Pentru început, curăţă pulpa de miel de pieliţe.
Apoi, pregăteşte marinata din: jumătate din cantitatea de ulei de măsline, 2 căţei de usturoi, sare, piper, coriandru măcinat, cimbrul şi rozmarinul tocate.
Unge pulpa de miel cu marinata, apoi pune-o într-un vas încăpător, dacă ţi-a mai rămas marinată toarn-o peste pulpă şi introdu vasul la frigider pentru 2-3 ore, timp în care carnea va absorbi aromele.
Spală bine morcovul, pătrunjelul şi ţelina cu o periuţă, fără, însă a le curăţa de coajă. Taie ţelina în 4 şi, împreună cu restul rădăcinoaselor, amestecă-le cu restul condimentelor, cu sarea si uleiul de masline si aşază-le în tavă. Deasupra legumelor, aşază pulpa marinată.
Toarnă deasupra cărnii un pahar şi jumătate de vin alb demisec. Dacă nu te încântă ideea de a aroma carnea cu alcool, înlocuieşte vinul cu un pahar şi jumătate de supă de legume strecurată.
Introdu tava în cuptorul preîncălzit şi reglează temperatura de coacere la 180 de grade C. După 45 de minute, verifică dacă pulpa s-a rumenit, caz în care o acoperi cu folie de aluminiu, scazi temperatura cuptorului la 160 grade C şi mai laşi carnea încă o oră la cuptor.
Dacă nu s-a rumenit, mai lasă pulpa de miel la 180 de grade până se rumeneşte, apoi urmează instrucţiunile de mai sus.
În total, pulpa de miel trebuie să stea la cuptor 2,5 ore.
Verifică dacă preparatul este gata cu ajutorul unei frigărui de lemn. Dacă frigăruia de lemn intră uşor în carne, înseamnă că este gata şi o poţi scoate din cuptor. Dacă bucăţica de lemn pătrunde cu greu carnea, mai lasă tava la cuptor încă 15 minute.