Putin nu renunţă la cucerirea Ucrainei! Liderul de la Kremlin vrea să trimită la luptă un tanc de ultimă generație. Este vorba despre modelul Armata T-14, despre care se spune că este cel mai bun tanc din lume. Armata T-14 a fost văzut pentru prima dată la Parada Zilei Victoriei din mai 2015, la Moscova.
La începutul lunii octombrie, a apărut un videoclipuri cu cel mai nou tanc rusesc, T-14 Armata, operat pe un teren de antrenament din Kazan, capitala Republicii Ruse Tatarstan. La acea vreme, unele instituții de presă ruse declaraseră că tancul a fost depistat lângă satul Midginskaya din Lugansk, potrivit Eurasian Times.
În imagini, tancul a fost filmat în timp ce înainta prin noroi, în timp ce rușii patrulau pe lângă el.
The newest Russian T-14 „Armata” tank in the military training area for mobilization in Kazan pic.twitter.com/aMXl91Soyv
— The last word (@Thelast05015969) November 20, 2022
Imediat ce imaginile au apărut online, analiștii militari care urmăresc cu atenție războiul dintre Rusia și Ucraina s-au întrebat dacă noul tanc ar putea fi adus în luptă.
Noul tanc T-14 denumit „Armata” al Rusiei, un vehicul blindat de noua generație, un „monstru” care cântărește 48 de tone, este construit de compania Uralvagonzavod.
De asemenea, noul model de tanc are un design nou și are puțin în comun cu actualul T-90 si alte vehicule sovietice de acest gen. El are o turelă fără pilot.
T-14 Armata este echipat cu armura dinamică de a patra generație (Multistrat combinat), capabilă să respingă atacuri de la lansatoarele de grenade antitanc portabile cu o probabilitate de peste 95%.
Între timp, rușii atacă numeroase diferite regiuni din Rusia, infrastructura energetică fiind puternic afectată, însă ucrainenii nu renunță și luptă din greu pe front, iar armata lui Putin este nimicită puțin câte puțin.
Armata președintelui Volodimir Zelenski susține că rușii au pierdut până acum 2.801 de tancuri, de la începutul invaziei în Ucraina și până în prezent.
Mai mult, ministerul britanic al Apărării estimează că Rusia e aproape de a rămâne fără arme fabricate în Iran și urmează căutarea unei soluții de realimentare.
Rusia a lansat, din septembrie, atacuri asupra Ucrainei în care s-au utilizat arme tradiționale, dar și vehicule aeriene fără pilor (UAV) fabricate în Iran, numite „drone kamikaze”, care au vizat infrastructura energetică a țării.
Citiți și: Rusia aproape a epuizat stocul de arme fabricate în Iran, potrivit Ministerului britanic al Apărării