ELVEŢIA – ITALIA 2-0. Surpriză uriaşă la Euro 2024, campioana en-titre pleacă acasă! Elveţienii pot fi adversarii României în semifinale

Elveţia va da în „sferturi” peste câștigătoarea dintre Anglia și Slovenia după ce a reuşit să elimine deţinătoare trofeului în optimi.
Filip Stan
29 iun. 2024, 20:55
ELVEŢIA - ITALIA 2-0. Surpriză uriaşă la Euro 2024, campioana en-titre pleacă acasă! Elveţienii pot fi adversarii României în semifinale

Elveția a învins Italia, deţinătoarea trofeului, scor 2-0, și este prima echipă calificată în sferturile Campionatului European.

Elvețienii pot fi adversarii tricolorilor în semifinale, dacă elevii lui Edward Iordănescu trec de Olanda în optimi și de Turcia sau Austria în sferturi.

La Berlin, Donnarumma a salvat la şutul lui Embolo, din minutul 24, dar nu a mai putut face nimic la golul lui Remo Freuler, din minutul 37. Ruben Vargas a pasat în careu prentru Freuler, acesta a şutat, fundaşul italian Mancini a deviat uşor balonul şi elveţienii au deschis scorul. În minutuul 45+1 Donnarumma a intervenit la şutul lui Rieder, respingând în bară, apoi balonul a ieşit în corner.

Imediat după reluare, elveţienii şi-au majorat avantajul, la două goluri, prin golul superb înscris de Vargas, în minutul 46. În minutul 52 Schar a fost aproape de autogol, trimiţând cu capul în bara propriei porţi, iar Scamacca a lovit şi el bara în minutul 75. S-a încheiat 2-0 pentru Elveţia, care păşeşte în sferturi, în timp ce campioana en-titre a Europei a dezamăgit la acest turneu final pe care îl şi părăseşte după optimile de finală.

 

ELVEŢIA – ITALIA 2-0

Min. 74: Din nou, bara salvează Elveţia, la un şut al lui Scamacca, scorul rămânbe 2-0, iar cronometrul devine cel mai mare duşman pentru Sqadra Azzura

Min. 51: Bară transversală Italia, Elveţia aproape de autogol

Min. 47: ELVEŢIA – ITALIA 2-0, Vargas înscrie cu un  şut plasat „la păianjen”

Min. 37: ELVEŢIA – ITALIA 1-0, surpriză în optimile Euro 2024, Freuler deschide scorul,

Min. 24 – Ocazie Italia. Donnarumma, intervenție de zile mari la șutul lui Embolo, scăpat singur cu portarul.

ECHIPELE DE START
Elveția (1 – 3 – 4 – 3): 1. Sommer – 22. Schär, 5. Akanji, 13. Rodríguez – 20. Aebischer, 8. Freuler, 10. Xhaka, 26. Rieder – 17. Vargas, 7. Embolo, 19. Ndoye. Selecționer: Murat Yakin
Rezerve: 12. Mvogo, 21. Kobel – 2. Stergiou, 4. Elvedi, 6. Zakaria, 9. Okafor, 11. Steffen, 14. Zuber, 15. Zesiger, 16. Sierro, 18. Duah, 23. Shaqiri, 24. Jashari, 25. Amdouni. Widmer este suspendat.
Italia (1 – 4 – 3 – 3): 1. Donnarumma – 2. Di Lorenzo, 17. Mancini, 23. Bastoni, 13. Darmian – 16. Cristante, 21. Fagioli, 18. Barella – 14. Chiesa, 9. Scamacca, 22. El Shaarawy. Selecționer: Luciano Spalletti
Rezerve: 12. Vicario, 26. Meret – 3. Dimarco, 4. Buongiorno, 6. Gatti, 7. Frattesi, 8. Jorginho, 10. Pellegrini, 11. Raspadori, 15. Bellanova, 19. Retegui, 20. Zaccagni, 24. Cambiaso, 25. Folorunsho. Calafiori este suspendat.

