Pune sare de lămâie, un cartof crud sau pâine de secară în frigider! Trucul ieftin pe care orice gospodină trebuie să îl ştie

Acidul citric sintetic cunoscut mai degrabă sub numele de sare de lămâie este foarte toxic pentru organism. Trebuie să știm că acesta nu are nicio legătură cu sarea de lămâie care a fost extrasă inițial din acest fruct.
Alina Costache
05 feb. 2022, 11:15
Pune sare de lămâie, un cartof crud sau pâine de secară în frigider! Trucul ieftin pe care orice gospodină trebuie să îl ştie

Pune sare de lămâie direct pe bateriile cromate de la bucătărie sau de la baie, după ce le umezești cu apă rece. Las-o să acționeze câteva minute, apoi șterge cu un burete pudra albă. Sarea de lămâie te ajută să elimini petele de calcar fără să distrugă luciul cromat al bateriilor.

Curăță tacâmurile din inox sau din argint cu sare de lămâie, lustruindu-le cu o lavetă moale, înmuiată în apă rece. Sarea de lămâie curăță toate petele și redă strălucirea argintului.

Pune bijuteriile la înmuiat în soluție din sare de lămâie și puțină apă rece, apoi lustruiește-le cu piele de căprioară sau cu o lavetă fină din microfibră. Acidul citric va dizolva depunerile de grăsime și va îndepărta petele lăsate de apă sau de transpirația sărată.

De ce e bine să pui un burete îmbibat cu zeamă de lămâie în frigider. Trucul genial pe care oricine ar trebui să-l cunoască
Lustruiește cabina de duș cu o soluție concentrată din sare de lămâie și apă. Folosește un burete aspru pentru a scăpa de petele de calcar, după ce s-au înmuiat cu acid citric.

Curăță interiorul frigiderului, rafturile din sticlă și cutiile de depozitare a legumelor cu acid citric. Freacă pereții frigiderului cu un burete înmuiat în apă rece și sare de lămâie.

Acidul citric împiedică dezvoltarea bacteriilor, curăță petele și împrospătează aerul din frigider. Curăță covoarele cu apă rece și sare de lămâie, după ce le-ai aspirat foarte bine.

Sarea de lămâie redă strălucirea culorilor și scoate petele mai dificile de suc sau de cafea de pe covoare.

Pune sare de lămâie și apă rece în frigider! Trucul ieftin pe care orice român trebuie să îl știe! Rezultatul este uimitor!
Îndepărtarea mirosurilor neplăcute din frigider — instrucțiuni detaliate, pas cu pas!

Unele mirosuri din frigider pot fi înlăturate rapid, iar altele necesită asalturi multiple. Un exemplu al celei de-a doua variante: mirosul insuportabil a fost cauzat de deconectarea bruscă a electricității, care, să presupunem, a avut lor cât timp voi vă aflați în vacanță. Drept rezultat, „aroma” a reușit să pătrundă chiar și în garnitura frigiderului.

Din fericire, chiar și cele mai persistente mirosuri pot fi îndepărtate în condiții casnice, cu ajutorul compușilor, care se găsesc în dulapul dumneavoastră din bucătărie sau în cutia cu medicamente.

PASUL 1. SPĂLAREA FRIGIDERULUI
Cu ce poate fi înlăturat mirosul din interiorul frigiderului/congelatorului? Alegeți una dintre variantele de mai jos.

Metoda 1: oțetul de masă 9% sau de vin (pentru mirosurile puternice și persistente).

Amestecați oțetul 9% cu apă în proporție de 1:1. Ștergeți interiorul frigiderului cu soluția obținută.

Atenție! Nu folosiți compusul respectiv pentru curățarea garniturii de cauciuc: ea se poate retracta și își poate pierde elasticitatea.

Metoda 2: Bicarbonatul de sodiu (pentru îndepărtarea mirosurilor slabe).

Această metodă poate fi aplicată atunci când se dorește atât îndepărtarea murdăriei, cât și a mirosurilor de slabă intensitate. Pregătiți o soluție dintr-un pahar de bicarbonat de sodiu și 4 litri de apă. Ștergeți interiorul frigiderului cu un burete înmuiat în soluția obținută. Ca să curățați murdăria persistentă, înmuiați buretele umed direct în bicarbonatul de sodiu și frecați petele cu el.

Metoda 3: Lămâia și sarea de lămâie (pentru mirosurile puternice).

Dizolvați un plic de sare de lămâie sau sucul unei lămâi în 4-5 litri de apă. Ca să îndepărtați mirosurile puternice, puteți să frecați interiorul frigiderului chiar și cu o jumătate de lămâie.

Sfaturi:

-Cel mai simplu este să răspândiți soluția de curățat cu pulverizatorul.

-Nu folosiți compuși sau bureți foarte abrazivi, ca să nu afectați materialul de pe pereții frigiderului.

-Ca să curățați garnitura, folosiți o periuță veche de dinți. Ca să spălați zona de sub garnitură, ridicați-o atent cu ajutorul unui cuțit înfășurat într-o cârpă. Fiți atenți, ca să nu lezați cauciucul.

 

Metoda nr. 4: Soluții speciale pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute și foarte persistente.

De exemplu, soluțiile de la Sano, Triumf, Friendly etc. pentru curățarea frigiderului. Cel mai important este ca acestea să nu fie toxice și să fie maxim de neutre. De asemenea, trebuie să le utilizați respectând cu strictețe instrucțiunile producătorilor.

PASUL 2. SPĂLAREA ORIFICIULUI DE SCURGERE A APEI.
Această etapă nu este obligatorie, dar preferabilă, dacă doriți atât să scăpați de mirosul neplăcut, cât și să spălați cu minuțiozitate frigiderul.

