„Priveam aseară cu un amestec de groază, amuzament şi nedumerire, galbenul care se întindea pe tot spectrul posturilor româneşti de ştiri. Judecând după amploarea breaking news-ului (breaking news-urilor?), gândeai că a început cel puţin un război nuclear sau că tocmai s-a încheiat unul. Posturile de ştiri îi induceau naţiunii o stare de mobilizare generală. Pentru telespectatorii neavizaţi sau proaspăt aterizaţi pe meleagurile româneşti, trebuie că pornirea televizorului pe amintitele posturi le-a dat fie o stare de nedumerire generală (lumea din jur se purta normal, pe când lumea de la televizor fierbea a urgie), fie una de profundă îngrijorare”, scrie consilierul lui Băsescu.
Oprea admite că numirea procurorului general este un subiect care merită atenţia presei, însă ar exista o diferenţă apreciabilă între modul disproporţionat în care a fost reflectat subiectul şi agenda cetăţeanului.
„Nu se vrea presa a fi o fotografie a momentului sau a realităţii timpului său? Păi, oameni buni, ceva mă face să cred că alta era realitatea care-i preocupa ieri pe românii noştri de la primul până la ultimul (se înţelege treaba, sunt excluşi politicienii şi mogulii de presă) (…) Cred că în dezbaterile de zeci de ore ale posturilor de ştiri trebuia să se vorbească ceva mai mult despre cota de 9% a TVA-ului la pâine, poate despre satele care stăteau să fie inundate, poate şi despre oamenii care protestau în stradă pentru păstrarea locului de muncă, subiecte aflate pe agenda publică de ieri”, a apreciat Bogdan Oprea.
La finalul textului, Oprea precizează că articolul reprezintă opinia sa personală, nereprezentând nici opinia preşdintelui României şi nici a Administraţiei Prezidenţiale.
Totodată, Oprea a precizat, pentru România TV, că declaraţiile au fost făcute în calitate de persoană fizică.