SPANIA-FRANŢA 2-1. Nebunie de meci, ibericii vor juca din nou finala Euro 2024

Spania a fost condusă, dar a întors rezultat cu Franța şi va juca finala Euro 2024 împotriva învingătoarei dintre Anglia şi Olanda.
Filip Stan
10 iul. 2024, 00:16
SPANIA-FRANŢA 2-1. Nebunie de meci, ibericii vor juca din nou finala Euro 2024

Regal fotbalist în Germania! Spania este prima finalistă a Campionatului European de fotbal, după ce a învins, marţi, în semifinale, cu scorul de 2-1, selecţionata Franţei.

Spania, care a câştigat titlul european în 1964, 2008 şi 2012, s-a impus prin golurile marcate de Lamine Yamal (21) şi Dani Olmo (25), în timp ce pentru Franţa a punctat Kolo Muani (9).

La Munchen, Spania a controlat startul de meci şi a ratat prin Fabian Ruiz, în minutul 5, dar francezii au deschis scorul în minutul 9, la prima lor acţiune importantă, Mbappe a scăpat de Jesus Navas, a centrat şi Randal Kolo Muani a înscris cu o lovitură de cap. Ibericii au egalat în minutul 21, prin Lamine Yamal, şut extraordinar de la marginea careului, la vinclu.

Yamal, care era deja cel mai tânăr jucător din semifinalele unui turneu final mondial sau european, doborând recordul lui Pele, a mai bifat alte două recorduri: cu acest gol el a devenit cel mai tânăr marcator din istoria turneelor finale europene dar şi cel mai tânăr marcator într-o semifinale mondială sau europeană, întrecându-l pe acelaşi Pele.

Spaniolii au întors rezultatul şi au trecut în avantaj în minutul 25, Dani Olmo a şutat, Jules Kounde a deviat în propria poartă, iar site-ul UEFA l-a creditat pe spaniol ca autor al golului. Până la pauză nu s-a mai înscris şi elevii lui de la Fuente au intrat la vestiare conducând cu 2-1.

În minutul 58 meciul a fost întrerupt pentru că un suporter a intrat pe teren să facă poze cu Mbappe. Francezii au alergat după egalare, Upamecano a trimis peste poartă, cu capul, în minutul 63, iar Theo Hernandez a şutat peste poartă în minutul 75. Ibericii au replicat printr-un şut al lui Yamal, în minutul 81. Mbappe a intrat în careu în minutul 85, dar a trimis mult peste poartă, din poziţie foarte bună, şi Spania a încheiat cu o victorie, 2-1, calificându-se în finala turneului.

Cum s-a jucat:

Min. 93, game, set şi meci, Spania este în finală

Min. 81: Ocazie Spania! Lamine Yamal șutează de la marginea careului, dar balonul trece peste poartă!

Min. 53: Franţa forţează egalarea, presiune la poarta spaniolilor

Min. 45: Spania – Franţa, 2-1, final de repriză

Jesus Navas a intrat în istoria semifinalelor Euro! Partea dreaptă a spaniolilor a fost la extreme: Jesus Navas – 38, Lamine Yamal – 16 ani! De fapt, legenda Sevillei tocmai l-a depășit, cu trei zile, pe cel mai vârstnic jucător ce-a apărut într-o semifinală de Euro, Jens Lehmann (38 de ani și 228 de zile).

A fost explozie în tribune după golul de generic marcat de Lamine Yamal, în minutul 21. Tot fanii spanioli i-au scandat numele starului de la Barcelona. În schimb, Marc Cucurella e inamicul numărul 1 al nemților de pe stadion. Îl huiduie la fiecare atingere. În replică, spaniolii îi strigă numele.

Min. 25, Spania – Franţa 2-1, revenire superbă a ibericilor, Dani Olmo înscrie din nou. Mingea este deviată de Jules Kounde și intră în poartă!

Min.20: Spania – Franţa 1-1, bijuterie de gol marcat de ouştiul-minune Yamal. La 16 și 362 de zile, cel mai tânăr fotbalist care joacă într-o semifinală de Mondial sau European.

Min. 9: Kolo Muani deschide scorul din pasa lui Mbappe, 1-0 pentru Franţa în prima semifinală de la Euro 2024.

Posesie: Spania 61%, Franţa 39%.

Min. 5: Spania, ocazie uriaşă prin Fabian Ruiz

UPDATE Lamine Yamal a devenit cel mai tânăr jucător care evoluează în fazele eliminatorii ale unui turneu european. Iar în această seară, la Munchen, a devenit, la 16 și 362 de zile, cel mai tânăr fotbalist care joacă într-o semifinală de Mondial sau European. Până azi, recordul îl deținea Pele: 17 ani și 244 de zile, contra Franței, la CM 1958.