Dacă nu reușiți să determinați sursa mirosului neplăcut, spălarea orificiului de scurgere a apei este obligatorie. În el poate să stagneze apa sau să apară mucegai.

Cel mai frecvent acest orificiu se află în centrul feței posterioare a frigiderului. Dacă nu reușiți să-l găsiți, cercetați manualul de utilizare a dispozitivului dumneavoastră. Ca să spălați orificiul, curățați-l mai întâi cu o frigare de lemn, după care turnați soluția aleasă de dumneavoastră în interiorul lui, folosind o pară pentru clisme sau o pâlnie.

PASUL 3. ÎN SCOP PROFILACTIC — PUNEȚI O SUBSTANȚĂ, CARE ABSOARBE ÎN MOD NATURAL MIROSURILE, PE UNUL DINTRE RAFTURILE FRIGIDERULUI.
Cum numai interiorul frigiderului dumneavoastră va deveni curat, puneți toate produsele alimentare în el. Apoi, ca să îndepărtați mirosul soluției de curățat (de exemplu, al oțetului) și să preveniți repetarea problemei, puneți unul dintre următorii compuși pe 1-2 rafturi din frigider:

1. Cărbunele activat (medicinal).

Puteți să puneți comprimatele sau granulele de cărbune activat pe o farfurioară sau într-un săculeț de tifon. Acest preparat poate fi cumpărat din farmacii. După ce îl veți utiliza o anumită perioadă de timp, reînnoiți-i proprietățile, încălzindu-l pe parcursul a 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

2. Bicarbonatul de sodiu.

Ca să dezodorizați preventiv frigiderul, puteți să puneți bicarbonatul de sodiu într-o ceașcă sau păhăruț. Iar dacă doriți să îndepărtați mirosul deja apărut, cel mai bine ar fi să presărați un strat uniform din acest compus pe o tavă mică sau o farfurie plată.

3. O felie de pâine neagră (de secară).

Aceasta este metoda preferată a bunicilor noastre, care chiar este eficientă în îndepărtarea mirosurilor puternice. Ca să obțineți un rezultat mai bun, puteți să tăiați felia de pâine în bucățele și să le răspândiți prin toate colțurile frigiderului.

4. O cană cu fulgi de ovăz.

5. O cană cu cafea măcinată.

Aroma cafelei va dispărea rapid, iar boabele ei măcinate vor începe să absoarbă alte mirosuri.

6. O cană cu orez.

7. Un cartof crud.

8. Un săculeț de tifon cu zahăr.

9. Un sfert de lămâie sau portocală.

Pe lângă absorbanții naturali de mirosuri, puteți să-i utilizați și pe cei specializați. Iată care sunt principalele tipuri de produse din această categorie:

-Gelurile — granulele de gel absorb rapid mirosurile, datorită substanțelor active din compoziția lor: sarea de lămâie, extractul de alge sau cărbunele activat. O cutie este suficientă pentru 1-2 luni de utilizare.

-Bilele cu granule de silicagel — o bilă poate fi utilizată mai mult de 6 luni. Sunt destul de eficiente.

-Oul cu cărbune activat — este compact și simpatic. Înlătură mirosurile, datorită cărbunelui activat. Termenul de utilizare — 1-3 luni.

-Dezodorizantul suspendat — conține cărbune activat. O rezervă poate fi utilizată timp de 1-3 luni.

-Ionizatorul — nu doar curăță aerul din frigider, ci omoară și bacteriile nocive, prelungind termenul de valabilitate al produselor și prevenind apariția mucegaiului.

Dacă mirosul din frigiderul dumneavoastră nu este foarte puternic, dezodorizanții pot fi suficienți pentru înlăturarea lui. Astfel puteți evita dezghețarea congelatorului și curățarea amplă a frigiderului. Uneori este suficientă folosirea dezodorizantului pe parcursul unei zile, dar cel mai frecvent el trebuie ținut la frigider timp de câteva zile.

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Ramona Olaru, confesiuni dureroase despre copilăria ei! Și-a promis că nu se va întoarce niciodată în locul în care a crescut. Declarații exclusive la Viața fără filtru
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Cât a ajuns să coste un gram de aur. Creșterea e spectaculoasă, prețul metalului prețios a atins un nou record
Capital.ro
Călin Georgescu și-a anunțat victoria în direct: Știu sigur că voi câștiga 100% în orice scenariu
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
”Un bărbat toxic nu se va schimba”. Dana Roba, mesaj tranșant pe rețelele de socializare, după despărțirea de Beniamin | FOTO
Spynews
Ea este Daria, tânăra de 19 ani care s-a stins din viață în accidentul din Craiova. Trei persoane și-au pierdut viața pe DN6: ”Am venit să luăm rămășițele” | FOTO
Evz.ro
Chimicalele care ne înbolnăvesc, interzise. Revoluție în industria alimentară
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Pensionarii primesc bani în plus din martie 2025! Cine sunt cei 1 milion de beneficiari
Cancan.ro
Maria, voluntar Saj, a murit într-un accident rutier cumplit Avea doar 26 de ani și a lăsat un băiețel orfan 😢
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu va fi învins. Omul care îi va lua complet fața. Va intra în turul 2 și va câștiga
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Pedro Sanchez cere răspunderea rețelelor sociale pentru impactul asupra societății și democrației
MediaFlux
POLIȚIA îi VIZEAZĂ pe cei care STAU LA BLOC. TREBUIE să FIE ATENȚI la FIECARE persoană și DOCUMENT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București