Puterea şi Opoziţia s-au aşezat la aceeaşi masă, în curtea ambasadei Statelor Unite. În aşteptarea discursurilor, reprezentanţii guvernului şi liderii PNL s-au salutat cordial.
O formaţiune de avioane româneşti i-a delectat pe cei prezenţi cu o serie de acrobaţii. În discursul său, preşedintele Iohannis a vorbit despre parteneriatul dintre România şi Statele Unite ale Americii.
La recepție au participat preşedintele Klaus Iohannis, premierul interimar Gabriel Oprea, numeroși miniștri, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, șeful SRI, Eduard Hellvig, adjunctul său, Florian Coldea, șeful SIE, Mihai-Răzvan Ungureanu, copreședinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, președintele CCR, Augustin Zegrean, fostul președinte Emil Constantinescu, parlamentari, reprezentanți ai corpului diplomatic și alte personalități.
Klaus Iohannis a ţinut un discurs în care a ţinut să sublinieze relația deosebită dintre România și Statele Unite ale Americii, una de o importanță strategică pentru stabilitatea regiunii, mai ales în contextul evoluțiilor îngrijorătoare din vecinătatea estică, a declarat, joi, președintele Klaus Iohannis, la recepția organizată de Ambasada SUA de Ziua Independenței. El a precizat că intensificarea colaborării cu SUA și amplificarea dialogului politic reprezintă „un deziderat ferm” care se bucură de sprijinul societății și al întregii clase politice românești.
„Folosesc acest prilej pentru a exprima mulțumirile noastre pentru angajamentul ferm și durabil al SUA pentru securitatea României. România va continua să fie același partener de încredere al Statelor Unite în misiunile internaționale, inclusiv în cele care se desfășoară sub egida NATO, dar nu numai. Chiar dacă dimensiunea de securitate constituie componenta cea mai vizibilă a Parteneriatului Strategic, cred cu tărie că relațiile dintre cele două state trebuie să se diversifice la nivelul tuturor domeniilor de cooperare”, a adăugat Iohannis.