Purtarea măştii pe stradă, obligatorie în Iaşi. Măsura a fost prelungită până pe 31 august

Autorităţile din Iaşi au decis, vineri, că purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie, inclusiv pe stradă, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Aproape 2.000 de ieşeni au fost infectaţi cu noul coronavirus, iar 77 au murit din cauza COVID-19.

RomaniaTV.net
15 aug. 2020, 06:17
Purtarea măştii pe stradă, obligatorie în Iaşi. Măsura a fost prelungită până pe 31 august

Convocat vineri de prefectul judeţului Iaşi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat evaluarea făcută de Direcția de Sănătate Publică Iași asupra nivelului răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV2 în județ, precum și a gradului de pregătire a sistemului sanitar ieșean pentru a face față situației actuale.

„În urma analizării posibilelor variante de măsuri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca, în intervalul 15 – 31 august 2020, să se prelungească obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise, de pe întreg teritoriul județului Iași. Masca de protecție va fi purtată astfel încât să acopere nasul și gura”, a anunţat autorităţile ieşene, conform Ziarul de Iaşi.

Cine nu trebuie să poarte mască pe stradă

Se exceptează de la purtarea măştii inclusiv pe stradă persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, persoanele care desfășoară activități sportive, persoanele care se deplasează cu mijloace de transport individuale (bicicletă, trotinetă, moped etc.), persoanele care desfășoară activități în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Respectarea aplicării măsurii se va urmări de către Ministerul Afacerilor Interne, Poliția Locală și de către Direcția de Sănătate Publică Iași.

„În urma analizei făcute de autoritățile publice cu atribuții în domeniu, care monitorizează indicatorii ce descriu cel mai bine evoluția răspândirii infecției cu SARS-COV-2 la nivelul județului Iași, s-a considerat necesară prelungirea acestei decizii mai ferme și fără echivoc, astfel încât să putem sprijini mediul sanitar în efortul său de a gestiona epidemia de COVID-19. Este o măsură pe care o luăm pentru că în ultima perioadă numărul persoanelor infectate nu dă semne de scădere.

Facem un apel la cetățenii județului Iași să sprijine autoritățile publice în efortul lor de a salva cât mai multe vieți ale conaționalilor noștri. Nu avem de făcut decât să purtăm masca, să ne spălăm cât mai des pe mâini și să fim atenți la distanțarea fizică dintre persoane”, a declarat prefectul Marian Grigoraș, conform sursei citate.

STARE DE ALERTĂ prelungită până pe 16 septembrie. Anul şcolar începe cu restricţii DOCUMENTUL a apărut în Monitorul Oficial