Spania: Unai Simon – Navas, Nacho, Laporte, Cucurella – Fabian, Rodri, Olmo – Yamal, Morata, Nico Williams
Rezerve: Raya, Remiro, Vivian, Merino, Joselu, Ferran, Oyarzabal, Grimaldo, Baena, Zubimendi, Fermin, Ayoze
Selecționer: Luis de la Fuente

Franța: Maignan – Kounde, Upamecano, Saliba, T. Hernandez – Kante, Tcouameni, Rabiot – Dembele, Kolo Muani, Mbappe
Rezerve: Samba, Areola, Pavard, Mendy, Camavinga, Griezmann, Giroud, M. Thuram, Zaire-Emery, Fofana, Coman, Clauss, Konate, Barcola
Selecționer: Didier Deschamps

Stadion: Allianz Arena (Munchen)
Arbitru: Slavko Vincic // Asistenți: Tomaz Kancncik Andraz Kovacic (Slovenia)
Arbitru VAR: Nejc Kajtazovic (Slovenia) / Asistenț VAR: Paolo Valeri, Massimiliano Irrati (Italia)

UEFA a decis: Slavko Vincic, la centru în semifinala Spania – Franța, de la EURO 2024

Acesta va fi al treilea meci de la EURO 2024 pe care îl va conduce la centru arbitrul sloven, după Spania – Italia (1-0) şi Ungaria – Elveţia (1-3).

Vincic, în vârstă de 44 de ani, născut la Maribor şi arbitru internaţional din 2010, a arbitrat în acest sezon finala Ligii Campionilor de pe Wembley, dintre Real Madrid şi Borussia Dortmund (2-0).

Fiul lui Edi Iordănescu, atacat la școală! Familia selecționerului, grav afectată: ”Este greu pentru un copil de 14 ani”

În 2021, el a condus finala Europa League, dintre echipele Eintracht Frankfurt şi Glasgow Rangers (5-4 la penalty-uri).

Slavko Vincic mai arbitrat echipa Spaniei de două ori, în ambele ocazii cu Italia, la EURO 2024 şi în Liga Naţiunilor.

Vincic va fi asistat de compatrioţii săi Tomaz Klancnik şi Andraz Kovacic, în timp ce al patrulea arbitru va fi slovacul Ivan Kruzliak.

PROTV ONLINE STREAM SPANIA-FRANŢA LIVE VIDEO. Spania a strălucit în turneul de până acum şi este singura echipă care a câştigat toate cele cinci meciuri. De asemenea, se află pe primul loc la numărul de goluri (11) şi pe primul loc la numărul total de ocazii (102) şi mingi recuperate (230).

În calea Spaniei se află însă o echipă solidă a Franţei, care a reuşit patru meciuri fără gol în cele cinci disputate până acum. Les Bleus vizează a patra finală a unui turneu major în ultimii opt ani (după ce au ajuns la EURO 2016 şi la finalele Cupei Mondiale din 2018 şi 2022) .

Spania – Franța va fi liveTEXT pe Romaniatv.net și în direct pe ProTV. Reporterii GSP vor fi prezenți pe Allianz Arena, de unde vor transmite cele mai importante informații
Spania – Franța va fi transmis de ProTV
În cealaltă semifinală se întâlnesc, pe 10 iulie, Anglia și Olanda
Înaintea semifinalei, Spania și Franța se află situații diferite. Ibericii au impresionat prin jocul ofensiv prestat în Germania, în timp ce Franța a dezamăgit, reușind să marcheze de trei ori (o dată din penalty și două autogoluri).  Însă partida de la Munchen se anunță a fi extrem de echilibrată și deschisă oricărui rezultat.

PROTV ONLINE STREAM SPANIA-FRANŢA LIVE VIDEO. Spania, decimată înaintea semifinalei EURO 2024! Câți titulari ratează meciul cu Franța

Naționala condusă de Luis de la Fuente are doi jucători suspendați, iar alți doi au ieșit accidentați în duelul din sferturi cu Germania.

Fundașii Dani Carvajal, eliminat în minutul 120+6, și Robin Le Normand, pentru cumul de cartonașe galbene, sunt suspendați pentru semifinala cu Franța.

Spania are probleme și cu accidentările. Pedri a suferit o entorsă la genunchi în debutul partidei, iar presa iberică scrie că jucătorul Barcelonei nu va mai juca la EURO 2024.

De asemenea, mijlocașul Fabian Ruiz a părăsit terenul accidentat în minutul 102 al partidei cu Germania, astfel că rămâne de văzut dacă se va recupera la timp pentru penultimul act.

PROTV ONLINE STREAM SPANIA-FRANŢA LIVE VIDEO. Spania și Franța s-au duelat de 36 de ori până acum (26 de partide amicale, 10 oficiale). Scorul e unul echilibrat: 16 victorii Spania, 13 victorii Franța și 7 egaluri. Precedenta partidă a avut loc în octombrie 2021, când trupa lui Deschamps se impunea în finala Nations League, 2-1.

