Cartofii fac parte dintre alimentele cel mai des consumate peste tot în lume. Nu există familie care să nu îi consume măcar o dată pe săptămână. Iar cojile se adună la gunoi de fiecare dată.
De acum încolo, în loc să le aruncăm, mai bine le folosim pentru ce mai avem nevoie. Iată la ce poți folosi cojile de cartofi:
Ingrășământ pentru flori și legume
Cartofii conțin minerale precum fier, zinc, magneziu și calciu, folositoare pentru grădina ta cu legume sau pentru florile din ghivece. Peste iarnă, adună toate cojile de cartofi și pune-le în compost pentru a îmbogăți substratul din solar sau din grădină.
Pentru plantele din ghivece, este foarte hrănitoare apa în care au stat cojile. Nu le arunca la gunoi. Pune-le într-un litru de apă rece și lasă-le 2 zile la măcerat, apoi strecoară apa și udă cu ea florile din casă.
Curăță oalele și tacâmurile din inox
Spală cartofii cu un burete fin, iar după curăță-i de coajă. Foloseste cojile curate să lustruiesti vesela și tacâmurile din inox. Acidul din cartof îndepărtează petele de apă de pe tacâmuri și le redă strălucirea de la început. La final, șterge tacâmurile sau oalele cu un șervet curat de bumbac și vor fi ca noi.
Pune cojile de cartofi în supă. O fac mai gustoasă
Spală bine cartofii de fiecare dată când îi cureți și păstrează cojile într-o pungă de hârtie la frigider. Când vei face supa, adaugă-le în oală împreună cu bucățile de carne sau cu ceapa întreagă. După ce s-au fiert, scoate cojile și aruncă-le și adaugă în supă celelalte legume. Amidonul și celelalte elemente nutritive din cojile de la cartofi vor face supa mai consistentă și mai hrănitoare.
Folosește cojile de cartofi pentru ten
Multe fructe și legume sunt folosite pentru îngrijirea tenului. Și cojile de cartofi au beneficii uriașe pentru ten. Folosește cojile curate și înmuiate în apa caldă să masezi ușor obrajii, fruntea și pielea de pe gât.