Ministrul Cătălin Predoiu a foat întrebat în data de 18 ianuarie, într-un interviu pentru Europa FM, dacă este mulţumit de rezultatele şefilor parchetelor, inclusiv ale Georgianei Hosu, care a demisionat în momentul când soţul său a fost condamnat în primă instanţă, iar ministrul Justiţiei s-a scăpat şi a răspuns repede „şi ulterior achitat”, deşi sentinţa în cazul lui Dan Hosu urmează a fi dată abia pe 7 februarie.
În plus,chiar a doua zi după intervu, Predoiu a convocat-o la minister pe una dintre judecătoarele din dosarul lui Dan Hosu, motivația oficială fiind o discuție despre prezența magistratului de la Curtea de Apel București pe lista de propuneri aprobată de Guvern pentru postul de judecător al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
”Pesediștii sunt consternați și spun că dacă era ministrul justiției de la PSD nu doar că era presat să demisioneze, dar era și încolonat la DNA”, a declarat un parlamentar PSD pentru G4Media.ro.
Citeşte şi: Piţurcă jr. şi directorul Romarm, eliberaţi marţi noapte din arest
Asociația de procurori Inițiativa pentru Justiție (AIJ) i-a cerut, marți, demisia ministrului Justiției, Cătălin Predoiu (PNL), după ce acesta a vorbit despre achitarea definitivă a lui Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT Giorgiana Hosu, fără să existe o sentință în acest sens. Declarația lui Predoiu a avut loc la Europa FM în 18 ianuarie, iar termenul pentru o eventuală sentință definitivă este stabilit în 7 februarie.
”Graba cu care a corectat jurnalistul arată că ministrul are un interes aparte în legătură cu respectiva cauza penală”, au transmis procurorii.
AIJ, condusă de procurorul militar Bogdan Pîrlog, susține că rămânerea în funcția de ministru al Justiției a lui Cătălin Predoiu reprezintă ”o vulnerabilitate serioasă în ceea ce privește tocmai justiția”.
Aceștia mai spun că ministrul Justiției a declanșat procedura de numire a procurorilor de rang înalt, pentru mandate de 3 ani, iar faptul că un rol determinant i-ar reveni lui Predoiu, ”care discută soluții în dosare penale în curs de judecată”, este de natură să producă efecte negative pe termen lung, mai arată procurorii.