Publicația L’Equipe dă de pământ cu Gigi Becali: „Ultra-ortodox, misogin, homofob. Adept al violenței verbale, dar și fizice”

Gigi Becali a fost în centrul atenției într-un articol publicat de L'Equipe. Din păcate, jurnaliștii nu l-au pus pe acesta într-o lumină bună, din contră. Articolul punea în discuție derapajele latifundarului din Pipera.
Alina Costache
03 aug. 2023, 18:23
Publicația L'Equipe dă de pământ cu Gigi Becali: „Ultra-ortodox, misogin, homofob. Adept al violenței verbale, dar și fizice”
Publicația L'Equipe dă de pământ cu Gigi Becali: „Ultra-ortodox, misogin, homofob. Adept al violenței verbale, dar și fizice”

Publicația L’Equipe a lansat un material care îl vizează pe patronul FCSB. Gigi Becali a fost aspru criticat în articolul respectiv. Acesta a apărut la rubrica „Președinții capricioși” și conține o serie de declarații controversate făcute de latifundarul din Pipera. Publicația l-a caracterizat drept: „Ultra-ortodox, misogin, homofob. Adept al violenței verbale, dar și fizice”. FCSB, echipa lui Gigi Becali, urmează să joace un derby cu CFR Cluj pe noul stadion din Ghencea.

Citește și: EXCLUSIV| Gigi Becali aruncă bomba despre fuga cuplului Pandele-Firea din România. ”De ce să se întoarcă în țară? Ce să caute?”

„De 20 de ani, proprietarul de la FCSB (fosta Steaua București) a alimentat cele mai neplăcute controverse din România, cu accesele lui de furie și declarațiile rasiste și homofobe. Foarte concentrat pe religie, a găsit un nou dușman: femeile din fotbal.  „Gigi Becali s-a schimbat foarte mult. A făcut câțiva pași în spate, este mai puțin volubil”, ne asigură Viorel Moldovan, fost internațional român. Proprietarul FCSB-ului (clubul care a pierdut numele Steaua București în 2017) este un obișnuit al derapajelor populiste, rasiste și homofobe în ultimii 20 de ani.

A devenit celebru în 2003, prin achiziționarea celui mai mare club de fotbal din România, câștigător al Cupei Campionilor Europeni în 1986. „A fost tăcut în ultima vreme, a dobândit o oarecare înțelepciune”, continua fostul atacant de la Nantes (2000-2004), un observator privilegiat al fotbalului românesc.  „S-a închis în religia ortodoxă, a devenit foarte religios. Chiar mai mult decât era înainte”, explică o altă sursă din România, care dorește să rămână anonimă. Becali și religia, asta e o poveste veche. El consideră că este trimisul lui Hristos pe pământ, are o copie a tabloului lui Leonardo da Vinci, Cina cea de Taină, la palatul său, în care el este înlocuitorul lui Iisus Hristos.

În grădina reședinței sale se află o cruce din lemn, înaltă de patru metri, cu Iisus Hristos pe cruce. E vizibilă de pe bulevardul Aviatorilor, una dintre principalele artere din București. Stilul său vestimentar a evoluat. A lăsat deoparte cămășile cu nasturii desfăcuți și lanțurile din aur. Noul Becali (65 de ani) se îmbracă în negru din cap până în picioare și are imprimată o cruce roșie pe pălărie. Deseori, merge în pelerinaje la Muntele Athos, în Grecia, face donații importante la biserici și mănăstiri. Se va retrage în curând la mănăstire? Încearcă să se reconecteze la originile sale grecești. George Becali a devenit atât de pios încât își încheie toate discursurile cu expresia Domnul să vă ajute!, chiar și când vorbește la televiziunile din România. Anul trecut, a anunțat că vrea să devină călugăr și să trăiască la o mănăstire.

Credinciosul Becali nu mai are derapaje? Nu este chiar așa. În ultimele luni, s-a găsit în centrul unei controverse din cauza remarcilor sale misogine. Ținta lui: Iuliana Demetrescu. Arbitra a condus la centru meciul FC Voluntari – CS Mioveni 1-0, în prima divizie masculină, pe 5 mai. Acest fapt n-a fost pe placul omului de afaceri. În fața acestei controverse, a vrut să-și clarifice punctul de vedere, aflându-se la volanul unei mașini puternice și cu crucea roșie pe șapca lui neagră. „Femeia trebuie să fie iubită și protejată, nu poți să o pui în mijlocul a 22 de bărbați. E prea frumoasă să arbitreze bărbați. E femeie și trebuie să arbitreze meciuri de femei”.

Fotbalul feminin este o obsesie a lui Becali. Încă din decembrie 2018 a făcut remarci retrograde și misogine: „Cum poți să faci ceva împotriva voinței lui Dumnezeu? Sunt lucruri nenaturale. Femeile pot să joace handbal sau baschet, sunt sporturi frumoase. Dacă joacă fotbal, femeia se deformează”.

Ultimul său proiect este să-și construiască propriul oraș monastic, în Comanca, un sat din nord-vestul Bucureștiului. Fiu al unor crescători de oi, născut în micul sat Zagna, avea și alte probleme în trecut. Nu a ezitat să numească maimuță un comentator negru sau să nu-l transfere pe Florent Sinama-Pongolle…Nicoliță (fost jucător la Nantes și Saint Etienne) mi-a spus de Pongolle. Că este incredibil, că face ce vrea cu mingea. Dar aici, nimeni nu face ce vrea, fac doar ce vreau eu. Mi-a spus că e creștin, dar e negru…

Queen și melodia We are the champions sunt interzise pe stadion. Adept al violenței verbale, dar și fizice. După meciul cu Middlesbrough, din 2006, le-a ordonat gărzilor de corp să dea afară o jurnalistă, deoarece nu i-a plăcut o întrebare. Gorilele au îndeplinit ordinele și au scos-o pe tânără”, s-a arătat în articol.

Citește și: Gigi Becali s-a înarmat cu o cruce și alături de un sobor de preoți a mers să sfințească Calea Victoriei, după parada LGBT: ”Fac curățenie la mizeria pe care au făcut-o ei. Trebuie să curățăm locul cu agheasmă”

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care au luat permisul de conducere. Trebuie să-l ai pe mașină timp de 12 luni
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Veste pentru proprietarii din România. Vine marea surpriză
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Prețuri astronomice pentru garsonierele din Cluj: 11 metri pătrați la aproape 50.000 de euro
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!