Postul Paştelui se întinde pe durata a şapte săptămâni şi doar în două zile este dezlegare la peşte. Preoţii nu recomandă fructe de mare în afara zilelor în care este dezlegare la peşte.
Rugat să clarifice problema fructelor de mare aşa cum o vede Biserica Română, în condiţiile în care reprezentanţii bisericilor din Grecia si din Rusia le acceptă în post, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a spus că „nu sunt de post”.
Citeşte şi: Mihaela Bilic recomandă 10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm Bio
„E foarte limpede că ( fructele de mare n.red.) nu sunt de post pentru că sunt niste fiinţe chiar dacă nu au sânge, cum se se spune. E o argumentaţie falsă. Unde ati văzut sânge în lapte şi în brânză? Nici vorbă de aşa ceva. Este un fel de şmecherie, un fel de a boteza aceste fructe dintr-o lăcomie”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului în cadrul emisiunii „Dialog Duhovnicesc” de la Radio Dobrogea.
Fructele de mare conţin proteine, deci conferă saţietate. Mineralele din fructele de mare ajută la menţinerea sănătăţii sistemului osos, dinţilor, părului şi unghiilor. Zincul, de exemplu, previne căderea părului şi ameliorează aspectul unghiilor fragile, iar calciul este necesar pentru o dantură sănătoasă, potrivit adevarul.ro
„Consumul lor regulat ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, creşterea imunităţii, prevenirea anemiei, prevenirea osteoporozei şi intensifică totodată activitatea tiroidei“, spune dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, cu competenţă în apifitoterapie, biorezonanţă şi iridologie.