte de Slovacia – România
România și Slovacia s-au întâlnit ultima oară în 2013, într-un meci amical terminat la egalitate, scor 1-1.

Cele două naționale nu s-au mai întâlnit într-un meci oficial de pe 4 septembrie 1999, atunci când „tricolorii” se impuneau fără probleme, scor 5-1, în preliminariile Campionatului European.

 

Ce au spus cei doi selecționeri, Edi Iordănescu și Francesco Calzona:
Meciul de miercuri va fi o răscruce și un moment de adevăr pentru toți românii. Am simțit un sprijin și un entuziasm incredibil din partea tuturor, dar acum este momentul să strângem rândurile. Această generație de jucători își va răsplăti suporterii printr-o calificare.

– Edi Iordănescu, selecționerul României

Am irosit prima noastră șansă de a trece de grupe, dar faptul că încă luptăm pentru calificare este un lucru important pentru mica noastră țară. Și sunt mândru de asta. Vom da totul pentru a obține trei puncte împotriva României. Va fi un meci dificil, dar ne dorim să ajungem în faza eliminatorie. Nu vrem să ne pronunțăm cu privire la ce rezultat ne-ar conveni cel mai mult.

SLOVACIA- ROMÂNIA LIVE ONLINE STREAM PRO TV: „Scandal imens, e alertă de blat!” » „Amenințare” în Spania înainte de România – Slovacia: „Biscotto”

Celebrul cotidian iberic AS expune ipoteza unui blat, „biscotto” cum numesc italienii un astfel de deznodământ, în partida  dintre România și Slovacia, decisivă pentru ambele în vederea optimilor de finală ale turneului final din Germania.

Partida dintre România și Slovacia va avea loc mâine, de la ora 19:00, disputându-se concomitent cu Ucraina – Belgia.

Presa din Spania: „Ar izbucni un scandal imens”

„Dacă cele două termină la egalitate, se califică braț la braț. Există o amenințare serioasă de «biscotto» în ultima etapă a grupei E, între România și Slovacia. Cu un egal, ambele se califică în optimile de finală, indiferent de ce se întâmplă în celălalt meci din grupă, Belgia – Ucraina”.

Controversa vine în urma calificării și celor mai bune patru echipe clasate pe locurile trei. Victoria Spaniei cu Albaniei întărește posibilitatea ca locul trei din grupa E să meargă mai departe, ținând cont că nici Ungaria (grupa A), nici Croația (grupa B) nu pot egala punctajul echipei de pe trei din grupa E”, au scris cei de la as.

Citește și: PRO TV SLOVACIA – ROMÂNIA EURO 2024. Strategia imbatabilă a lui Iordănescu la naţională, a chemat preotul în cantonament

„În cazul unei remize la Frankfurt, slovacii ar termina pe trei, cu golaveraj 0, suficient pentru a merge în optimile de finală. În cazul unui eșec al uneia dintre ele, tot nu ar fi sigure de eliminare.

SLOVACIA- ROMÂNIA LIVE ONLINE STREAM PRO TV: Dacă celebrul «biscotto» dintre români și slovaci se va materializa, un scandal imens va izbucni, iar criteriul de fair-play din competițiile europene va fi chestionat. Nu ar fi prima partidă suspectă de blat de la un Campionat European, amintindu-ne de Suedia – Danemarca de la Euro 2004”, au completat spaniolii.

România, avertizată de germani înaintea meciului decisiv cu Slovacia: „Un scandal care va fi ținut minte” | Sport.ro
Înaintea ultimei runde din grupa E s-a consemnat o premieră în istoria Campionatului European. Toate cele patru echipe, România, Belgia, Slovacia și Ucraina, au 3 puncte și șanse de a termina pe orice poziție din clasament.

România, avertizată de germani să nu repete scandalul de la Gijon

În ultimele zile, în presa internațională s-a avansat scenariul unei înțelegeri tacite între Slovacia și România prin care cele două echipe să înregistreze un meci egal, situație în care ambele ar avea asigurată calificarea în optimile de finală.

Cu o zi înaintea meciului dintre Slovacia și România, cotidianul german Der Tagesspiegel avertizează cele două națiuni că vor fi protagonistele unui „scandal global” în cazul în care o vor da la pace intenționat cu obiectivul de a merge în optimi fără emoții.

