ANGLIA-SLOVACIA: 2-1. Calificare chinuită pentru naţionala Albionului

Euro 2024 – optimi: Anglia s-a calificat în sferturi după 2-1 cu Slovacia. Englezii au fost conduşi cu 1-0 şi au revenit cu goluri marcate în minutele 90+5 şi 91
Filip Stan
30 iun. 2024, 19:26
ANGLIA-SLOVACIA: 2-1. Calificare chinuită pentru naţionala Albionului

PROTV ONLINE ANGLIA-SLOVACIA LIVE VIDEO STREAMING. A doua zi a fazei optimilor de

Echipa naţională a Angliei a învins duminică, la Gelsenkirchen, scor 2-1, echipa naţională a Slovaciei, în optimile turneului final Euro 2024. Englezii s-au calificat în sferturi, unde vor înfrunta Elveţia.

Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe Email
La Gelsenkirchen, slovacii au dominat prima repriză, fiind echipa cu ocaziile. În minutul 5 Hancko a trimis puţin pe lângă poartă, iar în minutul 25 Slovacia a deschis scorul. Ivan Schranz a înscris din pasa lui Strelec, reuşind cel de-al treilea său gol la acest turneu final. Englezii au devenit mai insistenţi în atac abia la încheierea primei părţi, iar în minutul 49 au înscris, prin Foden, din pasa lui Trippier, însă golul nu a fost validat de VAR pentru poziţia de ofsaid a marcatorului. În minutul 52 şutul lui Harry Kane a fost deviat în corner de Vavro, însă slovacii au fost aproape de 2-0 trei minute mai târziu, când Strelec a trimis de la centrul terenului şi l-a prins pe Pickford ieşit din poartă, dar balonul s-a scurs pe lângă bară şi a ieşit în afara terenului. Kane a ratat incredibil în minutul 77 şi englezii au rămas fără şut pe poartă în meci. Declan Rice a trimis în bară, în minutul 81, iar echipa lşui Southgate a dat lovitura în minutul 90+5, când Bellingham a egalat din foarfecă. Meciul a intrat în cele două reprize de prelungiri, iar nou intratul Toney a dat pasa de gol din care Kane a înscris cu o lovitură de cap. A fost minutul 91 când Anglia a preluat conducerea, iar slovacii nu au mai reuşit să revină. Echipa lui Gareth Southgate a suferit în acest meci, dar s-a impus cu 2-1 şi va juca în sferturi împotriva Elveţiei, la Dusseldorf.

ANGLIA-SLOVACIA LIVE VIDEO STREAMING Pro TV

GOOOL Anglia, Kane înscrie pentru 2-1 în chiar primul minut de prelungiri.

Min. 94: GOOL Anglia, 1-1, Bellingham înscrie spectaculos, cu o execuţie de mare jucător

min. 80: Bară Anglia, şut violent Rice, mingea revine la Kane, dar loveşte defectuos, peste poartă

Min. 78: Ocazie imensă Kane, mingea lovită cu capul din poziţie ideală trece pe lângă bară

Min. 50: Ocazie mare Kane, Anglia atacă din toate poziţiile

Min. 49: GOOL Anglia, Foden aduce egalarea, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid.

Min. 45: Anglia -Slovacia 0-1, fosta adversară din grupă a României rezistă

Min. 25- GOOOL Slovacia, Schranz deschide scorul, se conturează o nouă surpriză

Min. 5 – Ocazie mare Slovacia. Hancko, din poziție bună, în interiorul careului, a trimis milimetric pe lângă bara din stânga porții.

 

Echipele de start în Anglia – Slovacia:
Anglia (4-2-3-1): Pickford – Walker, Stones, Guehi, Trippier – Mainoo, Rice – Saka, Bellingham, Foden – Kane
Rezerve: Alexander-Arnold, Bowen, Dunk, Eze, Gallagher, Gomez, Gordon, Henderson (P)Konsa, Palmer, Ramsdale (P), Shaw, Toney, Watkins, Wharton
Selecționer: Gareth Southgate (53 de ani)

Slovacia (4-3-3): Dubravka – Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda – Schranz, Strelec, Haraslin
Rezerve: Benes, Bero, Bozenik, De Marco, Duris, Gyomber, Hrosovsky, Kosa, Obert, Ravas (P), Rigo, Rodak (P), Sauer, Suslov, Tupta
Selecționer: Francesco Calzona (55 de ani)

