Acești recruţii nu vor fi trimişi pe teritoriul așa-ziselor republici Doneţk şi Lugansk şi nici în regiunile Zaporojie şi Herson, recent anexate de Moscova, a anunțat Comandamentul militar rus.
”Vreau să-i liniştesc pe recruţi şi pe părinţii lor că cei chemaţi să efectueze serviciul militar (obligatoriu) nu vor lua parte la operaţiunea militară specială din Ucraina”, a declarat contraamiralul Vladimir Ţimlianski, de la Departamentului de mobilizare al Statului Major General al Forţelor armate ruse.
De regulă, campania de încorporare de toamnă începe la 1 octombrie, însă anul acesta, ea a fost amânată din cauza mobilizării parţiale decretate de Vladimir Putin pe data de 21 septembrie.
Serghei Şoigu a anunţat vineri, că mobilizarea parțială a luat sfârșit, iar planul recrutării celor 300.000 de rezervişti, a fost îndeplinit. Totodată, ministrul rus al Apărării l-a informat pe Putin că 82.000 dintre aceştia fiind deja trimişi pe frontul din Ucraina.
„Majoritatea recruţilor vor fi trimişi în unităţi de instruire, unde într-un interval de până la cinci luni ei vor învăţa să mânuiască armament modern şi vor fi formaţi în specialităţi militare”, a anunţat contraamiralul Ţimlianski, transmite TASS.
Acesta a adăugat că cetăţenii care şi-au îndeplinit serviciul militar obligatoriu au început să se întoarcă acasă din 15 octombrie, iar cele peste 25.000 de comisii de recrutare dispun de toate elementele necesare pentru echiparea noilor recruţi.
Pe parcursul mobilizării parţiale din Rusia, plângerile rezerviştilor cu privire la lipsa celui mai elementar echipament au început să inunde spațiul public. Mai mult rușii, mobilizați s-au plâns și de faptul că erau obligaţi să își cumpere echipamentele necesare din proprii bani.
Astfel, toţi cetăţenii ruşi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani sunt obligaţi să efectueze serviciul militar, care are o durată de un an.