Căldura nu este ușor de suportat mai ales pe perioade lungi, iar dacă aerul condiționat în loc să te ajute îți dă bătăi de cap, este bine să știi că ai și alte alternative.
Ține cont de faptul că în zilele caniculare este indicat să nu consumi mâncăruri grele și se recomandă a se consuma cât mai multe lichide, în special apă.
Un alt truc numai bun mai ales pentru nopțile caniculare. Se pare că egiptenii îl foloseau pentru a se putea bucura de un somn liniștit și cu o temperatură moderată în jurul lor.
Pentru asta, tot ce ai nevoie este să înmoi un cearceaf în apă rece și apoi să îl storci foarte bine. Poți apoi fie să te învelești pe parcursul nopții cu acest cearceaf fie să îl pui în fereastra camerei tale pentru ca în momentul în care va adia vântul să răspândească în camera ta răcoarea.
Nu uita să apelezi la un umidificator de cameră, în nopțile toride este de un real ajutor.
Cel mai indicat material este bumbacul, acesta lasă pielea să respire și te ferește de senzația de supraîncălzire.
Optează atât pentru hainele din bumbac în culori deschise cât și pentru lenjeriile de pat făcute tot din bumbac. Chiar dacă au un preț un pic mai ridicat este vorba despre sănătatea ta și confortul tău pe toată perioada zilei și mai ales a nopții.
Poți opta pentru articolele de îmbrăcăminte vaporoase și nu uita să îți acoperi capul cu pălării care să țină un pic de umbră și pentru umerii tăi. Nici ochelarii de soare nu ar trebui să îți lipsească, mai ales că razele solare pot afecta vederea.
În zilele caniculare transpirăm foarte mult, pierdem o cantitate foarte mare de apă dar și de electroliți astfel că este imperios necesar ca pe tot parcursul zilei să ne hidratăm corespunzător.
Asigură-te că ai mereu la îndemână o sticlă de apă de preferat la temperatura camerei din care să bei puțin câte puțin pe tot parcursul zilei.
Nici alimentația nu este de neglijat, mai ales acum este bine să profiți de pepenii roșii și galbeni pentru a ajuta organismul să suporte mai bine căldura și să combată deshidratarea.
Băile reci pe perioada verii ar trebui să devină o amintire pentru tine. Organismul va depune un efort mult prea mare să revină la temperatura sa normală după o baie rece, așa că nu îți va aduce nici un plus de răcoare o baie cu apă rece ci din contră te va face să transpiri mai tare.
Poți să te relaxezi după o zi de muncă într-o cadă cu apa călduță și cu câteva plante destinate relaxării precum levănțică, iasomie, eucalipt.
Băile cu plante medicinale vor avea un efect psihotonic asupra organismului tău, revigorant și relaxant și vor avea grijă de pielea și aspectul tău per ansamblu.
Este de preferat vara să nu îți încarci tenul cu foarte multe produse de make-up, dar poți profita din plin de ceaiurile din plante pe care le poți pune ulterior în cuburile pentru făcut gheață și după să îți masezi fața prin mișcări circulare cu ele.
Aceste cuburi de gheață astfel formate le poți adaăuga și în cada cu apă. Pentru un plus de beneficii poți să mărunțești anumite plante medicinale precum mușețel, păpădie, mentă, gălbenele și să le adaugi în apa ce urmează să o transformi în gheață. Astfel în cadă vei avea parte de un adevărat ritual de înfrumusețare.
Cea mai simplă metodă pentru zilele caniculare. Poți să îl amplasezi în orice parte a casei și spre deosebire de aparatele de aer condiționat care folosite în exces te pot predispune la anumite afecțiuni mai ales la nivelul sinusurilor, ventilatorul nu reprezintă nici măcar un risc.
Dacă vrei să ai parte de un plus de confort, poți încerca trucul cu gheața, și anume amplasează un recipient plin cu gheață în dreptul ventilatorului și te vei bucura de o senzație de răcoare în toată casă pe o perioadă îndelungată.
Asigură-te că ai toate geamurile închise și eventual poți opta pentru niște jaluzele verticale pe care să le folosești ca să nu mai bată atât de tare soarele în camera ta.
Află care sunt beneficiile băilor cu plante AICI