Putin tună și fulgeră! Nava militară rusă Ivan Hurs a fost atacată în Marea Neagră

Kremlinul fierbe după ce nava militară rusă Ivan Hurs a fost atacată, miercuri, de ambarcațiuni ucrainene în sudul Mării Negre, în timp ce se deplasa spre Strâmtoarea Bosfor.
Alina Costache
24 mai 2023, 21:05
Putin tună și fulgeră! Nava militară rusă Ivan Hurs a fost atacată în Marea Neagră
Putin tună și fulgeră! Nava militară rusă Ivan Hurs a fost atacată în Marea Neagră

Nava militară rusă Ivan Hurs a fost atacată în Marea Neagră. Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că atacul asupra vasului a fost efectuat cu nave fără pilot.

Citește și Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova : „Da, Putin va fi arestat dacă va intra pe teritoriul Republicii Moldova”

Nava militară rusă Ivan Hurs a fost atacată în Marea Neagră

Potrivit oficialilor de la Moscova, nava militară Ivan Hurs a fost atacată de ambarcațiunile ucrainene în timp ce efectua misiuni de monitorizare a gazoductelor TurkStream şi Blue Stream, construite între Rusia şi Turcia.

„Ivan Hurs își continuă misiunea, întrucât atacul nu a avut succes. Toate ambarcațiunile inamice au fost distruse cu focuri trase de la bordul navei militare, la circa 140 de kilometri nord-est de Bosfor”, au transmis reprezentanții Kremlinului.

Administrația de la Kiev nu a făcut niciun comentariu pe tema acestui incident.

Vladimir Putin a dat ordin: strategia de apărare a Rusiei e formată din „dinți de dragon” și câmpuri de mine

Volodimir Zelenski amenință de luni de zile cu contraofensiva, după ce Rusia a ocupat Donbasul. Pentru că revenirea în forță a trupelor ucrainene este din ce în ce mai aproape, armata controlată de la Moscova s-a mobilizat exemplar, scrie presa internațională.

Serghei Șoigu, ministrul Apărării, a organizat trupele într-o manieră mai puțin obișnuită publicului larg. Este vorba despre o formulă de apărare, menită să respingă contraofensiva dirijată de către Volodimir Zelenski.

Imaginile realizate din satelit, analizate de experții militari, arată o rețea de șanțuri antitanc, labirinturi de tranșee, baricade de beton numite „dinți de dragon” și câmpuri de mine.

„Dintele dragonului” este utilizat încă din cel de-al Doilea Război Mondial. Baricadele din fier și beton reprezintă o formă deosebit de eficientă în oprirea înaintării tancurilor.

Zona considerată cea mai fortificată este localizată în provincia sudică Zaporojie, unde trupele liderului de la Kiev ar încerca să doboare „podul de uscat”, ce leagă Rusia de Crimeea, aflată sub ocupația regimului de la Moscova din 2014.

În sud, la Zaporojie, forțele ruse au creat o apărare cu mai multe straturi, ce cuprind șanțuri antitanc și tranșee în zig-zag. De asemenea, în zona Aeroportului Berdiansk, de lângă Marea Azov, se află tranșee adânci și câte trei linii de „dinți de dragon” din beton.

În plus, o linie de apărare a fost ridicată la granița de est a provinciei Lugansk la nord.

Între timp, Volodimir Zelenski și Joe Biden, președintele SUA, pun la punct manevrele ofensive, pentru recuperarea teritoriilor aflate sub ocupație străină. Americanii au aprobat deja un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 375 de milioane de dolari.

„Împreună cu întregul G7 susţinem Ucraina şi promit că nu vom pleca nicăieri”, i-a transmis Joe Biden lui Volodimir Zelenski, în timpul Summitului de la Hiroshima, Japonia, găzduit săptămâna trecută.

Citește și Putin insistă pe ideea că Ucraina nu este o ţară: „Nu a existat în istoria omenirii până la Uniunea Sovietică”

Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Animalul care poate trăi chiar și 500 de ani. Longevitatea sa i-a uimit pe oamenii de știință
Capital.ro
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate continentele lumii
Playtech.ro
Stațiunea din România, adorată de turiști! E o reală comoară! Vin de la mii de km să o viziteze!
DailyBusiness
Este vestea cea mare! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele românilor
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Spynews
”Nu îmi este frică”. A fost sau nu Gabi Bădălău bătut de Bianca Drăgușanu?! Ce spune despre presupusele acte de violență ale vedetei de la o petrecere
Evz.ro
Florin Salam, mesaj controversat. Ce le-a transmis manelistul tinerilor
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
O nouă tragedie pe litoralul românesc! O tânără în vârstă de 25 de ani s-a înecat după ce ar fi făcut sărituri de pe dig
Capital.ro
Statul român ia terenurile înapoi. Decizie definitivă în justiție. Zero lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Diana Șoșoacă acuză AUR și Mănăstirea Petru Vodă de denigrare într-un conflict legat de creștinism și globalism
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!