Și e normal, materialul moale și pufos e afectat în timp, oricât balsam de rufe am pune. Însă, ca întotdeauna, exista soluții eficiente la care puteți apela pentru a schimba acest lucru.
Folosim prosoapele zilnic, după ce ne spălăm pe dinți, pe față, pe corp sau păr. Sunt nelipsite din casa noastră. Și tocmai pentru că le folosim atât de des ele trebuie să fie în permanență curate.
Dacă vreți, de asemenea, ca prosoapele de baie să fie moi, ca atuci când le-ați cumpărat, e necesar să țineți cont de câteva reguli. Mulți fac această greșeală când le bagă la mașină. În loc să folosească un detergent delicat, multe gospodine apelează la unul normal, iar acesta face rău prosopului. De asemenea, multe calcă prosoapele cu un fier de călcat clasic, însă ele ar trebui călcate cu unul cu aburi.
Cea mai bună metodă de spălare a prosoapelor este detergentul lichid fiindcă e mai puțin dur. Când folosiți mașina de spălat, nu depășiți temperatura de 60 de grade și nu folosiți agenți de albire. Puteți să puneți în mașina de spălat bile speciale pentru spălarea pilotelor sau a hainelor de iarnă. Ajută mult la desprinderea particulelor de murdărie din țesătură fără să afecteze stratul de puf ce face prosoapele moi.
Și prosoapele vechi și aspre pot fi salvate. E necesar să știți că înainte să le puneți la mașină ar trebui să le țineți la înmuiat în cinci litri de apă în care adăugați trei linguri de sare. Țineți prosopul la înmuiat cam 30 – 40 de minute, iar la final spălați-l cu balsam de rufe.
O altă metodă ca să vă păstrați prosoapele moi ar fi să le puneți la mașină, iar în zona în care pune detergent să adăugați câte două linguri de bicarbonat și o jumătate de ligură de sare.
Pentru ca prosoapele să fie moi, nu ezitați să folosiți balsam de rufe. Dacă sunteți contra acestor soluții, o alternativă ”sănătoasă” ar fi oțetul de 9%, pur și simplu umpleți compartimentul pentru balsam. După spălare, prosoapele ar putea avea un miros ușor de oțet, însă, după ce se usucă, acesta dispare.