PSD strânge semnături împotriva discriminării românilor în UE

PSD Botoșani a început strângerea de semnături pentru Petiția “România merită mai mult” ce va fi adresată Parlamentului European în vederea combaterii discriminării românilor în statele Uniunii Europene.
Romania TV
25 apr. 2014, 11:54
PSD strânge semnături împotriva discriminării românilor în UE

Primul semnatar al petiției a fost chiar președintele PSD Botoșani, deputatul Andrei Dolineaschi, ceea ce îi conferă acestuia calitatea de reprezentant la Bruxelles al celor care vor semna pentru apărarea românilor în străinătate și pentru acordarea României unui tratament egal cu celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Conform art. 201 din Regulamentul Parlamentului European, “în cazul în care o petiție este semnată de mai multe persoane fizice sau juridice, semnatarii desemnează un reprezentant, iar în lipsa unei asemenea desemnări, primul semnatar este considerat a fi petiționarul în fața Parlamentului European”.

Flutur și Țâbuleac, așteptați să semneze petiția
    
Președintele PSD Botoșani spune că a adresat invitații către celelalte partide de a se alătura demersului însă, deocamdată, acestea au rămas fără răspuns.
    
”Noi am considerat că petiția este de interes general, nu doar pentru votanții PSD. De aceea am transmis un apel și celor de la PDL, PMP și altor partide să ni se alăture. Discriminarea și tratamentul nedrept reprezintă cea mai mare nemulțumire a românilor față de Uniunea Europeană. Eu sper ca domnii Flutur și Țâbuleac și ceilalți lideri politici din județ să fie mai receptivi, pentru că din Botoșani au plecat mulți români în străinătate, unde au fost exploatați și nedreptățiți”, a susținut președintele PSD Botoșani.

Petiția „România merită mai mult” atrage atenția oficialilor de la Bruxelles că actele de discriminare împotriva românilor s-au intensificat în ultima perioadă, iar multe dintre acestea au loc cu participarea sau acceptul tacit al autorităților publice din alte state europene. Petiția este însoțită de o serie de exemple, din Franța Italia, Marea Britanie, Germania sau Olanda, în care românii au fost discriminați sau tratați nedrept pe motivul apartenenței lor naționale.

În finalul petiției se solicită emiterea unei rezoluții în Parlamentul European împotriva discriminării românilor, precum și efectuarea unor anchete preliminare legate de tratamentul inegal aplicat românilor de către autoritățile publice din alte state europene.

De asemenea, se solicită identificarea unor mecanisme prin care să se aplice sancțiuni celor care încurajează sau participă la aceste acțiuni de discriminare.

Începând de ieri, reprezentanții PSD au început să strângă semnături pentru susținerea petiției. Orice cetățean poate semna pentru a se alătura demersului de apărare a drepturilor românilor în Europa.

Conform procedurilor prevăzute în Regulamentul Parlamentului European, semnatarii sunt înregistrați cu nume, prenume, țară și domiciliu. Nu vor fi însă preluate date cu caracter personal cum ar fi CNP-ul sau seria și numărul cărții de identitate.

Fiecare semnatar primește din partea PSD Botoșani un pliant cu textul integral al petiției și un tricolor autocolant cu titlul „România merită mai mult”. Cei care semnează petiția vor putea astfel să își afirme susținerea publică pentru respectarea României în Europa prin aplicarea autocolantului pe ușa locuinței sau pe automobilul propriu.
    
După strângerea de semnături, petiția ”România merită mai mult” va fi depusă la Comisia pentru Petiții și va intra în dezbatere în Parlamentul European.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Scrisoarea de garanție bancară – un instrument financiar din ce în ce mai popular în România
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'