PSD preia conducerea Senatului, în locul USR. Având în vedere ruptura din coaliție și faptul că actualul șef va lipsi, în locul actualului președinte al Senatului, Anca Dragu (USR), va veni vice-președintele senatului Vasile Dîncu.
”Vreau să dau o veste senzațională. Ședința de luni, a Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și ale Senatului, și cred că e o veste foarte bună, va fi condusă de președintele interimar al Senatului care s-a decis să fie Vasile Dîncu.
Vasile Dîncu, în calitatea lui de vicepreședinte, pentru că Anca Dragu nu va fi prezentă, va conduce timp de trei zile Senatul și ședința de mâine, mâine e discuția legată de criza din coaliție. Ar putea trece moțiunea de cenzură a USR PLUS.
S-a decis oficial la finalul săptămânii trecute. E delegată oficial această treabă, pentru ca luni, marți și miercuri ședințele să fie conduse de Dîncu.”,a spus Gușă, în exclusivitate, pentru România TV.
Războiul pe putere e departe de a se fi încheiat. Moţiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”, semnată de 122 de parlamentari, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor.
Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, convocată online pentru moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR, a fost suspendată, vineri seara, din lipsa cvorumului. Şi în şedinţa convocată sâmbătă dimineaţă, de la ora 11,00, nu s-a întrunit cvorumul, fiind amânată din nou pentru luni, la ora 12,00. Situaţia creată de faptul că Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului nu a putut avea loc chiar dacă au fost două încercări ar putea fi semnalul unor noi mutări. De altfel, chiar Rareş Bogdan, unul dintre susținătorii lui Cîțu, a pomenit, sâmbătă, că s-ar putea să fie nevoie ca moţiunea să fie redepusă.
Potrivit unor surse politice, fie că va fi sau nu redepusă moţiunea de cenzură, se pare că cei de la PNL vor ridica problema semnăturilor de pe document, încercând să blocheze demersul celor de la USR PLUS şi AUR. Potrivit unor surse parlamentare, se va cere o anchetă administrativă pe motiv că cinci dintre semnatarii AUR nu erau în țară, deci nu aveau cum să semneze documentul decât electronic, ceea ce nu s-a întâmplat. Dacă acest lucru este așa, moțiunea va fi blocată pentru că nu are numărul suficient de semnături. Documentul este susținut de 120 de parlamentari, iar fără cele cinci semnături contestate, ar avea sub necesarul minim de 117 pentru a putea fi depusă.
Membrii Birourilor Politice Reunite ale Parlamentului (BPR) s-au întrunit sâmbătă, la ora 11.00, pentru a stabili calendarul privind citirea și votul pe moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Ședința a fost din nou suspendată din lipsă de cvorum.