 

Arbitru: Umut Meler (Turcia)
Asistenți: Emre Eyisoy, Kerem Ersoy (ambii din Turcia)
Arbitru VAR: Marco Fritz (Germania)
Asistent VAR 1: Christian Dingert (Germania)
Asistent VAR 2: Tomasz Kwiatkowski (Polonia)
Arbitru de rezervă: Rade Obrenovic (Slovenia)

Stadion: Veltins Arena (Gelsenkirchen)

PROTV ONLINE ANGLIA-SLOVACIA LIVE VIDEO STREAMING. Euro 2024, cea de-a XVII-a ediţie a Campionatului European de fotbal, are loc în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024, şi aduce la start 24 de echipe (campioana en-titre este Italia).

Anglia, finalistă la ediţia precedentă şi una dintre favoritele la cucerirea trofeului european, şi Slovacia, care se numără printre surprizele plăcute ale acestui turneu final, se întâlnesc în cea de-a treia partidă din optimile de finală de la Euro 2024.

Anglia s-a calificat în fazele eliminatorii ale Campionatului European după ce a terminat pe locul 1 în Grupa C, în care a înregistrat următoarele rezultate: 1-0 cu Serbia (Bellingham 13), 1-1 cu Danemarca (Kane 18 / Hjumland 34) şi 0-0 cu Slovenia.

Reprezentativa celor „trei lei” mai degrabă a dezamăgit, chiar dacă a câştigat grupa fără emoţii (un succes şi două remize, două goluri marcate şi unul primit), iar selecţionerul Gareth Southgate, aflat în funcţie din 2016, fără nici măcar un trofeu cucerit deşi a avut la dispoziție cel mai valoros lot din lume, are o ultimă şansă de a-şi extinde contractul care expiră la finalul anului 2024.

Anglia este pe locul 4 în clasamentul FIFA şi a lipsit doar în 2008 de la ultimele zece turnee finale continentale, cea mai mare performanţă a britanicilor fiind finala pierdută în 2021, cu Italia, scor 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 2-3 după executarea loviturilor de departajare.

„Mai avem un obiectiv în față; vrem să rămânem la EURO cât mai mult timp posibil”, a declarat selecționerul Francesco Calzona după ce Slovacia a confirmat calificarea cu un egal 1-1 cu România. După ce a învins Belgia în prima zi și a marcat în fiecare meci de până acum, echipa sa nu ar trebui să fie subestimată.

GERMANIA – DANEMARCA: 2-0. Reeditarea celebrei finale din 1992 a avut alt rezultat la Euro 2024

Slovacia a ajuns în optimile de finală de la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 3 în Grupa E, în care a bifat următoarele rezultate: 1-0 cu Belgia (Schranz 7), 1-2 cu Ucraina 1-2 (Schranz 17 / Shaparenko 54, Yaremciuk 80) şi 1-1 cu România (Duda 24 / R. Marin 37p).

Reprezentativa antrenată de Francesco Calzona a avut acelaşi număr de puncte, patru, ca toate celelalte echipe din grupă, departajarea fiind făcută de golaveral şi de numărul de goluri marcate!

Slovacia ocupă locul 48 în clasamentul FIFA şi este la a treia participare la un Campionat European ca stat independent, după cele din 2016 (când a ajuns în optimi de finală) şi din 2021 (când a fost eliminată în faza grupelor).

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară în preliminariile CM 2018 din Rusia, când Anglia s-a impus de fiecare dată cu Slovacia, 1-0 în deplasare şi 2-1 acasă (s-au întâlnit şi la Euro 2016, când au remizat în faza grupelor, 0-0).

PROTV ONLINE ANGLIA-SLOVACIA LIVE VIDEO STREAMING. Anglia: Forma echipei, știri și statistici
Chiar dacă n-a strălucit în faza grupelor, Anglia a ajuns fără mari emoții în optimile de finală. În cele trei partide a bifat două remize și un singur succes, iar cu cele cinci puncte s-a clasat pe primul loc. Deși lotul este plin de jucători ofensivi, până acum a marcat doar de două ori, prin Jude Bellingham și Harry Kane.

GALERIE FOTO Andrei Rațiu și viitorul Generației de suflet. Fotbalistul și-a sărutat fiul în fața zecilor de mii de fani: „Iubire, speranță, viitor! Felicitări, România!”