Ultimul meci direct la un European a fost în 2012, când Spania a și câștigat trofeul. Spaniolii s-au impus atunci cu 2-0, în sferturi.

Ce au făcut Spania și Franța până în semifinalele EURO 2024

Spania

Grupa B

3-0 vs Croația (Morata 29, Fabián Ruiz 32, Carvajal 45+2)
1-0 vs Itaia (Calafiori -autogol 55)
1-0 vs Albania (Ferran Torres 13)Optimi
4-1 vs Georgia (Rodri 39, Fabián Ruiz 51, Williams 75, Olmo 83 / Le Normand -autogol18)Sferturi
2-1 vs Germania (Dani Olmo 51, Merino 119 / Wirtz 89)
Grupa D

1-0 vs Austria (Wober -autogol 38)
0-0 vs Olanda
1-1 vs Polonia (Mbappé 56 pen / Lewandowski 79 pen)Optimi
1-0 vs Belgia (Vertonghen -autogol 85)Sferturi
0-0, 5-3 d. pen vs Portugalia

PROTV ONLINE STREAM SPANIA-FRANŢA LIVE VIDEO. Franța și Spania au ajuns în semifinalele Euro 2024 după parcursuri diametral opuse. Les Bleus au părut că s-au târât în careul de ași, în timp ce ibericii au făcut-o triumfător, cu prestații și rezultate de răsunet.

Spania e considerată favorită, având 5 victorii din 5 la Euro 2024.  Chiar și așa, meciul de diseară de la Munchen nu are o favorită certă. Asta pentru că Franța, deși a scârțâit în atac, a avut o defensivă extraordinară, primit un singur gol în cele 5 partide disputate până acum la Campionatul European. Și acela a venit din penalty, într-un meci cu Polonia, fără mare miză, când ”cocoșii” erau deja calificați în fazele eliminatorii.

De partea cealaltă, Spania a fost perfectă, impresionând cu 5 victorii din 5 partide, ultima fiind cea mai importantă: 2-1 în sferturi cu țara-gazdă, Germania, cu un gol venit în penultimul minut al reprizelor de prelungiri. Însă meciul cu nemții a lăsat urme adânci în echipa lui Luis de la Fuente. Acesta nu se va putea baza pe fundașul dreapta Dani Carvajal și pe stoperul Robin Le Normand, cei doi fiind suspendați din cauza cartonașelor primite în meciul cu Germania, dar nici pe mijlocașul Pedri, accidentat după un fault cinic al lui Toni Kroos.

PROTV ONLINE STREAM SPANIA-FRANŢA LIVE VIDEO. Măsuri speciale pentru anihilarea lui Kylian Mbappe

Până acum, vedeta Franței, Kylian Mbappe, a făcut un Euro 2024 modest, reușind să înscrie un singur gol, din penalty, contra Poloniei. Ba mai mult, împotriva Portugaliei a cerut schimbarea între cele două reprize de prelungiri, din cauză că era foarte obosit, lucru pentru care a fost taxat cu nota 2 de cotidianul L’Equipe.

  • 5.000.000 de euro este suma cu care va fi recompensată de UEFA echipa care va accede în finala Euro 2024

Însă tot francezul este văzut de iberici drept cheia partidei de diseară. Conform AS, Spania a pregătit meciul cu gândul de a-l bloca pe Mbappe din orice poziție. Jesus Navas, înlocuitorul lui Carvajal, va fi ”umbra” starului din Hexagon, urmând să fie ajutat de Nacho, cel care-i va lua locul lui Le Normand în primul 11. În plus, Cucurella est văzut drept jucătorul care poate face față vitezei extraordinare a lui Mbappe, în timp ce Aymeric Laporte îi va asigura acestuia dublajul.

De partea cealaltă, Spania are doi oameni-cheie, care pot face oricând diferența: Rodri, starul lui Manchester City, care va avea și valențe defensive, și Dani Olmo, jolly-jokerul care a dat peste cap defensiva Germaniei în precedenta partidă.

Spania a ajuns în această fază de la Campionatul European după ce a terminat pe locul 1 în Grupa B, în care a înregistrat următoarele rezultate: 3-0 cu Croaţia 3-0 (Morata 29, Fabian Ruiz 32, Carvajal 45+3), 1-0 cu Italia (Calafiori 55a) şi 1-0 cu Albania (Ferran 13); în optimile de finală a trecut de Georgia, scor 4-1 (Rodri 39, Fabian Ruiz 51, N. Williams 75, Olmo 83 / Le Normand 18a), iar în sferturile de finală a eliminat-o pe Germania, scor 2-1 după prelungiri (Dani Olmo 51, Merino / 119 Wirtz 89).

