PSD nu susţine diminuarea schemei de compensare a preţurilor la energie, spune Marcel Ciolacu: „Soluţia corectă este reglementarea”

Partidul Social Democrat (PSD), arată într-un comunicat că nu susţine diminuarea schemei de compensare a preţurilor la energie şi consideră că soluţia corectă este reglementarea.
Filip Stan
12 aug. 2022, 16:43
PSD nu susţine diminuarea schemei de compensare a preţurilor la energie, spune Marcel Ciolacu:

„PSD nu a propus şi nici nu ar fi putut propune diminuarea plafonului pentru compensarea preţurilor la energie. PSD a susţinut în permanenţă revenirea, temporară, la o piaţă de energie reglementată, aşa cum era înainte de liberalizarea haotică ce a provocat creşterea excesivă a ratei inflaţiei, cu deteriorarea nivelului de trai şi a economiei naţionale. În privinţa schemei de compensare implementate până în prezent de Ministerul Energiei, PSD consideră că aceasta nu a produs efectul scontat de a tempera creşterile speculative ale preţurilor la energie şi gaze naturale. În contextul în care companiile din sector anunţă multiplicarea profiturilor faţă de anul precedent, este evident că aceste creşteri ale preţurilor la energie conţin în continuare o componentă speculativă importantă, fără nicio legătură cu costurile de producţie”, se arată într-un comunicat de presă al PSD, remis vineri Agerpres.

Citeşte şi: Ciolacu, după zvonul privind remanierea lui Vasile Dîncu: „Când va fi cazul unei remanieri, nu o ţine nimeni secretă”

Potrivit social-democraţilor, este „profund incorect” ca aceste „profituri nejustificate” să fie susţinute la nesfârşit „din banii contribuabililor”, aşa cum s-a întâmplat până acum prin schema de compensare.

„Spre deosebire de această schemă, în care statul plăteşte diferenţa dintre preţul plafonat şi cel practicat de companii după bunul plac, reglementarea propusă de PSD are în vedere stabilirea preţurilor la un nivel decent, prin raportarea la evoluţia costurilor reale de producţie, transport şi distribuţie de energie electrică şi gaze naturale. Acesta este răspunsul corect la actuala criză energetică pe care l-au dat şi alte state europene pentru protejarea cetăţenilor şi a economiei naţionale”, a explicat PSD.

Citeşte şi: Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 şi preşedintele PNL Bucureşti, îl atenţionează pe Nicuşor Dan: „Decât să se concentreze pe proiecte faraonice, fără cap şi coadă, mai bine ne-am concentra pe cele realizabile”

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Ai contract la energie sau gaze cu această companie? Primești instant 500 de lei. Anunț oficial
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Cum îți poți lua credit imobiliar fără avans! Secretul pe care băncile niciodată nu ți-l vor spune
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
A VENIT ORDIN direct de la poliție. Șoferii români au total INTERZIS. Se aplică până pe 9 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Urs împușcat după trei nopți de alertă la Grădina Zoologică din Târgu Mureș
MediaFlux
JOE BIDEN, ÎNLOCUIT! Cine îi IA LOCUL
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!