La acest turneu final, melodia „Sweet Caroline” s-a mai auzit pe Arena AufSchalke, chiar în prima etapă, când a trecut la limită de Serbia, scor 1-0. De-a lungul timpului, selecționata Albionului a mai jucat pe acest stadion. La Cupa Mondială din 2006 a pierdut la loviturile de departajare, fiind învinsă de Portugalia lui Luis Figo.

Presiunea pe umerii lui Gareth Southgate este uriașă, mai ales după ultimele rezultate. Tehnicianul în vârstă de 53 de ani se află pe banca tehnică din 2016, iar în cei opt ani n-a cucerit niciun trofeu, deși a avut la dispoziție cel mai valoros lot din lume. Mai are contract până la finalul anului și în cazul în care nu câștigă acest turneu final cel mai probabil nu-și va prelungi mandatul.

Harry Kane, golgheterul all-time al naționalei, cu 64 de reușite în cele 94 de apariții, a început fiecare meci ca titular și doar o singură dată n-a prins fluierul de final pe teren. În cele patru ore de joc a marcat doar un singur gol, în remiza cu Danemarca.

Deși jocul practicat n-a impresionat pe nimeni, Anglia continuă să fie cotată cu prima șansă la trofeu. Din 1968, de la prima participare, doar o singură dată a jucat în ultimul act, iar acest lucru s-a întâmplat în urmă cu trei ani, chiar pe Wembley, unde a pierdut în fața Italiei.

Printre jucătorii care au ieșit în evidență se numără și Jude Bellingham. Mijlocașul ofensiv în vârstă de doar 20 de ani se află deja la al 3-lea turneu final cu Anglia. La EURO 2020 a bifat trei apariții, dar niciodată nu s-a numărat printre titulari, iar la Cupa Mondială din 2022 avea deja locul asigurat în primul „11”.

Luka Shaw a revenit 100%, dar cel mai probabil nu va fi forțat, Declan Rice s-a antrenat separat în timpul săptămânii, iar Anthony Gordon a suferit o accidentare minoră. Phil Foden s-a întors în lot, după ce a asistat la nașterea celui de-al 3-lea său copil.

Lotul Angliei:

Portari: Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal);

Fundași: Lewis Dunk (Brighton & Hove Albion), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guehi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle United), Kyle Walker (Manchester City);

Mijlocași: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Jude Bellingham (Real Madrid), Conor Gallagher (Chelsea), Kobbie Mainoo (Manchester United), Declan Rice (Arsenal), Adam Wharton (Crystal Palace);

Atacanți: Jarrod Bowen (West Ham United), Eberechi Eze (Crystal Palace), Phil Foden (Manchester City), Anthony Gordon (Newcastle United), Harry Kane (Bayern Munich), Cole Palmer (Chelsea),  Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa);

TOP 3 cei mai bine cotați jucători:
1. Jude Bellingham (20 de ani) – 180 de milioane de euro
2. Phil Foden (24 de ani) – 150 de milioane de euro
3. Bukayo Saka (22 de ani) – 140 de milioane de euro

PROTV ONLINE ANGLIA-SLOVACIA LIVE VIDEO STREAMING. Slovacia: Forma echipei, știri și statistici
Slovacia a venit cu gânduri mărețe la acest turneu final și cel puțin până acum s-a descurcat peste așteptări. În meciul de debut a trecut la limită de Belgia, scor 1-0, datorită golului marcat de Ivan Schranz, după care a urmat înfrângerea în fața Ucrainei, scor 1-2. În meciul decisiv cu Romania a avut nevoie de un punct, pe care l-a și obținut, 1-1.

Cu cele patru puncte strânse s-a clasat pe locul trei în grupa E, dar s-a numărat printre cele patru echipe norocoase care s-au calificat în optimile de finală fără să termine pe primele două poziții în faza grupelor. Nu prea a avut noroc, deoarece a picat cu principala favorită a competiției, dar nici Belgia sau România n-au picat mult mai bine.

Din 1993, de când a devenit un stat independent, Slovacia s-a mai calificat doar de două ori la Campionate Europene. În 2016 s-a oprit în optimile de finală, unde a fost învinsă de Germania, scor 0-3, iar în ediția precedent n-a putut trece de faza grupelor. S-a clasat tot pe locul trei, după Suedia și Spania, dar în fața Poloniei.

