Putin a întârziat din nou la o întâlnire cu Papa Francisc. Este pentru a treia oară

Vladimir Putin a întârziat joi, a treia oară, la o întâlnire cu Papa Francisc, relatează Reuters. Limuzina preşedintelui rus a intrat la Vatican cu peste 50 de minute după ora prevăzută.
Iulian Tudor
04 iul. 2019, 16:12
Putin a întârziat din nou la o întâlnire cu Papa Francisc. Este pentru a treia oară

La prima întâlnire cu Suveranul Pontif, în 2013, Putin a sosit cu 50 de minute mai târziu decât trebuia, iar în 2015 a întârziat mai mult de o oră, reaminteşte agenţia.

Liderul de la Kremlin a fost primit de Papă la începutul unei vizite de 10 ore în Italia, unde are programat şi un dialog cu omologul său, Sergio Mattarella, şi cu premierul Giuseppe Conte, alături de care va susţine şi o conferinţă de presă comună. În cursul serii, după un dineu în onoarea sa, Putin urmează să se întoarcă la Moscova.

Vineri, la Vatican vor sosi liderii catolici ucraineni. Ei se vor întâlni timp de două zile cu oficiali ai Bisericii Catolice, pentru a dezbate problemele ţării lor. Anul trecut, între creştinii ucraineni s-au creat tensiuni, după ce Biserica Ortodoxă naţională, controlată tradiţional de Biserica Ortodoxă rusă, şi-a proclamat independenţa; Rusia se opune autocefaliei bisericii ucrainene, reaminteşte Reuters, citată de Agerpres.

Se aştepta ca situaţia Ucrainei să constituie şi subiectul principal al discuţiilor preşedintelui rus cu Suveranul Pontif, găzduite în biblioteca papală oficială din Palatul Apostolic.

Se vehiculează şi posibilitatea ca a treia întâlnire cu Putin să constituie preambulul unei premiere istorice – o vizită a Papei în Rusia.

Papa Ioan Paul al II-lea a fost invitat la Moscova atât de ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, cât şi de primul preşedinte al Rusiei după destrămarea URSS, Boris Elţin, însă vizita nu a fost posibilă din cauza tensiunilor dintre Vatican şi Biserica Ortodoxă Rusă, potrivit Agerpres.

Papa Francisc s-a întâlnit deja cu patriarhul Chiril al Rusiei în urmă cu trei ani, în Cuba; evenimentul a fost considerat un pas important în reconcilierea creştinilor, după aproape 1000 de ani de schismă între ortodoxie şi catolicism. Sfântul Părinte a vizitat mai multe ţări unde ortodocşii sunt majoritari; chiar anul acesta, el a călătorit în România, Bulgaria şi Macedonia de Nord.

Ucraina constituie un subiect sensibil în relaţiile Moscovei cu Vaticanul. În 2015, la a doua întâlnire cu Putin, Papa Francisc l-a rugat pe preşedinte să facă „un efort sincer şi puternic” pentru pace şi să contribuie la încheierea conflictului între guvernul de la Kiev şi rebelii separatişti pro-ruşi din estul Ucrainei. Preşedintele Rusiei este alături de Biserica Ortodoxă din ţara sa şi a acuzat statul ucrainean de amestec făţiş în treburile ortodoxiei.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cine se află, de fapt, în spatele Wizz Air, compania care a provocat scandaluri imense în România. Mii de turiști se plâng de zboruri amânate sau anulate
Capital.ro
Ilegal în România. Îți confiscă tot, inclusiv banii și mașina. Nu există excepție în lege
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Haos în sistemul medical. Unde se calcă pacienții în picioare
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se ADÂNCEȘTE! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
N-ai voie dacă nu prezinți BULETIN. S-a dat azi lege obligatorie în România. Amendă 30.000 lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Curtea Internațională de Justiție declară ilegale colonizările israeliene din teritoriile palestiniene ocupate
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'