PSD, atac dur la Monica Macovei: ”O personalitate sinistră”

Vineri, europarlamentarul  PDL Monica Macovei a cerut demisia ministrului de Interne Ioan Rus, care i-ar fi acordat lui Adrian Năstase un statut privilegiat faţă de alte persoane condamnate penal.
Romania TV
23 iun. 2012, 11:49
PSD, atac dur la Monica Macovei: ”O personalitate sinistră”

Senatorul PSD Dan Şova consideră că întrebările puse de Monica Macovei cu privire la acţiunile ministrului de Interne, în cazul Adrian Năstase, alături de solicitarea de demisie a acestuia, nu reflectă altceva decât răutate.

„Reacţia doamnei Macovei arată până unde a ajuns politica PDL de instigare la ură. Ceea ce a făcut Ioan Rus este uman. Nu a ajutat pe nimeni să se sustragă de la nimic. Înţeleg însă că poziţia Monicăi Macovei derivă din dragostea ei neţărmuită pentru anchetele de tip stalinist, din vremuri de tristă amintire, în care duşmanii „poporului” erau umiliţi public înainte să fie trimişi la canal. Reflexele de procuror comunist nu par să dispară cu mare uşurinţă.

 Nu am auzit-o pe această apărătoare a dreptăţii şi legii să spună ceva atunci când preşedintele României sugera, în faţa camerelor de luat vederi, că reţinerea lui Puiu Popoviciu nu este justificată, datorită a ceea ce făcuse acesta pentru Bucureşti. Fostul ministru al Justiţiei are o poziţie ruşinoasă şi inumană” a afirmat senatorul PSD.

Lia Olguţa Vasilescu a comentat şi ea solicitarea Monicăi Macovei, ca ministrul de Interne, Ioan Rus, să demisioneze în urma acţiunilor sale din cazul Adrian Năstase.

 „Ioan Rus a procedat corect, a procedat uman. Sunt colegi ai Monicăi Macovei din PDL cărora le este pur şi simplu ruşine că fac parte din acelaşi partid cu o persoană lipsită de orice fel umanitate şi care nu ştie altceva decât să genereze ură. Cred că nici măcar Traian Băsescu nu este capabil de atâta răutate. Sunt sigură că Monica Macovei regretă profund dispariţia perioadei în care se semnau mandate în alb, iar oamenii erau ridicaţi pe sus fără a şti pentru ce, păcatul lor fiind acela de a se exprima împotriva regimului.

 Am speranţa că se va găsi măcar o voce raţională în PDL care să îi transmită Monicăi Macovei că este absurdă. Astfel de poziţii arată încă o dată cât de mult are nevoia România de revenire la normalitate. Asta a încercat USL în aceste săptămâni de guvernare, dar se pare că acei politicieni care şi-au clădit carierele prin minciună şi instigare la ură nu pot trăi într-un mediu normal şi simt nevoia să îl distrugă” a încheiat primarul Craiovei.

Senatorul PSD, Daniel Savu, consideră că atacul lansat de Monica Macovei la adresa lui Ioan Rus arată că fostul ministru al Justiţiei este o personalitate „sinistră”.

„Este incredibil să critici în acest fel un om pentru că acţionat ca un om. Atâta ura în spaţiul public cât a adus Monica Macovei nu a fost capabil niciun alt politician să aducă. Nici măcar Traian Băsescu nu pare capabil de aşa ceva. Este absolut ruşinos ceea ce se întâmplă. Mă aştept ca în PDL să fie cineva care să reacţioneze la aceste derapaje. Ceea ce face Monica Macovei este descalificant pentru o fiinţă umană.

 Este timpul ca România să se îndrepte către normalitate. Trebuie să eliminăm ura din spaţiul public. Dezbinarea societăţii a ajuns la o limită ce nu mai are legătură cu lumea democratică. Macovei ar trebui să îşi ceară scuze pentru acest atac” a spus Daniel Savu.

 

 

 

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cât de ieftine sunt, de fapt, casele în Spania. Mulți români și-au cumpărat deja locuințe cu piscină și etaj. Dai și de două ori mai puțin decât pe apartamentele din Militari, Veteranilor sau Berceni
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
De ce a pus Jador stop relației cu Oana Ciocan. Ce îi făcea artistului în intimitate 😱 E s-ar fi săturat să fie...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Nicușor Dan anunță recuperarea în instanță a unor clădiri adiacente Pasajului Macca-Vilacrosse
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'