Portugalia elimină Slovenia la loviturile de departajare în optimile Euro 2024. Ronaldo, în lacrimi după ce a ratat penalty în prelungiri! Urmează Franţa-Portugalia în sferturi

Portugalia s-a calificat dramatic în sferturile de finală de la Euro 2024. A fost 0-0 cu Slovenia la finalul reprizelor de prelungire, 3-0 la loviturile de departajare. Diogo Costa a apărat trei penalty-uri.
Filip Stan
02 iul. 2024, 00:44
Portugalia elimină Slovenia la loviturile de departajare în optimile Euro 2024. Ronaldo, în lacrimi după ce a ratat penalty în prelungiri! Urmează Franţa-Portugalia în sferturi
PROTV ONLINE STREAM Portugalia - Slovenia LIVE VIDEO în optimile de finală de la Euro 2024. Lusitanii, mari favoriţi la Frankfurt!

Portugalia a învins luni seara, la lovituri de departajare, scor 3-0, formaţia Sloveniei, în optimile Euro 2024, într-un meci disputat la Frankfurt. Portugalia s-a calificat în sferturi, unde va înfrunta Franţa.

Portugalia a dominat prima repriză a meciului de pe Deutsche Bank Park, din Frankfurt, dar jucătorii lui Roberto Martinez nu l-au pus la încercare cu adevărat pe portarul sloven Oblak. Ruben Dias a şutat pe lângă poartă în minutul 6, iar în minutul 13 Bernardo Silva a trimis în faţa porţii şi Cristiano Ronaldo nu a ajuns la minge. Cea mai mare ocazie a reprizei a fost bara lui Palhinha, din minutul 45+2.

În repriza secundă, Oblak a respins lovitura liberă executată de Cristiano Ronaldo, în minutul 55, pentru ca în minutul 61 slovenii să treacă pe lângă gol, la ocazia lui Sesko. Acesta l-a depăşit pe veteranul Pepe şi a şutat din careu, dar balonul a trecut puţin pe lângă bară. Cele două echipe nu au mai forţat şi s-a intrat în prelungiri. În minutul 103 Diogo Jota a pornit o acţiune personală, a intrat în careul sloven şi a fost faultat, iar arbitrul Daniele Orsato a dictat penalti. Cristiano Ronaldo a luat balonul şi a executat, dar portarul Oblak a respins şi prima repriză de prelungiri s-a încheiat. Ronaldo a izbucnit în lacrimi şi a fost consolat de coechipieri, iar în minutul 109 selecţionerul sloven Matjaz Kek a fost eliminat. În minutul 115 Pepe a fost depăşit de Sesko, acesta a scapat singur cu Diogo Costa, însă portarul lusitanilor a intervenit miraculos, cu piciorul, şi a scos, iar calificarea s-a decis la lovituri de departajare.

Ilicic a ratat primul, Diogo Costa ghicind colţul şi apărând. Cristiano a bătut primul pentru portughezi şi a înscris. Balkovec a schimbat colţul, dar Diogo Costa a respins şi acest penalti. Bruno Fernandes a făcut 2-0 pentru echipa sa, iar Diogo Costa a scos şi lovitura lui Verbic. Bernardo Silva a semnat calificarea Portugaliei în sferturi.

3-0 pentru lusitani la lovituri de departajare, iar Cristiano Ronaldo şi compania vor întâlni Franţa, în sferturi, la Hamburg.

Învingătoarea dintre Portugalia și Slovenia va întâlni Franța în sferturile de finală, trupa lui Deschamps impunându-se cu 1-0 în fața „diavolilor”.

Portugalia – Slovenia 3-0, după lovituri de departajare

Min. 120: Portugalia – Slovenia 0-0, meciul se va decide la loviturile de departajare

Min. 104: Penalty pentru Portugalia în ultimul minut al primei reprize de prelungiri, bate Ronaldo. Ronaldo ratează oportunitate de a deveni primul jucător care înscrie la şase turnee finale, Oblak devine eroul Sloveniei

Cristiano Ronaldo a ratat un penalti în minutul 105 al meciului Portugaliei cu Slovenia, din optimile Euro-2024, şi a izbucnit în plâns, fiind cu greu consolat de colegi.