Nemții fac o paralelă cu un caz similar din istoria fotbalului, meciul din grupele CM 1982 dintre Germania de Vest și Austria, încheiat cu 1-0. Conform calculelor de la acea vreme, ambele echipe s-ar fi calificat în faza următoare a competiției cu acest rezultat.

Germanii au deschis scorul în minutul 10 și așa a rămas rezultatul. Meciul s-a încheiat într-un mod șocant, cu nemții pasând mingea de-a latul, fără să fie atacați de adversari. Marea perdantă a acestei „afaceri” a fost Algeria, care a făcut plângere la FIFA după acest meci, însă nu a avut câștig de cauză. Ulterior, Reinhold Hintermaier, jucătorul Austriei, a recunoscut că partida a fost aranjată.

„O repetiție a rușinii de la Gijon amenință meciul. Vor face România și Slovacia un pact de neagresiune?”, au titrat germanii.

„Rușine și scandal global. Când sunt suspiciuni legate de aranjamente în fotbal există proteste vehemente. Miercuri, în duelul altfel nespectaculos dintre Slovacia și România, de la Frankfurt, un al doilea Gijon este teoretic posibil. Un egal ar fi de ajuns pentru ambele echipe pentru a merge în optimi. Totuși, echipele susțin în unanimitate că nu vor exista scene similare cu pactul de neagresiune văzut la Cupa Mondială din 1982.

La acel moment, în orașul spaniol Gijon, Germania și Austria s-au calificat în dauna Algeriei după o victorie cu 1-0 a nemților. Acel meci a intrat în istorie drept „rușinea de la Gijon”. De această dată, Germania va juca cel mult un rol de observator, având în vedere că Daniel Siebert va arbitra acest joc exploziv.

Echipe precum Slovacia, România sau Ucraina, considerate outsidere, sunt cu siguranță fericite că EURO a trecut la 24 de echipe, de la 16. Faptul că Slovacia și România se vor întâlni în ultima rundă din grupe le permite să calculeze și, teoretic, să paseze mingea de-a latul terenului.

Această situație complicată poate deveni o problemă pentru UEFA. În cel mai rău caz se va produce un scandal care va fi ținut minte”, a scris Der Tagesspiegel.

Edi Iordănescu: „Se vorbește de blatul perfect, dar noi nu putem controla asta”

Referitor la „blatul perfect” avansat în presa internațională, o remiză între Slovacia și România care ar trimite ambele echipe în optimi, Iordănescu a răspuns:

„Se vorbește, nu putem controla asta. Reacția noastră e una echilibrată. Concentrarea e maximă pentru obiectiv. Jucăm pentru calificare! Mai mult decât atât, ne dorim locul 1. Am fost de la început, suntem încă pe locul 1 și ne dorim să terminăm pe locul 1. Teoretic ai anumite avantaje și mă gândesc în mod special la zile în plus de odihnă, de recuperare, dar și la posibilii adversari. Cel mai important e să mergem mai departe. Nu pot să spun altceva”.

Gigi Becali şochează cerând blat la SLOVACIA-ROMÂNIA de la Euro 2024: „Ce contează? Interesul e interes”

Gigi Becali cere ca naționala să facă blat în meciul România.  Naționala României urmează să dispute meciul cu Slovacia, duel ce va avea loc miercuri, 26 iunie, începând de la ora 19:00, în ultima rundă a grupei E de la turneul final din Germania.

Presa internațională a speculat că partida în cauză ar putea fi „aranjată”, asta dat fiind faptul că o remiză între cele două selecționate ar face ca ambele echipe să ajungă în optimile de finală ale turneului din Germania.

SLOVACIA- ROMÂNIA LIVE ONLINE STREAM PRO TV: „Scandal imens, e alertă de blat!”

Gigi Becali, patronul de la FCSB, a vorbit despre scenariul unui blat la meciul România – Slovacia, latifundiarul din Pipera afirmând că ar fi „normal” ca cele două echipe să pună la cale un astfel de aranjament.

Mai apoi, finanțatorul campioanei României a recunoscut că dacă el ar fi fost în această situație, și-ar fi urmărit interesul și ar fi recurs la o astfel de tactică. În plus, Gigi Becali a admis că asemenea practici au fost îmbrățișate chiar și de către marile echipe de fotbal ale lumii.

„Păi ce? Orice om își urmărește interesul. Normal că mergi pe blat. Poți să mergi, dar știi că și adversarul face același lucru? Se poate da un ton așa.

