Psihologul criminalist Tudorel Butoi, verdict în cazul prostituatelor tatuate cu numele proxeneților: „A dispărut stima de sine” | EXCLUSIV

Un nou dosar de proxenetism a creat vâlvă în societate. Vlad Obu, influencer de TikTok, apropiat de frații Tate, a fost reținut de mascați. Cazul a fost comentat de către psihologul criminalist Tudorel Butoi, pentru RomâniaTV.net.
Mircea Filipescu
14 iun. 2023, 10:02
Psihologul criminalist Tudorel Butoi, verdict în cazul prostituatelor tatuate cu numele proxeneților: „A dispărut stima de sine

După reținerea mai multor personaje mondene din România, suspectate de proxenetism, noi informații controversate au ajuns în spațiul public. Femeile care se prostituau aveau numele și chipul „protectorilor” pictat pe piele.

„Aceste tehnici, tatuajele, au făcut obiectul cercetărilor unor iluștrii criminologi precum Minovici, Țurai și Beliș. Concluziile lor au vizat proiecțiile de semnificație – armata, detenția, profesia, provocările afectiv-emoționale, gelozia, răzbunarea, nașterea, căsătoria, moartea, suicidul, prostituția etc. 

În acest sens se înscriu și experiențele fetelor prestatoare în zona de influență. Inclusiv în cazul fraților Tate.

Fetelor le place pur și simplu asta, le individualizează, face parte din filozofia lor de viață, pentru ele e ceva normal ceea ce fac, nimic ieșit din comun”, a declarat Butoi, pentru RomâniaTV.net.

Tudorel Butoi susține că societatea românească suferă un puternic declin moral: „A dispărut stima de sine”

Tudorel Butoi a explicat care sunt, de fapt, cauzele ce determină tinerele din România să recurgă la prostituție.

„Toate comunitățile și grupurile sunt lovite din ce în ce mai mult de anumite vulnerabilități. Vorbim despre sărăcie și ignoranță. Încet, încet, a dispărut stima de sine, aspirațiile înalte, dedicația față de muncă.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că prestația sexuală poate fi negociată, ca marfă de schimb. E un comportament adaptiv la anumite nevoi și derive existențiale”, a comentat profesorul Butoi.

De ce proxeneții nu încheie afacerile ilegale și imorale. Tudorel Butoi: „Astfel de acțiuni se încadrează în zona de ‘risc profesional'”

Pentru proxeneți, odată intrați în jocurile murdare, cu greu mai se mai pot opri, susține psihologul criminalist. Riscurile la care se expun au devenit o rutină.

„Băieții viețuiesc într-o realitate pentru care au optat voluntar, pentru care și-au format anumite deprinderi, care le conferă siguranță financiară. Astfel se și explică abordarea lor aventuroasă, foarte riscată. În această sferă se încadrează arestarea, detenția, evadarea, agresiunile, jocurile de noroc etc. 

Astfel de acțiuni nu le mai ridică probleme și se încadrează în zona de ‘risc profesional’. Din nou, nimic ieșit din comun pentru astfel de indivizi”, a comentat psihologul criminalist.

Din ce în ce mai multe persoane publice acuzate de proxenetism, săltate de mascați

Marți, 13 iunie, în București, Ilfov și Cluj-Napoca, 13 percheziţii au avut loc la un grup organizat specializat în trafic de persoane.

Victimele, recrutate prin metoda „loverboy”, erau obligate prin violenţă fizică, să producă materiale video cu conţinut sexual explicit.

Potrivit procurorilor, victimele aveau tatuat numele sau portretul celui care le exploata. Până acum au fost identificate şapte victime ale grupului. 31 de persoane au fost duse la audieri. Printre cei vizaţi se află și Vlad Obu, un apropiat la fraţilor Tate.

În ultimele decenii, România a ajuns să fie considerată „capitala Europeană a videochatului”, cu aproximativ 250.000 de angajați în domeniu. De asemenea, mii de tinere sunt racolate anual, „exportate” în statele din vest, pentru presții sexuale contra cost.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Ora ideală la care să folosești aerul condiționat sau mașina de spălat rufe ca să consumi mai puțin curent. Greșeala pe care multe persoane ajung să o facă
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Marcel Ciolacu dă vestea! Românii vor putea merge în SUA fără vize mai repede decât era de așteptat
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
BREAKING | Alex Bodi și iubita lui, REȚINUȚI de Poliția de Frontieră, înainte de a urca în avionul de Mykonos!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Percheziții în masă acasă la suspectul crimei din Brăila și la rudele sale! Anchetatorii caută obiecte care ar putea să aibă legătură cu uciderea dentistei
Capital.ro
Cristian Cioacă e terminat. Decizia care îl înfundă pe fostul soț al Elodiei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
ANM a emis un Cod galben de instabilitate atmosferică pentru miercuri
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!