PSD demolează USR pe tema dezinformării pensiilor recalculate: „Amestecă cifre și concepte, fără a le înțelege sensul, având obiectivul precis de a induce panică și îngrijorare în rândul pensionarilor”

PSD a transmis un mesaj USR pentru a cere încetarea dezinformării legate de recalcularea pensiilor. "Induce panică și îngrijorări neîntemeiate în rândul pensionarilor", au transmis reprezentanții social-democraților.
Alina Costache
23 aug. 2024, 11:32
PSD demolează USR pe tema dezinformării pensiilor recalculate:

„Înainte de a ataca reforma care elimină inechitățile dintre pensionari și majorează 3,8 milioane de pensii, USR trebuie să își ceară scuze față de toți seniorii României pentru tentativa cinică de a le îngheța veniturile timp de o jumătate de secol!

Demagogii de la USR critică faptul că există și pensii ce rămân la aceeași valoare în urma recalculării, după ce chiar ei au scris în PNRR ca pensiile să fie plafonate la 9,4% din PIB, adică înghețarea veniturilor TUTUROR pensionarilor până în 2070!

Din fericire, PSD a convins Comisia Europeană să elimine această aberație din PNRR.

Este revoltătoare ipocrizia demagogilor USR care se erijează, în prezent, în apărători ai pensionarilor încadrați în condiții deosebite sau speciale de muncă, deși tot ei scriau în PNRR că diferențierea acestor „tipuri de muncă” conduce la „destabilizare bugetară și la probleme majore în asigurarea sustenabilității financiare a obligațiilor bugetare”.

Mai gravă decât ipocrizia celor de la USR este campania de dezinformare pe care acest partid toxic o întreține în ultimele zile în privința recalculării pensiilor, cu scopul vădit de a obține puncte electorale. Din perfidie sau pur și simplu din nerozie, demagogii USR amestecă cifre și concepte, fără a le înțelege sensul, având obiectivul precis de a induce panică și îngrijorare în rândul pensionarilor”, spun cei de la PSD.

Pentru corecta informare a pensionarilor, iată principalele dezinformări lansate de USR în chestiunea recalculării pensiilor și adevărul ce trebuie cunoscut de pensionari:

Dezinformări USR pentru a crea panică între pensionari

  • „25% din deciziile de recalculare sunt greșite”. – Postare USR București – Conform datelor de la Casa Națională de Pensii, din cele 4,1 milioane de decizii de recalculare ajunse la pensionari, doar 0,026% necesită revizuire.
  • „720.000 de pensionari care au lucrat zeci de ani în condiții grele de muncă primesc zilele acestea decizii de recalculare cu pensii mai mici” – comunicat USR. „Aproape 800.000 de oameni care au lucrat în grupe de muncă…” – comunicat USR – Nu sunt nici 800.000, nici 720.000 de pensionari încadrați la condiții grele sau la grupe de muncă! În realitate sunt 247.000 de pensionari care au lucrat în condiții deosebite și speciale de muncă. Două treimi dintre aceștia (66%) au obținut o creștere a pensiei în urma recalculării, iar cele mai multe dintre majorări sunt de peste 1.000 de lei. Ceilalți 33% nu primesc „pensii mai mici” cum insinuează USR, ci își mențin pensia aflată în plată – (aceștia au beneficiat de o pensie mai mare până acum în raport cu alți pensionari care au muncit în codiții similare și au contribuit la fel). În general, pensiile din această categorie care rămân la aceeași valoare sunt de peste 7.000 de lei.
  • „Pentru aproape 800.000 de oameni, noua lege a pensiilor nu ține cont de contributivitate”. – comunicat USR – Dimpotrivă, sunt 803.433 de pensii care rămân la aceeași valoare în urma recalculării tocmai pentru că deja au o valoare egală sau mai mare față de corespondentul contributivității! Dacă s-ar fi majorat și aceste pensii, cum cer cu ipocrizie cei de la USR, s-ar fi menținut inechitățile dintre pensionarii care au muncit și au contribuit la fel, dar primeau pensii diferite!
  • Pensionarii nu merită să se trezească cu pensia tăiată – E. Lasconi, președinte USR – Nicio pensie nu e tăiată în urma recalculării. 82,5% dintre pensii cresc, iar restul rămân la aceeași valoare din luna august.
  • „17,44% dintre pensionari sunt afectați de noua lege a pensiilor” – comunicat USR – Nu sunt afectați deloc! Pensia lor nu scade cu niciun leu. Se menține pensia în plată. Acești pensionari au în prezent pensii mai mari sau egale cu valoarea corespondentă contributivității.
  • „Exact pensiile celor cu contribuții mai mari în loc să crească scad. Sunt 800.000 de pensionari care vor fi negativ afectați de recalculare”- comunicat USR – Fals! Nicio pensie nu scade, niciun pensionar nu este „negativ afectat”. În categoria pensiilor care rămân la aceeași valoare în urma recalculării sunt :
  1. pensionari cu stagii de cotizare și contribuții foarte mici, încadrați la indemnizație socială și
  2. pensionari care au beneficiat de pensii mai mari decât corespondentul contributivității – au avut pensii mai mari decât alți pensionari care au muncit în aceleași condiții și au contribuit la fel.
  • „Peste un milion de pensionari vor fi obligați să aducă 𝗮𝗱𝗲𝘃𝗲𝗿𝗶𝗻𝘁̦𝗲 𝗱𝗲 𝘃𝗲𝗰𝗵𝗶𝗺𝗲” – postare USR – Nu e vorba de „adeverințe de vechime”, ci de adeverințe pentru venituri nepermanente pentru care s-au plătit contribuții (bonusuri, prime, premii, ore suplimentare, al 13-lea salariu, acord global).

Spynews
Ispita Beni, mesaj acid după ce Simona de la Insula Iubirii l-a iertat pe Claudiu! Cei doi foști concurenți s-au împăcat: ”Ești într-o situație...”
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Două legume pe care e bine să le plantezi în grădină în locul roșiilor și cartofilor în septembrie. Vei avea o recoltă bogată și le vei folosi la foarte multe mâncăruri
Capital.ro
Oana Pellea, devastată. A murit marele actor al României. S-a mai stins o mare stea
Playtech.ro
WOW! Andrei și Cristina au dat frâu liber imaginației la Insula Iubirii. Au arătat TOT
DailyBusiness
Schimbarea finalului de săptămână pentru românii care au rate la bancă, Anunțul BNR
Adevarul
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită” VIDEO
Spynews
SUPEREXCLUSIVITATE! Anda Călin și Liviu Vârciu s-au căsătorit la starea civilă. Primele și singurele imagini când cei doi au spus ”DA”
Spynews
Adrian Minune Jr. s-a despărțit de iubita lui?! Detaliile care anunță o posibilă separare: ”Un incapabil să...” | FOTO
Evz.ro
Numerele provizorii din statele UE, o problemă la granițele cu Serbia și Macedonia
Ego.ro
Singura femeie care l-a părăsit pe Alain Delon i-a înnebunit pe bărbați cu trupul ei! FOTO incredibile, la 58 de ani
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”
Cancan.ro
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin pe mine în clasa întâi'
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Noi ajutoare din partea statului, de la 1 septembrie! Cine sunt românii care primesc sume de ordinul miilor de lei
Capital.ro
Ungaria scrie legea în România. Budapesta, ordin în Transilvania: Nu putem lăsa
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Mama lui Ioan Pînțaru face dezvăluiri șocante: Am dat alarma, nimeni nu m-a ajutat
substantial.ro
Narendra Modi, prima vizită a unui premier indian la Kiev pentru a promova diplomația în conflictul din Ucraina
MediaFlux
ARMATA Română a LOVIT Polonia! ALERTĂ de SECURITATE în NATO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...