Atacul furibund al foștilor miniștri USR-Plus după greșeala secretarului de stat din Ministerul Sănătății privind spitalele noi din fonduri PNRR este „disproporționat”, spune PSD, care amintește de achizițiile de vaccinuri COVID-19, pentru care „România plătește degeaba 1 miliard de euro”.
Ministerul Sănătăţii publică lista spitalelor reabilitate prin PNRR
”Atacul furibund al foștilor miniștri USR-Plus după greșeala unui secretar de stat din Ministerul Sănătății este la fel de disproporționat ca și achizițiile de vaccinuri COVID-19 pe care le-au aprobat și pentru care România plătește degeaba 1 miliard de euro!
E disproporționat pentru că secretarul de stat a făcut imediat rectificările necesare privind lista spitalelor ce urmează să fie finanțate din PNRR. Dar e disproporționat și pentru că omul care contează cu adevărat în comunicarea acestor subiecte este ministrul Alexandru Rafila, care a fost mereu precis în declarații.
Iar cel mai disproporționat aspect e că s-au găsit să atace tocmai ei, care și-au pus în PNRR servicii de consultanță mai mari ca valoare decât proiectele în sine. Cei care sunt responsabili de gaura de 1 miliard de euro prin achiziția aberantă de vaccinuri, de numărul mare de decese din valul 4 pe fondul lipsei medicamentelor, de incendiile în serie din secțiile COVID-19 sau de mortalitatea excesivă a bolnavilor cronici fără acces la servicii spitalicești.
Adriana Pistol îl contrazice pe ministrul Rafila: Nu se vor construi 25 de spitale prin PNRR. Se fac diverse îmbunătăţiri, construcţii, amenajări
Tocmai ei s-au găsit să atace cu vehemență o eroare marginală, când au fost atât de catastrofali ca miniștri ai Sănătății?!”, scriu reprezentanții PSD pe o rețea socială.
Ioana Mihăilă: Văd că încă e confuzie la nivel înalt cu ce se poate finanţa din PNRR
Fostul ministru USR al Sănătăţii Ioana Mihăilă afirmă, luni seară, că, deşi au trecut opt luni de la preluarea guvernării de actuala coaliţie, ”încă e confuzie la nivel înalt cu ce se poate finanţa din PNRR”. Mihăilă explică faptul că 1,7 miliarde de euro sunt alocaţi infrastructurii spitaliceşti – construcţia de spitale noi sau de corpuri noi de spital, precum şi pentru dotarea lor cu aparatură. Potrivit fostului ministru, dacă autorităţile îşi fac treaba, până în 2026 ar trebui să avem finalizate 25 de clădiri destinate funcţionării spitalelor.