PROTV ONLINE STREAM SPANIA-FRANŢA LIVE VIDEO. Naţionala lui Luis de la Fuente este singura care a câştigat toate meciurile de până acum de la Euro 2024, fără a avea nevoie de lovituri de departajare (în ultimele 17 partide doar Columbia a reuşit să o învingă, 1-0 într-un amical disputat la Londra).

Spania ocupă locul 8 în clasamentul FIFA şi are în palmares trei titluri continentale, cucerite în 1964, 2008 şi 2012 (din 1980 şi până acum ibericii au lipsit la o singură ediţie, cea din 1992).

PROTV ONLINE STREAM SPANIA-FRANŢA LIVE VIDEO.  Franţa s-a calificat în semifinalele de la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 2 în Grupa D, în care a înregistrat următoarele rezultate: 1-0 cu Austria (Wober 38a), 0-0 cu Olanda şi 1-1 cu Polonia (Mbappe 56p / Lewandowski 76p); în optimile de finală a trecut de Belgia, scor 1-0 (Vertonghen 85a), iar în sferturile de finală a eliminat-o pe Portugalia, 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 5-3 după executarea loviturilor de departajare.

Cristiano Ronaldo i-a dezvăluit lui Adrian Mutu de ce nu se retrage, deşi are 39 de ani. Mai are un singur obiectiv

Reprezentativa „cocoşului galic”, cu Didier Deschamps în postura de selecţioner, este neînvinsă în ultimele opt partide disputate, în care a marcat opt goluri (a pierdut doar două din ultimele 18 meciuri).

Franţa, care ocupă locul 2 în clasamentul FIFA, a câştigat de două ori titlul european, în 1984 şi în 2000, şi participă la al nouălea turneul final continental consecutiv.

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară pe 10 octombrie 2021, la Milano, în finala Nations League, când Franţa s-a impus în partida cu Spania, scor 2-1.

Euro 2024, cea de-a XVII-a ediţie a Campionatului European de fotbal, se desfăşoară în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024, şi a adus la start 24 de echipe (campioana en-titre este Italia).

 

Spynews
După 40 de ani în care nu a spus nicio vorbă despre secretul teribil din viața sa, Antonya a dezvăluit, pe patul de moarte, cum și-a ucis copilul
Bzi.ro
Ileana Stana-Ionescu va fi incinerată pentru că „nu mai sunt locuri”! „Este o barbarie să o incinerezi!”
Fanatik.ro
Cine e tânăra de 19 ani ucisă de urs pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi. “A atacat-o pe potecă, a tras-o în vegetația de lângă și a scăpat-o într-o prăpastie”
Capital.ro
Lege pentru toți proprietarii de apartamente. Este obligatoriu în orice bloc din România
Playtech.ro
OOPS! Denise Rifai, prinsă în fapt pe plajă! Costumul de baie minuscul a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS de la stat pentru acești români! Cum îi pot obține?
Adevarul
Macron divulgă care sunt țările care se opun aderării Ucrainei la NATO
Spynews
Cum a fost iertat Vali Vijelie de soție după ce a avut mai multe „pofte ale inimii”
Spynews
Ana Baniciu a făcut publică prima imagine cu bebelușul ei! Aris, fiul artistei și al lui Edy Kovacs, e adorabil / FOTO
Evz.ro
Schimbare uriașă pentru șoferi. Își recuperează mai repede permisul
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Imagini fierbinți cu Aza Gabriela, iubita lui Horațiu Moldovan, în costum de baie!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!
Cancan.ro
Cristina Șișcanu, fără sutien!!! Fanii au taxat-o fără milă: „Oare ai o oglindă ca cea a…” VIDEO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a scăpat imaginile pe net
kanald.ro
Primele declarații ale Narcisei Modrîngă despre videoclipul indecent cu ea. Ce spune fosta iubită a lui Mădălin Păduran, tânărul care a murit într-un accident de mașină la Deveselu, despre imaginile care au apărut în mediul online
Capital.ro
Şoferii NU vor fi lăsați să plece. Poliția le reține permisul pe loc: E o lege bună
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Lili Sandu, fosta iubită a lui Bogdan Stelea, e strălucitoare la 45 de ani, într-un costum de baie alb și transparent!
stirilekanald.ro
Blestemul abătut asupra unei familii, care și-a pierdut cel de-al doilea fiu înecat, tot la vârsta de 17 ani, la 7 ani distanță de prima tragedie!
substantial.ro
Spania se califică în finala EURO 2024 după o victorie importantă în fața Franței
MediaFlux
PENSIONARII pierd 500 DE LEI după RECALCULAREA PENSIILOR!
Shtiu.ro
A 6-a cea mai mare țară din lume NU ARE NICIUN VECIN! Știi care este?