„Este evident pentru toată lumea că preşedintele Traian Băsescu încearcă să-şi asume rezultatele guvernării USL, la fel cum este evident faptul că Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu au lăsat un adevărat dezastru în urma lor. Practic, preşedintele încearcă să-şi asume bilanţul unui an de guvernare a USL. PDL nu a ştiut decât să taie, să facă disponibilizări şi să ceară solidaritate din partea oamenilor. S-a tăiat doar de la populaţie, în timp ce clientela politică a PDL a prosperat. Noi am demonstrat într-un an de zile că politica pe care a impus-o Traian Băsescu prin Guvernul Boc a fost greşită, că lucrurile se puteau face şi altfel. Am păstrat echilibrele economice, am reuşit o ajustare fiscală, am atras noi investitori, crescând în acelaşi timp salariile şi dând înapoi banii pensionarilor”, susţine Ivan într-un comunicat de presă.
Purtătorul de cuvânt al PSD precizează că inclusiv şeful statului, prin declaraţiile de vineri, confirmă faptul că „guvernarea USL a produs rezultate bune, spre deosebire de guvernările anterioare”.
„Într-un moment în care falimentul austerităţii este recunoscut de tot mai multe voci, inclusiv din partea popularilor europeni, Traian Băsescu continuă să apere austeritatea, doar pentru a nu recunoaşte că a greşit (…) În timp ce preşedintele susţine că ar mai fi loc de disponibilizări, noi, cei din USL, considerăm că – dimpotrivă – trebuie făcute angajări în mai multe domenii esenţiale, cum ar fi cel al sănătăţii sau cel al învăţământului”, a mai susţinut Cătălin Ivan.
„Am trăit cu toate cele trei guverne şi încerc să dau fiecăruia ce-i al lui. Guvernul Boc a pus interesul naţional deasupra interesului de partid şi practic şi-a sacrificat voturile pentru a restabili echilibrul macroeconomic al ţării, pentru a da şanse la reluarea dezvoltării, pentru a reda românilor demnitatea. O ţară care împrumută bani de la Fond ca să-şi plătească salariile cu pensiile nu e o ţară cu cea mai bună reputaţie”, a afirmat Băsescu.
nt de personal „în birouri” şi există deficit de personal în unele spitale.
„Sau, ştiu eu spitale care au câteva sute de medici în plus faţă de necesar, numai că sunt în Capitală. Şi la spitalul de la Vulcan – dau un exemplu, poate nu e cazul – nu avem medici. Deci, trebuie reaşezat personalul şi acum se poate face această redistribuire. Sigur, să nu înţelegeţi că spun că trebuie luat un economist de la Ministerul Administraţiei şi dus ca medic la spitalul din Vulcan, dar se poate continua reducerea de personal la Ministerul Administraţiei – e ipotetic, nu există acest minister – şi se poate angaja personal medical la spitalul de la Vulcan. Deci, acum este momentul acordului fin”, a completat Băsescu.
Totodată, el a menţionat că astfel de reduceri de personal ar trebui compensate cu o gamă largă de programe de genul celor din 2009, 2010, 2011, finanţate cu sume relativ mici, dar care să aibă o „adresabilitate foarte largă”.