ELVEŢIA – GERMANIA: 1-1. Fullkrug salvează în prelungiri onoarea gazdelor la Euro 2024

Germania, lidera Grupei A, înfruntă Elveţia şi Scoţia întâlneşte Ungaria, la startul rundei a treia.
Filip Stan
23 iun. 2024, 21:50
ELVEŢIA - GERMANIA: 1-1. Fullkrug salvează în prelungiri onoarea gazdelor la Euro 2024

Germania a egalat în prelungiri și s-a calificat în optimi de pe prima poziție, cu șapte puncte, două peste Elveția.

Germania și Elveția, în optimile EURO 2024. Ungaria speră la calificarea de pe locul trei, dar trebuie să aștepte celelalte rezultate.

Pentru că a câștigat grupa, Germania va juca în optimi împotriva echipei care termină pe locul doi în Drupa C, din care fac parte Anglia, Danemarca, Slovenia și Serbia. Elveția, în schimb, va avea meci cu ocupanta poziției secunde din Grupa B, unde sunt Spania, Italia, Albania și Croația.

Germania nu a forţat în faţa Elveţiei, fiind deja calificată în faza următoare, însă gazdele au avut un gol anulat în minutul 17, la Robert Andrich, pentru o poziţie de ofsaid la Musiala. Elveţienii au reuşit să deschidă scorul în minutul 28, prin Dan Ndoye, din pasa lui Freuler. După numai trei minute Ndoye a încercat din nou parta germană, dar Neuer a reuşit să respingă. În partea secundă Kimmich a ratat o ocazie uriaşă, Akanji blocându-i şutul din apropierea porţii, în minutul 70. Vargas a primit în minutul 84 de la Duah şi a înscris, dar golul a fost anulat pentru ofsaid la marcatorul golului şi scorul a rămas 1-0 pentru elveţieni, chiar dacă Havertz a lovit bara în minutul 85, iar Neuer a intervenit excelent la şutul lui Xhaka din minutul 89. Însă lovitura gazdelor a venit în minutul 90+2, atunci când Niclas Fullkrug a înscris cu o lovitură de cap aducând egalarea pe tabelă. S-a terminat 1-1.

Elveția – Germania 1-1

GOOOL Fullkrug 90+2, Germania egalează în prelungiri., 1-1

Min. 30: Ndoye marchează pentru Elveţia, 1-0, surpriză mare la Euro 2024

Echipe de start la Elveția – Germania:

Elveția: Sommer – Schar, Akanji, R. Rodriguez – Widmer, Freuler, Xhaka, Aebischer – Ndoye, Embolo, Rieder
Selecționer: Murat Yakin

Germania: Neuer – Kimmich, Rudiger, Tah, Mittelstadt – Andrich, Kroos – Musiala, Gundogan, Wirtz – Havertz
Selecționer: Julian Nagelsmann

Stadion: Frankfurt Arena
Arbitru: Daniele Orsato
Asistenți: Ciro Carbone, Alessandro Giallatini
Al patrulea oficial: Marco Guida
Arbitru VAR: Massimiliano Irrati

 

România va avea o bucăţică de interes la acest meci. Arbitrul Cătălin Popa va fi al doilea asistent din Camera VAR la meciul Elveţia – Germania, de duminică, de la Euro-2024.

PROTV ONLINE STREAM ELVEŢIA – GERMANIA LIVE VIDEO. Elveţia nu a reuşit să completeze golul frumos al lui Xherdan Shaqiri în remiza 1-1 cu Scoţia de la Köln, dar cele patru puncte obţinute de naţionala din ţara cantoanelor în două meciuri îi plasează pe o poziţie bună pentru a se alătura duminică nemţilor, în faza jocurilor eliminatorii.

Confruntarea din runda a treia cu gazdele în formă poate părea o sarcină de neinvidiat, dar atacantul Dan Ndoye insistă că încrederea este mare în tabăra elveţiană. „Toţi avem aceeaşi dorinţă de a câştiga şi aceeaşi mentalitate”, a spus el. „Este vorba despre a fi uniţi şi a lupta împreună, şi acesta este modul în care abordăm fiecare joc.”