În vara anului 2022, după o înfrângere suferită în Liga Națiunilor, banca tehnică a suferit modificări. Stefan Tarkovic a fost demis din cauza rezultatelor sub așteptări, iar la o lună distanță, președintele Federației, Jan Kovacik, a luat o decizie îndrăzneață și l-a numit Francesco Calzona în frunatea naționalei. Tehnicinaul în vârstă de 55 de ani a furat meserie de la Maurizio Sarri, Eusebio Di Francesco și Luciano Spalletti.

În ultimii ani, Slovacia a pierdut câteva nume importante, precum Marek Hamsik sau Vladimir Weiss, dar suporterii nu trebuie să-și facă griji, deoarece vin din urmă jucători care între timp au căpătat experiență la echipe importante.

Din lotul de 26 de jucători, Juraj Kucka are cele mai multe goluri marcate la națională. Mijlocașul în vârstă de 37 de ani a marcat 14 goluri în cele 109 apariții, iar la acest Campionat European a oferit două pase decisive.

Stanislav Lobotka se numără printre jucătorii care au ieșit în evidență, nu numai în primele trei partide, dar și în calificări. Anul trecut a avut un rol important la Napoli, cu care a și cucerit titlul în Serie A.

Francesco Calzona nu prea are cu ce să-l surprindă pe Gareth Southgate. În primele două partide de la acest turneul final a folosit același 11, iar în meciul cu România a făcut doar o singură modificare. În locul lui Robert Bozenik l-a preferat pe David Strelec.

Nu sunt anunțați jucători cu probleme medicale.

Lotul Slovaciei:

Portari: Martin Dubravka (Newcastle United), Marek Rodak (Fulham), Henrich Ravas (New England Revolution);

Fundași: Peter Pekarik (Hertha BSC), Milan Kkriniar (Paris Saint-Germain), Norbert Gyomber (Salernitana), David Hancko (Feyenoord), Denis Vavro (Copenhagen), Vernon De Marco (Hatta), Adam Obert (Cagliari), Matus Kmet (AS Trencin), Sebastian Kosa (Spartak Trnava);

Mijlocași: Juraj Kucka (Slovan Bratislava), Ondrej Duda (Hellas Verona), Patrik Hrosovsky (Genk), Stanislav Lobotka (Napoli), Matus Bero (VfL Bochum), Laszlo Benes (Hamburger SV);

Atacanți: Robert Bozenik (Boavista), Lukas Haraslin (Sparta Prague), Tomas Suslov (Hellas Verona), Ivan Schranz (Slavia Prague), David Strelec (Slovan Bratislava), David Duris (Ascoli), Lubomir Tupta (Slovan Liberec), Leo Sauer (Feyenoord);

TOP 3 cei mai bine cotați jucători:
1. David Hancko (26 de ani) – 35 de milioane de euro
2. Milan Skriniar (29 de ani) – 30 de milioane de euro
3. Stanislav Lobotka (29 de ani) – 28 de milioane de euro

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Băutura care e mai bună decât ceaiul și cafeaua. E considerată secretul longevității și face minuni pentru organism
Capital.ro
Decizie pentru cei cu permis auto. Se plătește TAXĂ. Lege nouă în România
Playtech.ro
ȘOC! Ce spune Emily Burghelea despre ACCIDENTUL cumplit care a DESFIGURAT-O
DailyBusiness
Val de scumpiri în piețe! Care este cea mai scumpă piață din Capitală
Adevarul
Armata lui Kim Jong Un era să-și distrugă propria Capitală. Ce s-a întâmplat cu o rachetă trasă de la 100 de km de Phenian
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Impozit nou pentru români. Unele venituri vor fi taxate cu 70%
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Scandal monstruos la o nuntă! Florin Salam l-a dat afară pe Bogdan de la Ploiești chiar în timp ce cânta
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Tichetele de masă și indemnizația de hrană nu vor fi incluse calculul pragului de 4.000 de lei. Anunțul făcut de Guvernul României
Capital.ro
S-au schimbat banii. Decizia istorică luată de BNR. S-a întâmplat pe 1 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Jocurile Îmbunătățite: Competiția Alternativă Unde Dopajul Este Încurajat
MediaFlux
ATENȚIE! Anunț pentru toți elevii care dau bacul de la edu.ro
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?