În opinia lui Puiu Haşotti, moţiunea de cenzură a PNL este „cam mult prea mediatizată, este ca povestea cu Petrică şi lupul, într-un anumit fel. În mod obligatoriu se face o moţiune de cenzură, nici o sesiune fără moţiune, mai ales în contextul politic actual”.
„Noi suntem pregătiţi de guvernare, programul nostru de guvernare este practic gata. Cum se poate ajunge să guvernăm? Fie dacă premierul îşi dă demisia, ceea ce este exclus, fie dacă majoritatea parlamentară se schimbă. Majoritatea parlamentară se schimbă în două feluri: fie un partid are suficient de mulţi parlamentari şi trece de la Putere la Opoziţie şi atunci se schimbă majoritatea parlamentară şi este cazul eternului şi fascinantului UNPR (…), fie prin venirea de parlamentari de la Putere la Opoziţie, într-o manieră hai să spunem negociat om cu om sau bob cu bob şi înţeleg că sunt unii colegi de-ai mei care negociază intens schimbarea majorităţii parlamentare”, spune senatorul liberal.
Puiu Haşotti consideră că ideea organizării de alegeri parlamentare anticipate nu e una bună: „Ce vreau însă să risipesc este o declaraţie, sunt declaraţii ale unor oameni politici, colegi, analişti, care vorbesc despre alegeri anticipate, că se poate prelua Puterea în urma unor alegeri anticipate. După părerea mea, alegerile anticipate nu au cum să aibă loc. De ce? Este foarte simplu. În primul rând, sunt foarte mulţi parlamentari, aproape şase sute, care ştiu că în cazul unor alegeri parlamentare, foarte mulţi dintre ei şi de la Putere, mai puţin de la Opoziţie, dar şi de la Opoziţie nu vor mai ajunge în Parlament.
Alegerile parlamentare anticipate nu prea stau în cultura noastră politică. În al doilea rând, noi vorbim de alegeri anticipate, dar nu avem încă modificată legea alegerilor parlamentare. Or dacă mergem pe actuala lege, iar vom avea un Parlament din şase sute, iar vom avea această lege, care este o aberaţie de la un capăt la celălalt, legea alegerilor parlamentare. Noi trebuie să modificăm întâi legea şi apoi să imaginăm, cel puţin teoretic, nişte alegeri anticipate. Comisia de la Veneţia spune că nu se pot face legi electorale cu mai puţin de un an de la momentul când acestea trebuie ţinute”.