PSD accelerează absorbția de bani europeni pentru investiții: 15 miliarde de euro în proiecte contractate

Încă de la intrarea la guvernare, Partidul Social Democrat a mizat pe creșterea economică sustenabilă a României prin investiții cu fonduri europene. Guvernul Ciolacu a crescut masiv absorbția de bani europeni, ajungând astăzi la o rată de peste 97%. La acest moment, valoarea proiectelor contractate pe fonduri europene se ridică la 15 mld. euro, de zece ori mai mult faţă de cele 1,5 mld. euro cât se înregistrau la finalul anului 2016.
Filip Stan
17 iul. 2024, 14:35
PSD accelerează absorbția de bani europeni pentru investiții: 15 miliarde de euro în proiecte contractate
Efectul politicilor PSD de sprijin al românilor vulnerabili: pensiile au crescut cu 13,8%

Guvernul Ciolacu a crescut absorbția de fonduri europene de la 70%, la peste 97%. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, prezent la evenimentul de lansare a celei de-a 22-a ediţii a „Cartei Albe a IMM-urilor din România”, a detaliat progresul înregistrat sub guvernarea social democrată.

Astfel că eforturile susținute ale social democraților în gestionarea și implementarea banilor de la Uniunea Europeană în beneficiul economiei naționale au urcat rata absorbției de fonduri europene la un nou record pentru țara noastră.

PSD este partidul care introduce în România salariul minim european, are cei mai mulți primari și președinți de Consilii Județene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeană și a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%, de la 70%.

„În acest moment avem 15 miliarde de euro contractate. Proiecte sunt de 52 de miliarde de euro. La al treilea an de implementare, după 2014-2020, 2021-2027, avem 15 miliarde de euro contractate, 1,8 miliarde de euro intrate în România. În 2016, la finalul anului, după trei ani de implementare a unei exerciţiu financiar, erau contracte de doar 1,5 miliarde de euro, de zece ori mai puţin. (…) Ceea ce îmi doresc este ca România să nu mai aibă bani din Coeziune în 2026-2027, astfel încât să poată să solicite fonduri suplimentare de la Comisia Europeană, nu să fie în situaţia în care să aibă jumătate din anvelopă, pentru că aşa era România la finalul exerciţiului, la 2020, înainte să intre ‘M+3′”, a afirmat ministrul Adrian Câciu.

Mediul de afaceri confirmă încrederea în politicile PSD de creștere economică prin investiții

Ministrul a subliniat, de asemenea, importanța indicatorului de încredere al mediului de afaceri, considerându-l crucial pentru diferențierea între dezvoltarea economică și riscul unei recesiuni.

Adrian Câciu a accentuat că încrederea nu poate fi obținută fără un parteneriat strâns între actorii socio-economici, atât privați, cât și publici. Stabilitatea politică din ultimii ani a permis României să navigheze printr-o serie de crize economice și sociale, iar succesul pe termen lung poate fi asigurat doar prin colaborare și dialog continuu.

Mediul de business validează, de altfel, politica PSD de control al inflației, a investițiilor masive în economie și a creșterii Produsului Intern Brut (PIB).

Nivelul de încredere a managerilor români în economie a atins cea mai mare valoare măsurată în ultimii patru ani. Astfel, indicele Confidex by Impetum Group a ajuns la cel mai înalt nivel de la lansare (52,5 puncte), în primul semestru din 2024.

Guvernul Ciolacu este alături de firmele românești, din toate sectoarele economiei

Pentru firmele românești, PSD a inițiat programe extinse de sprijin, ce includ alocarea de fonduri pentru dezvoltarea afacerilor, modernizarea infrastructurii, investiții în noile tehnologii și digitalizare, credite garantate de stat pentru IMM-uri și finanțarea producției în România.

Un exemplu al sprijinului social-democrat pentru firmele românești este programul IMM Plus, care dispune acum de 15,3 miliarde lei, buget crescut în iunie cu 2,5 miliarde lei la inițiativa premierului Ciolacu, și de care vor beneficia aproximativ 14.000 de companii.

 

 

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Permisul auto nu mai rămâne suspendat. Lege nouă în România: S-a validat dreptul de a conduce
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru București și Bacău
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'