Calcule Euro 2024. Cum se mai poate califica România după înfrângerea cu Belgia

PROTV ONLINE STREAM ELVEŢIA – GERMANIA LIVE VIDEO. Victoria confortabilă de miercuri împotriva Ungariei face ca locul Germaniei în faza eliminatorie a turneului să fie deja asigurat. Cu toate acestea, echipa lui Julian Nagelsmann este hotărâtă să nu se culce pe lauri la Frankfurt, Jamal Musiala – marcator în primele două meciuri – declarând: „Mentalitatea noastră de a ne apăra poarta şi de a continua să încercăm să mai înscriem un gol a fost grozavă. Trebuie să continuăm aşa şi în următoarele meciuri”.

Cu şapte goluri marcate până acum în Grupa A, Germania a depăşit deja cel mai mare număr de goluri înscrise în faza grupelor la Euro (şase la EURO 2020) cu un meci înainte de final.

Elveția

  • După cum era de așteptat, pornește cu șansa a doua în această confruntare, urmând totuși să dea piept cu o adversară net superioară, astfel că bookmakerii au toate motivele să ia această decizie.
  • Elvețienii au început bine la actuala ediție de Campionat European, în primul meci obținând o victorie extrem de importantă. Aceștia au dat piept cu Ungaria, în fața căreia s-au impus cu 3-1, grație golurilor marcate de Duah, Aebischer și Embolo.
  • A urmat apoi doar un rezultat de egalitate cu Scoția, într-un meci în care au fost conduși cu 1-0, egalând însă prin Shaqiri, printr-o execuție de generic. Așadar, reprezentativa Elveției a ajuns la o serie de șase partide consecutive fără înfrângere, interval în care a obținut trei victorii.

ECHIPA PROBABILĂ: Sommer; Schar, Akanji, Rodriguez; Widmer, Xhaka, Freuler, Aebischer; Ndoye, Vargas; Embolo

PROTV ONLINE STREAM ELVEŢIA – GERMANIA LIVE VIDEO. Julian Nagelsmann: „Nu plănuiesc să schimb echipa de start”

Întrebat dacă ar vrea să evite un sfert de finală cu Spania, în cazul în care Germania câștigă grupa, Julian Nagelsmann a răspuns: „Cred că e dificil să le spun jucătorilor să piardă meciul. Vrem să câștigăm, să prindem mai multă încredere, nu contează cine e următorul adversar.

Cred că Murat Yakin este un antrenor foarte bun și îmi place să discut despre fotbal cu el. Elveția este probabil cel mai tare adversar pe care-l avem în această grupă, având în vedere calitatea individuală a jucătorilor.

Nu plănuiesc să schimb echipa de start. Nu vreau să iau în considerare riscul cartonașelor galbene deoarece am încredere totală în jucători. Dacă un jucător va fi suspendat, vom avea cu cine să-l înlocuim”, a declarat Julian Nagelsmann, potrivit uefa.com.

Germania ocupă primul loc în grupă cu 6 puncte, în urma victoriilor cu Scoția (5-1) și cu Ungaria (2-0), în timp ce Elveția se află pe locul al doilea, cu 4 puncte, în urma victoriei cu Ungaria (3-1) și a remizei cu Scoția (scor 1-1).

Germania

  • Nu are nevoie de prea multe prezentări speciale, fiind una dintre cele mai importante naționale ale lumii, care are în spate un palmares uriaș. E drept, este departe de nivelul din urmă cu un deceniu, când cucerea titlul mondial, însă rămâne în continuare o echipă cu pretenții foarte mari.
  • Germanii au început cum nu se putea mai bine la turneul pe care îl și găzduiesc, în primul joc făcând spectacol cu Scoția, în fața căreia s-au impus cu un categoric 5-1, urmând apoi un nou succes, învingând Ungaria cu 2-0.
  • Așadar, aceștia și-au asigurat calificarea în optimile de finală de la EURO 2024 și au ajuns și la o serie de șase partide consecutive fără înfrângere, interval în care au obținut cinci victorii, astfel că au un moral foarte bun înainte de această partidă.

ECHIPA PROBABILĂ: Neuer; Kimmich, Tah, Rudiger, Mittelstadt; Andrich, Kroos; Musiala, Gundogan, Wirtz; Havertz

România, înfrângere cu Belgia la Euro-2024: Selecţionerul Iordănescu – Ne-am luptat, n-am cedat, am făcut tot ce am putut. Cu Slovacia este momentul adevărului

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...