Elveţia a fost la un pas să îi sufle Germaniei primul loc în grupă, în timp ce italienii s-au calificat mai departe cu un gol marcat în prelungirile partidei cu Croaţia. Este greu de găsit o favorită în acest meci şi ar trebui să ne aşteaptăm un duel încins, cu puţine goluri.

GALERIE FOTO Andrei Rațiu și viitorul Generației de suflet. Fotbalistul și-a sărutat fiul în fața zecilor de mii de fani: „Iubire, speranță, viitor! Felicitări, România!”

Meciul din această seară va avea loc pe Olympiastadion, din Berlin. Echipa care merge mai departe va da în „sferturi” peste câștigătoarea dintre Anglia și Slovenia.

PROTV ONLINE ELVEŢIA – ITALIA LIVE VIDEO STREAMING , live ora 19:00

Elveția – Italia, echipele probabile
Elveția: Sommer – Schar, Akanji, Rodriguez – Stergiou, Xhaka, Freuler, Aebischer – Ndoye, Vargas – Embolo
Selecționer: Murat Yakin

Italia: Donnarumma – Darmian, Mancini, Bastoni – Di Lorenzo, Barella, Jorginho, Pellegrini, Faglioli – Chiesa, Scamacca
Selecționer: Luciano Spalletti

PROTV ONLINE ELVEŢIA – ITALIA LIVE VIDEO STREAMING. Informații înainte de meci:
În grupe, Elveția a învins-o pe Ungaria (3-1), apoi a remizat cu Scoția și Germania, cu același scor, 1-1, calificându-se în „optimi” de pe locul secund.

Squadra Azzurra a încheiat și ea grupa pe locul secund. După un început bun, 2-1 cu Albania, a fost zdrobită de Spania cu un autoritar 0-3. Italienii au obținut calificarea după ce a remizat cu Croația, scor 1-1, în ultimul meci al grupei. Mattia Zaccagni a marcat golul izbăvitor în prelungirile partidei.

Este un meci de la care ar trebui să ne așteptăm la prelungiri. Cinci dintre ultimele șase confruntări directe s-au încheiat la egalitate. Excepția a fost făcută de succesul italiei cu 3-0, în grupele Europeanului din 2020.

Citește și: Trei jucători importanţi nu se regăsesc în echipa probabilă a României pentru meciul cu Olanda de la Euro 2024, prezentată de specialiştii UEFA. Hagi şi Becali nu vor fi încântaţi

Fiecare echipă are câte un jucător suspendat pentru acest meci. Italienii nu se vor putea baza pe Calafiori, în timp ce Widmer va lipsi din lotul Elveției. Squadra Azzurra are și un accidentat, este vorba de Federico Dimarco, fundașul stânga de la Inter Milan.

Trei dueluri directe în 2021
Elveţia este o cunoştinţă mai veche a italienilor. În urmă cu trei ani, ”Squadra azzura” i-a învins pe elveţieni la Euro 2020, iar în preliminariile pentru Campionatul Mondial cele două echipe şi-au împărţit punctele în două remize. Acum, lucrurile stau diferit. Elveţia pare echipa mai în formă. În faza grupelor, a învins Ungaria (3-1) şi a remizat cu Scoţia şi Germania (1-1). Italienii s-au chinuit cu Albania (2-1), au pierdut în faţa Spaniei (0-1) şi au scos o remiză norocoasă cu Croaţia (1-1). Spalletti a readus la viaţă stilul clasic al italienilor de a se apăra şi a lovi pe contraatac. Pentru că este un meci decisiv, cel mai probabil nici elveţinii nu vor risca

12.12.2021: Italia vs Elveția 1-1
05.09.2021: Elveția vs Italia 0-0
16.06.2021: Italia vs Elveția 3-0
05.06.2010: Elveția vs Italia 1-1
12.08.2009: Elveția – Italia 0-0

 

Euro 2024: Elveția – Italia, meciul a două echipe cu loturi care valorează împreună 1 miliard de euro/ Italienii au jucători de peste două ori mai scumpi

Elveția – Italia este primul meci din optimile de la campionatul european de fotbal din Germania. Partida este programată sâmbătă, 29 iunie, de la ora 19, la Berlin, pe Olympiastadion. Confruntarea valorii de piață este în favoarea Italiei.

