Înainte de a cere ceva PSD, domnul Ghinea și toți ”partenerii” din Coaliție ar trebui să își ceară scuze în genunchi pe trepte la Kiseleff pentru aroganța și prostia de care au dat dovadă (n.r. – în legătură cu PNRR).
Ați refuzat consensul politic, dialogul public și implicarea actorilor sociali – patronate, sindicate, societatea civilă. Ați refuzat să faceți un parteneriat onest cu autoritățile locale. Ați refuzat depolitizarea și transparența în alocarea fondurilor. Ați refuzat să veniți cu acest plan în Parlament.
Toate au fost cereri legitime pe care PSD le-a adresat acestei Coaliții. În loc de rânjete superioare și autosuficiente, puteau măcar să răsfoiască viziunea PSD despre Planul Național de Redresare și Reziliență pe care specialiștii PSD au propus-o și pe care ei au ignorat-o.
Citeşte şi UE nu finanțează extinderea rețelelor de gaze din România prin PNRR. Anunțul făcut de Ludovic Orban
PNRR nu e planul lui Ghinea și al Coaliției lor de looseri. PNRR este un plan național la care fiecare trebuie să își aducă contribuția pentru a ieși ceva bun. Ghinea nu are decât o șansă să iasă din groapa în care s-a băgat singur: să vină cu PNRR-ul în Parlament sau să își dea demisia. Repede! Pentru că deja România riscă să nu aibă plan aprobat înainte de octombrie 2021, ceea ce face aproape imposibilă atingerea țintei de angajare a 70% din sume până la finalul anului 2022.
PS: Ghinea, pune mâna și citește viziunea PSD despre PNRR. Ia cu tine un pix și o foaie, arogantule!
Premierul Florin Cîţu a declarat luni că, în acest moment, există un proces de negociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, „nu avea cu ce să greşească”.
„În acest moment, şi trebuie să fie clar pentru toată lumea – suntem într-un proces de negociere a acestui plan. Noi avem nişte priorităţi în România pe care le susţine coaliţia, dar este clar că aceste priorităţi trebuie puse în acest sistem pe care îl are Comisia Europeană de a da aceşti bani. Suntem într-o perioadă de negociere, ştiţi că doar o singură ţară a depus până acum acest program, nu văd în acest moment nicio problemă (…) Au fost negocieri online şi miniştrii de resort au fost alături de ministrul Ghinea„, a declarat Florin Cîţu, la Parlament, unde a participat la o şedinţă a coaliţiei de guvernare.