Ce contează? Interesul e interes. Dar nu cred că se joacă. Nu pot să comentez ceva ce nu știu. Eu știu că dacă am un interes îl urmăresc. Sunt echipe de 100 de ori mai mari ca noi și au făcut lucrul ăsta. Dar nu l-au făcut de la început, l-au făcut după pauză.

Din mișcările, din pasele pe care le dau se vede că gata, e bine așa. O mai dă de la 40 de metri în tribune, ăia când văd așa fac și ei la fel. Nu le convenea nici lor. Dacă unul atacă și vede echipa adversă «ia uite, ăștia vor să ne dea gol»”, a spus Gigi Becali la Digi Sport.

Programul din grupa României la EURO 2024
17 iunie, ora 16:00 ROMÂNIA – Ucraina 3-0
17 iunie, ora 19:00 Belgia – Slovacia 0-1
21 iunie, ora 16:00 Slovacia – Ucraina 1-2
22 iunie, ora 22:00 Belgia – ROMÂNIA 2-0
26 iunie, ora 19:00 Slovacia – ROMÂNIA, Frankfurt
26 iunie, ora 19:00 Belgia – Ucraina, Stuttgart.

Clasamentul Grupei E de la EURO 2024:

1.România – 3 puncte
2.Belgia – 3 puncte
3.Slovacia – 3 puncte
4.Ucraina – 3 puncte.

SLOVACIA- ROMÂNIA LIVE ONLINE STREAM PRO TV: „Scandal imens, e alertă de blat!”

SLOVACIA- ROMÂNIA LIVE ONLINE STREAM PRO TV. Supercomputerul OPTA a decis favorita meciului România – Slovacia. Potrivit datelor publicate de Opta, România are 42 la sută şanse să căştige meciul, în timp ce adversarea noastră are 32% să iasă victorioasă.

România a avut doar 37 la sută posesie, în primele două meciuri de la Campionatul European, însă chiar și așa a reuști să marcheze trei goluri în meciul cu Ucraina.

România – Slovacia, miercuri, ora 19:00

Dennis Man a fost omul are a reușit cele mai multe faze de creație pentru naționala țării noastre, reușind  să construiască cinci acţiuni încheiate cu şut.

Deși cele două echipe par agale din punct de vedere valoric, supercomputerul OPTA a considerat că egalul are doar doar 26 la sută şanse să se producă.

ROMÂNIA – SLOVACIA EURO 2024 l Florin Niță, portarul cu suflet de aur! Fotbalistul a îngenuncheat și i-a împletit părul fiicei sale, cu mâinile cu care apără poarta echipei naționale

Toate cele patru echipe din Grupa E au câte trei puncte. Un rezultat de egalitate ar califica-o atât pe Slovacia, cât și pe România în optimile de finală.

SLOVACIA – ROMÂNIA LIVE PROTV. Stadion în galben şi la ultimul meci din grupă. Anunţul care dă peste cap calculele

SLOVACIA – ROMÂNIA LIVE PROTV. Înaintea meciului decisiv pentru calificarea în optimile de finală la EURO 2024, reprezentativa României se află pe prima poziție în Grupa E, la egalitate de puncte cu toate celelate echipe (3 puncte), dar cu un golaveraj superior datorită meciului exceptional făcut de „Stanciu și compania” în prima partidă cu naționala Ucrainei.

SLOVACIA – ROMÂNIA LIVE PROTV. Tricolorii, la „examenul” CALIFICĂRII în fața a 30.000 de spectatori

România se califică sigur în faza eliminatorie a Campionatului European din Germania dacă nu pierde cu Slovacia. Selecționata noastră poate încheia chiar și pe prima poziție, dacă termină la egalitate cu Slovacia, iar Belgia remizează la același scor în compania Ucrainei. La fel se poate întâmpla și dacă ”Tricolorii” înving, iar ucrainenii nu pierd în fața belgienilor.

SLOVACIA – ROMÂNIA (ora 19:00) PRO TV LIVE VIDEO STREAM ONLINE în Grupa E de la Euro 2024. Tricolorii, la 90 de minute de optimile de finală, cum arată primul 11

Ianis Hagi ar putea fi titularizat în locul lui Dennis Man, unul dintre cei mai buni oameni de pe teren în victoria cu Ucraina, iar Florinel Coman l-ar putea înlocui pe Valentin Mihăilă, titular în eșecul cu Belgia.