La acest campionat european sunt prezenți unii dintre cei mai scumpi jucători din fotbalul mondial, iar cei mai mulți bani sunt în dreptul italienilor. Potrivit transfermarkt.com, site specializat în analiza cotelor de piață ale jucătorilor, lotul Italiei este evaluat la 705,5 milioane de euro și este pe locul 7 în clasamentul echipelor care s-au calificat la Euro 2024.

Echipa Elveției este pe locul 14 în clasamentul valorii de piață, cu un lot evaluat la 281,5  milioane de euro. Valoarea medie a Elveției este de 10,83 de milioane de euro, în timp ce a Italiei este de 27,13 milioane de euro.

La elvețieni, cel mai valoros jucător este Manuel Akanji, de la Manchester City, cotat la 45 de milioane de euro. În lotul Italiei, acest loc este deținut Nicolò Barella, de la Inter Milano, cu o valoare de piață de 80 de milioane de euro.

Ultimele 10 meciuri oficiale dintre cele două echipe, jucate între 1995 și 2021, s-au încheiat astfel : 6 meciuri egale, două victorii pentru Italia și două victorii pentru Elveția.

Cele mai valoroase echipe de la Campionatul European din 2024:

Anglia – 1,52 miliarde de euro
Franța – 1,23 miliarde de euro
Portugalia – 1,05 miliarde de euro
Spania – 965,5 milioane de euro
Germania – 831 de milioane de euro
Olanda – 815 milioane de euro
Italia – 705,5 milioane de euro
Belgia – 584 de milioane de euro
Danemarca – 415,5 milioane de euro
Ucraina – 479 de milioane de euro
Croația – 327,7 milioane de euro
Turcia – 324,1 milioane de euro
Serbia – 313,4 milioane de euro
Elveția – 281,5  milioane de euro
Austria – 237 de milioane de euro
Polonia – 210 milioane de euro
Scoția – 207,4 milioane de euro
Cehia – 187,9 milioane de euro
Ungaria – 165,45 milioane de euro
Georgia – 161,05 milioane de euro
Slovacia – 156,4 milioane de euro
Slovenia – 141,55 milioane de euro
Albania – 111,6 milioane de euro
România – 92,13 milioane de euro

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Horoscop rune Mihai Voropchievici. Zodia care renaște din propria cenușă în iulie 2024
Capital.ro
Șoferii pe motorină sau benzină, TAXAŢI în plus. Decizie în România de luni, 1 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Loredana, GAFĂ de INFARCT! I-au ieșit SÂNII IMENȘI din rochie!
DailyBusiness
Scumpiri colosale de la 1 iulie! Cât au ajuns să coste carburanții astăzi!
Adevarul
Era Macron ia sfârșit. Ce înseamnă rezultatul alegerilor legislative pentru politica din Franța
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Vin scumpirile peste români. Benzina și motorina, prețuri mai mari după ce Guvernul a crescut acciza
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor la limba română de la Bacalaureat. Unde au greșit majoritatea elevilor
Playsport.ro
BREAKING NEWS: Canalul care transmitea meciurile din Liga 1 s-a ÎNCHIS ASTĂZI!
kanald.ro
Mai mulți turiști români au fost evacuați din regiunea Izmir-Kușadasi, în urma incendiilor de vegetație. Anunțul de ultimă oră făcut de MAE!
Capital.ro
Ungurii devin stăpânii Europei. Totul se schimbă de azi, 1 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
EURO 2024: La ce oră începe meciul România - Olanda de marți, 2 iulie 2024? 
substantial.ro
Autoritățile italiene capturează șase tone de precursori chimici din China destinați producerii de MDMA
MediaFlux
TRAGEDIE în ROMÂNIA! Au MURIT pe LOC
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?