Cafeaua este una dintre cele mai apreciate băuturi din întreaga lume. Milioane de oameni își încep diminețile savurând licoarea magică.
Foarte mulți oameni cunosc beneficiile cafelei, însă, din păcate, sunt foarte puțini cei care știu că dacă pun ulei în cafea acesta îi va spori calitățile.
Dacă te-am făcut curios în privința cafelei cu ulei, trebuie să știi că nu poți folosi orice fel de ulei, ci uleiul de cocos.
Medicii spun că dacă pui în fiecare dimineață puțin ulei de cocos în ceașca de cafea vei observa că pe întreg parcursul zilei vei avea mai multă energie. Asta pentru că cafeaua în combinație cu uleiul de cocos are un conținut ridicat de A, C, E, K, fier și calciu.
Și dacă nu te-am convins până acum, o să îți mai spunem ceva ce trebuie să știi. Ei bine, cafeaua cu ulei de cocos are numeroase beneficii pentru organism cum ar fi eliminarea pietrelor de la rinichi.
Acest amestec minune îi poate ajuta pe cei care vor să scape de obezitate sau pe cei care se luptă cu colesterolul.
Medicii recomandă să nu mai folosim fișcă atunci când bem cafea pentru că este o adevărată bombă toxică și să o înlocuim cu ulei de cocos. Pentru o cană de cafea sunt suficiente două lingurițe de ulei de cocos.
Trucul acesta te poate ajuta să elimini zahărul din cafea, dar și să scapi de îndulcitori. În felul acesta te vei putea bucura de o cafea sănătoasă și nutritivă, mai ales că amestecul stimulează sistemul imunitar datorită antioxidanților naturali și prin polifenoli.
Trebuie să îți mai spunem că amestecul de cafea cu cocos este un foarte bun stimulator al digestiei și totodată, ajută la reglarea metabolismului. Mai mult, acesta îi poate ajuta pe cei care vor să renunțe la băuturile energizante să scape definitiv de ele.
Consumatorii de cafea trăiesc mai mult, spun specialiștii UK Biobank, care au realizat un studiu pe jumătate de milion de persoane.
Oamenii de știință au ajuns la concluzia că persoanele care beau zilnic 2 – 3 căni de cafea tind să trăiască mai mult decât cei care nu beau cafea. Mai mult, băutorii de cafea sunt și mai puțin expuși la boli cardiovasculare, în comparație cu cei abstinenți.
„Rezultatele acestui larg studiu observațional sugerează că un consum moderat de cafea măcinată, instant sau decofeinizată trebuie considerat ca parte dintr-un stil sănătos de viață”, a declarat Peter Kistler, electrofiziolog de la Baker Heart and Diabetes Institute din Australia.
Cercetătorii au constatat că cei care consumă de 2-3 căni de cafea pe zi au șanse de viață mai lungă decât cei care nu beau deloc, asta după ce au observat diferențele dintre starea de sănătate cardiovasculară și cauzele de deces.