În această seară, tricolorii își dau „examenul” în fotbal în fața a peste 30.000 de fani care așteaptă ca Stanciu și compania să demoleze pe „modelul Ucraina” reprezentativa Slovaciei în ultimul meci din grupe.

O calificare a tricolorilor în optimile de finală la EURO 2024 ar fi a doua performanță similară din istorie, după EURO 2000.

Edi Iordănescu pregătește două schimbări: Ianis Hagi în locul lui Dennis Man și Florinel Coman în locul lui Mihăilă.

Totodată, Bancu, Răzvan Marin și Marius Marin sunt la un pas de suspendare și, dacă vor primi cartonaș galben, nu vor putea evolua în optimile de finală, dacă România se califică în optimi.

Ce prim 11 aliniază România în meciul decisiv cu Slovacia
Echipa națională a României va alinia următoarea garnitură împotriva naționalei Slovaciei: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin – Ianis, R. Marin, Stanciu, Coman – Drăguș.

Man și Mihăilă fac parte din planul tactic al lui Iordănescu, fiind păstrați pentru ultimele 30 de minute, în cazul în care tricolorii vor avea nevoie de gol.

România poate întâlni Slovenia, Olanda, Franța, Spania sau Anglia în optimile EURO 2024, în funcție de locul pe care îl va ocupa în grupa E. După încheierea primelor patru grupe, situația adversarilor posibili este următoarea:

SLOVACIA – ROMÂNIA LIVE PROTV

Urmează meciuri de foc pentru România
Locul 1: a treia clasată din grupa C (Slovenia) sau D (Olanda)
Locul 2: a doua clasată din grupa D (Franța)
Locul 3: prima clasată din grupa B (Spania) sau C (Anglia)

Dacă România câștigă grupa E, va întâlni Slovenia în majoritatea scenariilor în care cele mai bune locuri 3 sunt din grupele A, C, D și E. Olanda devine adversară doar dacă cele mai bune locuri 3 sunt din grupele A, D, E și F.

În prezent, 11 echipe s-au calificat în optimi: Danemarca, Slovenia, Austria, Anglia, Franța, Olanda, Spania, Germania, Portugalia, Italia și Elveția. Dintre acestea, Germania va întâlni Danemarca, iar Elveția va juca împotriva Italiei.

Dumitru Dragomir, despre meciul România-Slovacia de la EURO 2024: În micimea noastră, este extraordinar că ajungem în optimi și… „Dumnezeu cu mila!”

Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a vorbit marți seară, despre meciul României cu Slovacia, de miercuri seară, de la EURO 2024.

„Eu, Mitică Dragomir, dacă aș fi președintele Federației (Române de Fotbal-n.r.), aș spune… «haideti să jucăm pe bune, pentru că oricum suntem calificați cu 3-0, dar faceți de așa natură, dacă ne bat ăștia, să nu luăm mai mult de două». Vor face meci egal și se califică amândouă, se duc în optimi și mor amândouă în optimi. (…) Dacă am juca corect și am bate și am termina pe primul loc în grupă… putem cădea cu o echipă pe care am putea s-o batem, pentru că, altfe,l dacă o să cazi cu Franța, Germania, Anglia, chiar și cu Austria asta, care au o echipă trăsnet, e greu să treci de ei. Dar ne vom mulțumi să facem meci egal. În micimea noastră, este extraordinar că ajungem în optim și, atunci, «Dumnezeu cu mila!»”.

Citeşte şi: ROMÂNIA SLOVACIA LIVE ONLINE Adversar de coşmar pentru tricolori în optimile de finală de la Euro 2024

România va juca miercuri, 26 iunie, de la ora 19:00, la Frankfurt, partida din runda a treia a fazei grupelor împotriva Slovaciei, la Euro 2024. Naționala noastră face parte din grupa E.

ROMÂNIA – SLOVACIA. Ce ghinion: ne-am aflat toți posibilii adversari din faza optimilor de la Euro 2024 și unul singur e accesibil

Astăzi, România întâlnește Slovacia în meciul calificării. Partida e de la ora 19, în direct la TV pe ProTV și LIVE aici și pe siteul nostru de sport GOLAZO.ro. După ce ieri s-au încheiat încă două grupe, știm pe cine putem întâlni în „optimi”, dacă mergem mai departe.

