Pune patru lingurițe de amoniac în mașina de spălat. Puține gospodine știu însă că există câteva secrete care te ajută să scoți lucrurile din mașina de spălat aproape ca noi. Tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos.
Pune patru lingurițe de amoniac în mașina de spălat. Rezultatele sunt uimitoare și te scapă de produse costisitoare! Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl știe
O metodă prin care poți scoate petele de grăsime din țesătura hainelor este să freci petele cu pastă de dinți sau o soluție compusă dintr-o lingură de sare, patru linguri de amoniac și un strop de apă. Rezultatele vor fi uimitoare, iar hainele tale vor arăta ca noi.
Hainele în culori închise se spală pe dos,cu detergent pentru haine negre,de preferat lichid. Este recomandat un program scurt de spălare,la 30 de grade. Şi un pont:adaugă la clătire ½ pahar de oţet din vin alb (pentru maşinile de spălat automate,în sertarul pentru balsam).
Solveţii folosiţi la curăţarea hainelor rămân în ţesături şi se evaporă treptat. Adică în şifonier sau când le purtăm. Pentru că nu putem renunţa la această metodă de curăţare (nu poţi băga paltonul în maşina de spălat!),soluţia este următoarea: după ce ai luat haina de la curăţătorie,las-o la aerisit 4-5 zile. Abia după aceea o pui într-o husă de plastic şi o poţi aşeza în şifonier.
Indiferent cum le speli, la mână sau la maşină,foloseşte un detergent lichid special pentru lână sau şampon. Dacă le speli la maşină,pune puloverele într-o faţă de pernă. Apa trebuie să fie la 30 de grade. Nu lăsa hainele din la înmuiat mai mult de o jumătate de oră, stoarce-le uşor (la maşină,maximum 400 rotaţii/minut) şi usucă-le pe un prosop,pe suprafaţă plană. Dacă tricotajele s-au „înpâslit”,clăteşte-le cu apă călduţă în care ai pus glicerină (1 linguriţă la 1 l de apă).