Putin lansează un nou avertisment la adresa Europei: ”Orice livrare de avioane nu va aduce decât durere şi suferinţă”

Vladimir Putin și trompetele sale nu ratează nicio ocazie să atace Europa pentru faptul că sprijină Ucraina în război. Recent, Rusia a lansat un nou avertisment pentru statele europene care livrează armament Kievului.
Alina Costache
09 feb. 2023, 15:30
Putin lansează un nou avertisment la adresa Europei: ”Orice livrare de avioane nu va aduce decât durere şi suferinţă”
Putin lansează un nou avertisment la adresa Europei

Putin lansează un nou avertisment la adresa Europei. Rusia a transmis joi că chiar dacă țările europene se implică în conflictul din Ucraina prin livrările de armament către guvernul de la Kiev, nu o va împiedica să îşi ducă la bun sfârșit obiectivele campaniei sale militare.

Citește și Cel mai dur discurs al lui Volodimir Zelenski, susținut la Bruxelles. A atacat Rusia și Iranul: „Regimuri dictatoriale!”

Putin lansează un nou avertisment la adresa Europei

Mai mult, Rusia a avertizat că ucrainenii vor fi cei care vor avea de suferit dacă Marea Britanie sau alte ţări occidentale vor furniza avioane de luptă Kievului.

Acest avertisment vine la scurt timp după ce, miercuri, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mers în vizită la Londra, unde a cerut Regatului Unit să trimită avioane de luptă avansate Kievului.

Premierul britanic Rishi Sunak a anunțat că momentan, Londra nu a hotărât dacă va livra sau nu avioane Ucrainei, dar s-a angajat să antreneze piloţi ucraineni pentru a opera avioane de luptă ale NATO.

În replică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că orice livrare de avioane de luptă avansate la standardele NATO nu va aduce decât durere şi suferinţă ucrainenilor şi a criticat ţările NATO pentru asumarea unui rol mai ‘direct’ în conflict.

”Aceasta nu este nimic altceva decât implicarea tot mai mare a Marii Britanii, a Germaniei şi a Franţei în conflictul dintre Rusia şi Ucraina. Linia de demarcare între implicarea indirectă şi cea directă (a Europei în conflict) dispare treptat’, a avertizat el. ‘Nu putem decât să ne exprimăm regretul în această privinţă şi să spunem că astfel de acţiuni duc la o escaladare a tensiunilor, la prelungirea conflictului şi va face conflictul din ce în ce mai dureros pentru Ucraina”, a declarat Dmitri Peskov, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a adăugat că dacă Occidentul va accepta apelurile lui Zelenski de a livra avioane de luptă, Rusia nu se va lăsa descurajată şi va continua ceea ce ea numeşte operaţiunea militară specială în Ucraina până când Moscova îşi va atinge obiectivele.

Totodată, reprezentanții Kremlinului au respins joi concluziile procurorilor internaţionali care investighează doborârea zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines, care au dezvăluit miercuri că au descoperit ‘indicii puternice’ privind implicarea personală a preşedintelui Vladimir Putin în această catastrofă.

Citește și Cel mai dur discurs al lui Volodimir Zelenski, susținut la Bruxelles. A atacat Rusia și Iranul: „Regimuri dictatoriale!”

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!