RADET a intrat în faliment, a decis Tribunalul Bucureşti. Reacţia Primăriei Capitalei

Judecătorii Tribunalului București au decis miercuri falimentul RADET. Gabriela Firea a precizat că falimentul RADET nu înseamnă întreruperea furnizării agentului termic către populaţie, cum se vehiculează "în mod eronat" în spaţiul public.
Romania TV
17 apr. 2019, 10:35
RADET a intrat în faliment, a decis Tribunalul Bucureşti. Reacţia Primăriei Capitalei

UPDATE: Primăria Capitalei dă asigurări că bucureştenii vor avea în continuare apă caldă şi căldură la parametri optimi, iar întreaga activitate a RADET va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica.

Precizările vin în contextul în care, miercuri, Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment a RADET.

„Îi asigur pe toţi cetăţenii Capitalei că vor avea în continuare apă caldă şi căldură la parametri optimi! Decizia de astăzi a instanţei nu are consecinţe asupra continuităţii furnizării agentului termic către populaţie, pentru că am luat din timp măsurile necesare, astfel încât bucureştenii să nu fie afectaţi. Concret, am propus, iar Consiliul General a aprobat recent, înfiinţarea Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti, care are ca obiect exclusiv de activitate producerea, distribuţia, transportul şi furnizarea energiei termice. Mai mult decât atât, doresc să îi anunţ pe salariaţii RADET că nu vor resimţi nici ei această schimbare, nu se vor face disponibilizări, ci întregul personal angajat va fi preluat de noul operator”, afirmă primarul general, Gabriela Firea, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Ea a subliniat că falimentul RADET nu înseamnă întreruperea furnizării agentului termic către populaţie, cum se vehiculează „în mod eronat” în spaţiul public.

„Noua companie va prelua toate aceste servicii şi va continua investiţiile în modernizarea sistemului de termoficare din Bucureşti, care, timp de aproape trei decenii, nu a reprezentat o prioritate pentru administraţiile anterioare”, a adăugat Firea.

Municipalitatea reaminteşte că a început, în actualul mandat, primele investiţii majore în reţeaua de termoficare a oraşului, după o perioadă de peste şapte ani „marcată de lipsa oricăror investiţii sau lucrări în sistem”. „Este vorba despre o reţea care şi-a depăşit de peste două ori durata de viaţă, 80% din aceasta fiind veche de peste 50 de ani”, susţine sursa citată.

RADET a intrat oficial în faliment. Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, intrarea în faliment a Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), decizia fiind cu posibilitate de recurs.

„Primăria Capitalei asigură din nou bucureştenii că, indiferent de situaţia RADET şi de divergenţele juridice generate de acest subiect, procesul de furnizare nu va fi întrerupt, aşa cum nu a fost, de altfel, nici până acum”, a precizat PMB într-un comunicat recent.

Avocatul Gheorghe Piperea, administrator juridic la RADET, a confirmat informația, spunând ironic că ar trebui să-i mulțumim pentru asta Ministerului Energiei.

„Trebuie să mulțumim pentru asta, între ghilimele, Ministerului Energiei, care a dat un mandat expres celor de la ELCEN să voteze pentru faliment, iar acest lucru s-a susținut cu tărie în fața judecătorului. (…)  Primăria nu și-a asumat obligațiile, pentru că nu i se permite de legislație. Noi am încercat să arătăm că acest vot pentru faliment este absolut distructiv și pentru ELCEN, nu numai pentru RADET.(…) Judecătorul este suveran, a decis trecerea la faliment”, a spus Piperea.

Totodată, la nivelul Primăriei Capitalei a fost decisă înfiinţarea a două noi societăţi ale municipalităţii, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti şi Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti, prin divizarea actualei Companii Municipale Energetica.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele două orașe din România care nu se suferă între ele sub nicio formă. Rivalitatea lor a ajuns să fie studiată
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
Doamne cum arăta înainte ispita Diandra înainte de operațiile estetice. Imagini șoc, pe care le-ar vrea șterse de pe internet
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Dansul mirilor de la nunta lui Andrei și a Cristinei Rotaru. Fanii și-au făcut cruce când au văzut! VIDEO
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Recorduri de Temperaturi doborâte: Schimbările Climatice afectează Din Ce în Ce Mai Multe Zone ale Lumii
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...