PSD Olt şi PSD Dolj propun excluderea din partid a lui Mihai Chirica: „Să nu uite că acum trei ani căra geanta lui Nichita”

PSD Olt şi PSD Dolj au adoptat, miercuri, în cadrul unor şedinţe ale Comitetului Executiv Judetean, mai multe rezoluţii vizând susţinerea Guvernului şi conducerii partidului, organizarea unui miting în acest scop şi excluderea din PSD a primarului din Iaşi, Mihai Chirica. Şi PSD Constanţa s-a delimitat de declaraţiile făcute Mihai Chirica.
Iulian Tudor
15 feb. 2017, 15:16
PSD Olt şi PSD Dolj propun excluderea din partid a lui Mihai Chirica:

Social-democraţii olteni spun că susţin în continuare Guvernul Grindeanu şi conducerea PSD, propunând organizarea unui miting în acest sens. De asemenea, PSD Olt a propus excluderea din partid a vicepreşedintelui Mihai Chirica, primarul Iaşiului, potrivit Mediafax.

Prima rezoluţie se referă la susţinerea Guvernului Grindeanu, dar şi a conducerii partidului, în speţă a domnului preşedinte Liviu Dragnea. A doua rezoluţie se referă la propunerea noastră pentru un mare miting al social-democraţiei, care să se facă la Bucureşti. După ce se liniştesc lucrurile de ajuns, trebuie să arătăm şi noi că Guvernul Grindeanu are susţinere şi România, aşa cum a fost preluată de televiziunile din străinătate, nu este reprezentată doar de cei 100.000 care au fost în piaţă şi au cerut demisia Guvernului Grindeanu. A treia rezoluţie se referă la Mihai Chirica, vicepreşedintele partidului. Pentru atitudinea pe care a avut-o, PSD Olt cere excluderea acestuia din Partidul Social-Democrat”, a spus preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu.

Liderul social-democrat a criticat şi atitudinea primarului din Iaşi, despre care spune că a uitat de unde a plecat.

„Atitudinea acestuia a fost una incorectă. Dacă ai nemulţumiri le declari în cadrul partidului. Nu este în regulă ca, la şedinţele partidului, să nu ridici capul din telefon, iar când ieşi să-ţi critici partidul. Să nu uite domnul Chirica faptul că, acum trei ani, îi căra geanta lui Nichita (Gheorghe Nichita, fostul primar din Iaşi – n.r.), pe urmă „împingându-l” pe acesta – el a făcut un denunţ. (…) Eu cred că atitudinea lui, cum s-a îmbrăcat precum Coana Chiriţa în straie de sărbătoare şi a început să facă turul televiziunilor, este una incorectă. Am văzut că, mai nou, îşi dă cu părerea despre orice. E bun în toate, se pricepe şi la sport şi la modă şi la cultură. Poate ne spune domnul Chirică numerele câştigătoare de la Loto, din weekend-ul următor, să jucăm şi noi, poate câştigă toţi românii pe metoda Mihai Chirică”, a afirmat Oprescu.

Şi PSD Dolj a adoptat, miercuri, o rezolutie prin care solicita convocarea Comitetului Executiv National al PSD si excluderea din randul membrilor de partid a lui Mihai Chirica, vicepresedinte PSD, si Catalin Ivan, europarlamentar, pe motiv ca au incalcat statutul partidului prin declaratiile si actiunile lor.

Potrivit rezolutiei PSD Dolj, „in aceasta perioada foarte agitata din punct de vedere politic si social, PSD a avut nevoie mai mult decat oricand de unitatea si solidaritatea tuturor membrilor sai, insa au existat si pozitii contrare partidului, voci care au militat in repetate randuri pentru dezbinare si ura, dorind sa creeze instabilitate si lipsa de solidaritate in partid”.

„Prin declaratiile facute in ultima perioada, primarul Mihai Chirica, vicepresedinte PSD, presedinte interimar al organizatiei judetene PSD Iasi, si europarlamentarul Catalin Ivan au criticat public, in repetate randuri, pozitiile si deciziile oficiale ale PSD, sustinand in mod evident vocea unei parti a strazii si a adversarilor politici ai PSD, fiind in rezonanta cu actiunile neconstitutionale ale presedintelui Klaus Iohannis, fapt ceea ce ii aseaza in grupul celor din afara partidului si in afara votului popular din 11 decembrie. Statutul PSD prevede ca membrii de partid trebuie sa aiba o conduita profesionala, morala si politica corespunzatoare intereselor partidului, iar prin declaratiile si actiunile repetate, Mihai Chirica si Catalin Ivan au incalcat flagrant prevederile Statutului PSD”, se mai spune in document.

Şi PSD Constanţa s-a delimitat de declaraţiile făcute Mihai Chirica, votând în unanimitate eliberare acestuia din funcţia de vicepreşedinte naţional al partidului.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Ce conțin, de fapt, iaurturile Danone și Danonino. Mulți români le dau copiilor, dar puțini se uită pe etichetă
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Show-ul verii de pe Netflix. Deja a cucerit publicul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Andrei Versace, după ce a murit. Ce probleme grave ar fi avut
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Anca Şelariu, românca din echipajul NASA, a trăit un an într-o capsulă care simulează condiţiile de pe Marte
MediaFlux
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'