Portugalia – Slovenia 90′: Cristiano Ronaldo a scăpat singur dar a fost blocat de Oblak

Portugalia – Slovenia 61′: prima ocazie pentru  Slovenia. Sesko l-a depășit pe Pepe, însă a șutat pe lângă poartă

Portugalia – Slovenia 55′: Cristiano Ronaldo a șutat puternic din lovitură liberă, însă Oblak a reușit să respingă

Portugalia – Slovenia 45+2′: Palhinha a șutat din afara careului, la ultima fază a primei reprize, însă șutul său a lovit bara porții lui Oblak

Portugalia – Slovenia 34′: Cristiano Ronaldo execută foarte aproape de vinclu o lovitură liberă de la 20 de metri

Portugalia – Slovenia 13′: Bernardo Silva a centrat periculos în fața porții, dar Cristiano Ronaldo nu a reușit să trimită balonul în poartă

Portugalia – Slovenia 4′: Bernardo Silva a executat u corner, mingea a rămas la Ruben Dias, însă, din 6 metri, acesta a șutat pe lângă poartă

Echipele de start în meciul Portugalia – Slovenia

Portugalia: Diogo Costa – Joao Cancelo, Pepe, Ruben Dias, Nuno Mendes – Vitinha, Palhinha, Bruno Fernandes – Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, E. Leao. Selecționer: Roberto Martinez.

Slovenia: Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Balkovec – Stojanovic, Elsnik, Gnezda Cerin, Mlakar – Sporar, Sesko. Selecționer: Matjaz Kek.

Pentru meciul Portugalia – Slovenia, UEFA a delegat o brigadă de arbitri din Italia. La centru se va afla Daniele Orsato, iar la cele două linii vor fi asistenții Ciro Carbone și Alessandro Giallatini. Arbitru VAR a fost desemnat tot un italian. Este vorba despre Massimiliano Irrati.

Martinez: „Portugalia este pregătită”

„Pot spune că după trei meciuri, echipa este pregătită. Nu este ușor să joci la Euro 2024, dar ca echipă suntem pregătiți să facem față acestei faze eliminatorii. Multe echipe au personalitate și cred că pot câștiga. Fiecare joc depinde de mici detalii. Slovenia este așa! Sunt organizați și competitivi, dar trebuie să fim mai buni. Portugalia este pregătită. Admirăm ceea ce a reușit Slovenia, însă aș vrea să răspund mai multor întrebări după 15 iulie (n.r. – ziua finalei). Trebuie să dăm maximul și să nu repetăm greșelile din meciul cu Georgia”, a spus selecţionerul lusitanilor Roberto Marinez.

Citeşte şi: Edi Iordănescu a ales între naţională şi oferta de 5.000.000 de euro de la Al-Wahda. Şi-a anunţat deja staff-ul, contractul va fi semnat după Euro 2024

Kek: „Nu suntem favoriți”

„Ne-am câștigat dreptul de a fi simpatici. Ne putem lăuda reciproc în conferința de presă, dar meciul va fi diferit. În cele din urmă, Slovenia este martoră la euforia fotbalistică. Fanii de aici, din Germania și acasă, ne aplaudă. Nu trebuie să protejez jucătorii de asta, pentru că fiecare meci îi umple de energie. Văd Portugalia drept una dintre favoritele la câștigarea turneului. Nu suntem favoriți împotriva lor, dar ne bucurăm că putem concura la acest Euro 2024”, a declarat selecționerul Sloveniei, Matjaz Kek.

Citeşte şi: ROMÂNIA TV susține Naționala României la EURO 2024. Victor Ciutacu și Niels Schnecker, emisiune fabuloasă de pe stadion: „Vine momentul răzbunării!”

Toţi ochii pe Cristiano Ronaldo

Lustitanii încă se află în așteptarea primului gol marcat la acest turneu final de fotbalistul-record Cristiano Ronaldo, ajuns la 39 de ani și titular în toate cele tei meciuri din faza grupelor. Cristiano Ronaldo a devenit primul fotbalist european din istorie care a ajuns la 50 de apariții cu naționala la turneele finale mondiale și continentale (28 la Campionatul European + 22 la Campionatul Mondial). De altfel, este pentru prima dată pentru portughez când nu marchează în faza grupelor la un turneu final – la precedentele 10 la care a participat a înscris de fiecare dată!

Echipele probabile în meciul Portugalia – Slovenia

Portugalia: Diego Costa – Joao Cancelo, Pepe, Ruben Dias, Nuno Mendes – Vitinha, Palhinha, Bruno Fernandes – Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, R. Leao. Selecționer: Roberto Martinez (50 de ani).

Slovenia: Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Balkovec – Stojanovic, Elsnik, Gnezda Cerin, Mlakar – Sporar, Sesko. Selecționer: Matjaz Kek (62 de ani).

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Un bărbat a cumpărat o casă cu o ușă secretă. Ce a găsit în spatele său l-a speriat teribil
Capital.ro
Rusia a luat decizia astăzi, 3 Iulie. Au suspendat totul. Anunțul venit de la Kremlin
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Când intră banii în luna iulie
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Vreme uluitoare în România. Ninge în plină vară!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat
Capital.ro
Maghiarii ne salvează. Moment ISTORIC. Ajutor nesperat din partea Ungariei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Femeie prinsă în flagrant în judeţul Constanţa după ce a furat bijuterii sub pretextul descântecului
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?