Putin va declanşa iadul în Ucraina, anunţă CNN. Serviciile secrete americane vin cu scenarii sumbre

Putin a fost prea încrezător că armata rusă s-a modernizat şi este capabilă să obţină rapid o victorie decisivă cu pierderi minime.
Filip Stan
08 mart. 2022, 20:50
Putin va declanşa iadul în Ucraina, anunţă CNN. Serviciile secrete americane vin cu scenarii sumbre

Şefii serviciilor americane de informaţii au considerat marţi puţin probabil ca preşedintele rus, Vladimir Putin, să fie descurajat şi că acesta şi-ar putea intensifica asaltul asupra Ucrainei, în pofida eşecurilor militare în desfăşurarea invaziei şi a dificultăţilor economice rezultate în urma sancţiunilor internaţionale, relatează Reuters.

”Evaluarea analiştilor noştri arată că este puţin probabil ca Putin să fie descurajat de asemenea eşecuri şi, dimpotrivă, el ar putea escalada” conflictul, a declarat în timpul unei audieri în Comitetul de Informaţii al Camerei Reprezentanţilor şefa Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA (Director of National Intelligence – DNI), Avril Haines.

Ministerul Apărării, anunţ de ultimă oră despre STAREA DE CRIZĂ. Proiectul va fi schimbat din temelii

Ea a menţionat, pe de altă parte, că serviciile de informaţii ale Statelor Unite nu au observat vreo schimbare în postura nucleară a Rusiei care să fie deosebită de cea detectată în crize internaţionale anterioare, scrie agerpres.ro.

Directorul CIA, William Burns, a împărtăşit la aceeaşi audiere evaluarea lui Avril Haines conform căreia Vladimir Putin nu va da înapoi. ”Cred că Putin este acum nervos şi nemulţumit. Probabil că va acţiona mai intens şi va încerca să spulbere armata ucraineană, fără a ţine cont de victimele civile”, avertizează şeful serviciului american de spionaj, care a confirmat că SUA şi Ucraina desfăşoară un ”schimb de informaţii intensiv”.

William Burns a mai subliniat că analiştii CIA nu văd cum ar putea Putin să-şi atingă scopul de a cuceri capitala Kiev şi de a-l înlocui acolo pe preşedintele Volodimir Zelenski cu o administraţie pro-rusă.

Vladimir Putin este ”hotărât să domine şi să controleze Ucraina”, dar a pornit războiul plecând de la un set de presupuneri care l-au făcut să creadă că Rusia va obţine un rezultat favorabil, a mai remarcat William Burns, care a enumerat patru evaluări greşite făcute de liderul de la Kremlin, relatează CNN.

Lovitură devastatoare pentru Armata Rusă. Un important general-maior, şef de stat major, a fost ucis lângă Harkov

În primul rând, Putin a plecat de la premisa că ucrainenii sunt slabi şi uşor de intimidat, astfel că vor opune o slabă rezistenţă.

În al doilea rând, preşedintele rus a crezut că europenii, în special Franţa şi Germania, au atenţia distrasă de alte probleme şi nu sunt dispuşi să-şi asume riscuri.

În al treilea rând, continuă William Burns, liderul de la Kremlin a crezut că a reuşit să facă economia rusă suficient de rezistentă în faţa sancţiunilor şi dispune de rezerve valutare solide.

În fine, Putin a fost prea încrezător că armata rusă s-a modernizat şi este capabilă să obţină rapid o victorie decisivă cu pierderi minime, a punctat directorul CIA greşelile făcute de preşedintele rus, care pe 24 februarie a ordonat o ”operaţiune militară specială” în Ucraina, acuzând guvernul de la Kiev de abuzuri asupra rusofonilor din estul separatist al Ucrainei şi statele occidentale că au ignorat cererile Rusiei privind garanţiile de securitate.

După 13 zile de la declanşarea invaziei, înaintarea trupelor ruse stagnează şi în rândul acestora s-au înregistrat până în prezent între 2.000 şi 4.000 de morţi, conform estimării Pentagonului, care este mult sub cea de circa 12.000 de morţi avansată de Kiev, dar peste bilanţul de 498 de morţi anunţat de armata rusă miercurea trecută şi neactualizat de atunci.

Rusia şi Ucraina şi-au menţinut intactă vasta majoritate a puterii de luptă, apreciază un oficial american

Statele Unite ale Americii apreciază că Rusia şi Ucraina şi-au menţinut intactă vasta majoritate a puterii de luptă, după 13 zile de la debutul invaziei ruse, a afirmat marţi un înalt oficial american din sfera apărării, relatează Reuters.

Oficialul, care a vorbit sub acoperirea anonimatului, a adăugat că SUA nu au văzut indicii că Rusia îşi retrage soldaţi din alte părţi de pe teritoriul său pentru a întări rândurile celor peste 150.000 de militari pe care i-a desfăşurat în Ucraina.

Forţele ruse au izolat oraşul ucrainean Mariupol (sud), dar SUA nu cred că au avansat, deocamdată, în interiorul oraşului, a menţionat oficialul citat.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!