  • Pe lista posibililor adversari apare un singur nume accesibil: Slovenia. Și 4 „mari forțe” ale fotbalului: Spania, Anglia, Franța și Olanda. Ce șanse avem să le întâlnim pe fiecare, conform analizei siteului nostru de sport GOLAZO.ro.

Trei variante pentru „tricolori”

În funcție de locul pe care va încheia astăzi în grupa E, România poate da peste următorii adversari:

  • locul 1 – putem juca împotriva Olandei sau a Sloveniei;
  • locul 2 – vom înfrunta Franța;
  • locul 3 – putem întâlni Spania sau Anglia.

Practic, în acest moment fiecare dintre cele 3 locuri care duc în optimi o pot trimite pe România în fața unui adversar de top! Chiar și dacă câștigăm grupa și ocupăm primul loc ne poate pune față în față cu un nume ca Olanda.

Mai exact, dacă vom câștiga grupa, avem două șanse din trei să întâlnim Slovenia și una din trei să întâlnim „Portocala mecanică”.

Cum ne-a rămas Slovenia pe lista adversarilor, în locul Danemarcei

Meciurile de ieri din grupa C au fost unele care au adus o situație în premieră la acest Euro 2024.

Danemarca și Slovenia au terminat la egalitate perfectă grupa: 3 puncte și golaveraj 2-2, plus meci direct terminat la egalitate 1-1.

S-a trecut la următorul criteriu de departajare: clasamentul fair-play. Până în minutul 72, danezii aveau un „galben” în plus față, 6-5, și ar fi terminat pe locul 3.

Atunci, adversar ne era Danemarca. Dar „centralul” Clement Turpin l-a avertizat pe Bijol de la danezi și a echilibrat din nou balanța. Cele două echipe erau la egalitate și la „cartonașe”.

Atunci s-a trecut la ultimul criteriu de departajare, locul ocupat în clasamentul general al preliminariilor.

Danemarca a fost pe 9, Slovenia pe 15, astfel că nordicii au terminat pe locul 2, iar slovenii pe 3.

Cum ne ajută pe noi? De pe locul 3, Slovenia a intrat pe lista posibililor adversari pentru România! Altfel am fi putut da și peste danezi. Dar e singurul ajutor, într-o „mână de cărți” extrem de dură.

Rezumând situația la zi: în funcție de locul ocupat, România poate juca mai departe cu: Spania, Anglia, Franța, Olanda și Slovenia.

Toate informațiile din cantonamentul echipei naționale, de la adversari și care sunt soluțiilor lui Iordănescu, pe siteul nostru de sport GOLAZO.ro. 

DailyBusiness
Economia României, în prag de colaps? Taxele majorate și inflația galopantă ridică semne de întrebare
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Gara din România, veche de peste 150 de ani, unde a trăit un vultur legendar. Chiar și marele I.L Caragiale a muncit aici, e un nod feroviar foarte important
Capital.ro
Lege pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Devine obligatoriu la divorț
Playtech.ro
Ora la care ciclonul Ashley va lovi cel mai puternic România. Care este traseul său și când scăpăm de fenomenele meteo severe
DailyBusiness
Avertisment SUMBRU în legătură cu vremea din ultimul weekend din septembrie! „Niciodată nu am văzut atâta apă în atmosferă!”
Adevarul
Ultimul drum al primului Rege al României. Cum a murit Carol I și ce l-a îngenuncheat, de fapt, pe cel mai longeviv suveran al țării noastre
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Super-furnicile invadează Europa. Provoacă pene de curent și paralizează rețelele de internet
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
kanald.ro
Un TIR a intrat într-o casă, iar șoferul a rămas încarcerat! Ce a încercat șoferul să evite
Cancan.ro
BREAKING! Viitura a ajuns în România! Ciclonul Ashley îşi face DEJA simţită prezenţa în 2 județe
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se confiscă banii în România! Devine obligatoriu de la 1 octombrie. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
StirileBZI
Morcovii ne ajută să vedem mai bine? Specialiștii contrazic tot ce știai!
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
stirilekanald.ro
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi copii
substantial.ro
Iranul decretează cinci zile de doliu după moartea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah
MediaFlux
TRUMP și-a găsit un nou DUȘMAN! AVANTAJUL KAMALEI Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Tranzacţiile cu acţiuni Fondul Proprietatea au dus lichiditatea săptămânală a Bursei la un nivel record al ultimelor trei luni