Pune hainele în mașina de spălat imediat după ce le-ai cumpărat. Specialiștii recomandă să le curățăm înainte de le a purta. În caz contrar, ne putem alegem cu alergii sau alte afecțiuni ale pielii, în special dacă avem o piele sensibilă.
Pune hainele în mașina de spălat imediat după ce le-ai cumpărat! Pericolul care se ascunde în îmbrăcămintea proaspăt cumpărată!
Hainele noi pot provoca iritații grave pe piele. Un doctor dermatolog a explicat că hainele noi nespălate pot avea în ele resturi de vopsea și multe alte chimicale care tratează țesătura. Printre aceste chimicale se află și formaldehyde. Aceste chimicale din vopselurile folosite la colorarea hainelor pot provoca dermatită.
Dat fiind faptul că nu ești singura persoană care a atins aceste haine și probabil că mai mulți oameni le-au probat, trebuie să te gândești la cantitatea de bacterii care trăiesc acum pe ele. Astfel, poți primi numeroase boli de la cei care au atins acele haine, de la virusul răcelii comune la COVID-19 și norovirus. De asemenea, există șanse să iei păduchi pentru că nu știi niciodată ce igienă a avut persoana de dinaintea ta, potrivit Pure Wow.
Citește și: Pune patru lingurițe de amoniac în mașina de spălat. Rezultatele sunt uimitoare și te scapă de produse costisitoare! Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl știe
În plus, multe obiecte vestimentare sunt tratate cu produse chimice sau cu amidon de orez, substanțe folosite ca apret, pentru a face ca hainele să nu se șifoneze, să rămână drepte. Aceste substanțe folosite ca apret sunt mai mult sau mai puțin tolerate de o piele sensibilă sau de persoanele care au un sistem imunitar deficient, ceea ce poate avea un efect iritant, în funcție de concentrația produsului și de caracteristicile pielii, subliniază dermatologul.
Plumbul, nichelul sau coloranții sintetici sunt substanțele toxice care pot cauza boli grave, precum saturnismul. Uniunea Europeană interzice folosirea acestora în industria textilă, dar interdicția nu este valabilă în tot restul lumii. O dublă spălare este în general suficientă pentru a face să dispară aceste produse toxice folosite în industria textilă din unele țări.