Dragnea a declarat, sâmbătă seara, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD că în cadrul şedinţei s-a discutat şi despre înfiinţarea Casei Române de Comerţ.
„Am discutat despre înfiinţarea Casei Române de Comerţ, o companie importantă care va ajuta foarte mult producătorii români. Sunt foarte multe cereri de a importa produse din România, numai că, neexistând cât de cât o coordonare, sunt producători la care nu ajung cererile, nu reuşesc să negocieze un preţ bun şi pierd şi ei, pierde şi statul, şi într-un timp rezonabil am stabilit să înfiinţăm prin lege această companie naţională”, a afirmat Dragnea.
El a menţionat că această idee i-a venit după o întâlnire cu un oficial chinez, dar că discuţii au fost purtate şi cu alte zone din lume, din Golf şi Orientul Îndepărtat.
„Ideea înfiinţării unei Case de Comerţ româneşti ne-a venit după întâlnirea pe care am avut-o cu un înalt oficial chinez când am discutat despre posibile cereri din China, care sunt foarte mari şi singura modalitate prin care am putea să devenim un furnizor important pentru China ar fi asta. Discuţiile au fost purtate şi cu alte zone din lume, din Golf şi din Orientul Îndepărtat, şi este un proiect care ne va ajuta foarte mult”, a explicat liderul PSD, potrivit Agerpres.
Citeşte şi: Dragnea: L-am rugat pe premier să prezinte o listă de obiective strategice de importanţă naţională
La rândul său, premierul Mihai Tudose a afirmat că pe vremea când era ministrul Economiei existau multe cereri de produse, cu producători multipli, dar care nu erau în stare să se sindicalizeze.
„Atunci când eram la Ministerul Economiei, am fost în postura în care existau cereri de produse, produse care se găseau în România, dar producători multipli care nu erau în stare să se sindicalizeze şi nimeni din afară nu vine să stea să-i sindicalizeze. Dau un exemplu, cu roşiile, cu bulionul. Sunt ţări care au nevoie de contingente mari de produs, dar nu au structuri şi nici nu doresc să se implice domniile lor în a sindicaliza, contingenta acele produse. Şi atunci a apărut necesitatea firescă pentru ca statul să se ocupe de aşa ceva, ei doresc un parteneriat cu statul, lansează comanda statului, statul garantează acea comandă şi la rândul lui sindicalizează producătorii de profil. Mi se pare un proiect interesant, inclusiv pe zona de producţie agricolă”, a explicat premierul, adăugând că nu toată lumea va fi fericită cu acest proiect, în special cei care astăzi îşi permit să jongleze cu micii producători.