Radu Banciu, după performanţa lui Popovici: „Rezultat lamentabil!”. Dan Negru vorbeşte deja de retragerea campionului

David Popovici (19 ani) a obținut singurele medalii ale României de până acum la Jocurile Olimpice, aur la 200 de metri liber și bronz la 100 de metri, dar nu l-a impresionat pe Radu Banciu, care pune performanţa pe seama adversarilor slabi.
Filip Stan
01 aug. 2024, 09:07
Radu Banciu, după performanţa lui Popovici:

Radu Banciu nu este impresionat de David Popovici, aşa cum, de-a lungul timpului i-a desfiinţat pe Simona Halep, Ilie Năstase sau Ion Ţiriac.

David Popovici (19 ani) a obținut singurele medalii ale României de până acum la Jocurile Olimpice, aur la 200 de metri liber și bronz la 100 de metri.

Pentru a cuceri primul său titlu olimpic la vârsta de 19 ani, David Popovici a luptat cu îndârjire în ultimele lungimi ale probei de 200 m liber.

David Popovici, mesaj dur pentru politicienii români după ce a câştigat bronzul olimpic în proba de 100 de metri: „Ar trebui investit mai mult în sport şi investit cu cap. Chiar trebuie să facem ceva şi eu îmi voi face partea”

Învingător în 1’44”72, românul l-a devansat cu două sutimi pe britanicul Matthew Richard şi cu şapte sutimi pe americanul Luke Hobson (1’44”79).

Timpul obținut de David Popovici în finala de la 200 de metri liber nu l-a impresionat pe Radu Banciu.

David Popovici a câștigat fără glorie finala la 200. El, dacă ar pleca așa cum termină, ar bate toate recordurile. Am văzut și în finala de la 200, ca și timp a fost cel mai slab rezultat din istoria modernă, victoria lui la 200 de metri. Niciodată nu s-a înotat atât de slab pe distanța asta. Asta ce înseamnă, că nu are adversari, sunt slabi ceilalți, iar el cu demarajul lui foarte lent reușește finalmente să câștige. Așa a făcut și ieri (n.r. – luni) a câștigat pe final, dar cu un rezultat lamentabil, față de ce s-ar putea obține„, a spus Radu Banciu la Football All Inclusive.

Aseară, David Popovici și-a trecut în palmares și bronzul olimpic în proba de 100 de metri liber.

Dan Negru, despre retragerea lui David Popovici: „Își pregătește în zilele astea viitoarea carieră”

Dan Negru a adus în discuție un subiect tabu chiar în plina ascensiune a lui David Popovici: retragerea sportivului din sportul de performanță.

Cunoscutul prezentator prezintă un pic diferit lucrurile în ceea ce îl privește pe cel mai în formă sportiv român. Dan Negru consideră că mintea lui David Popovici este mult mai importantă pentru sportul românesc decât brațele cu care a scris istorie pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris.

Zilele acestea, atenția românilor este îndreptată către David Popovici, sportivul român care a obținut prima medalie a României de la această ediție a Jocurilor Olimpice.

Miercuri seară, înotătorul va lua parte în finala de la 100 de metri liber și este cotat cu prima șansă să câștige, dar Dan Negru vorbește deja despre posibila retragere a sportivului și cât de mult înseamnă mintea acestuia pentru sportul românesc, dincolo de cariera sa în sportul de performanță.

Din punctul său de vedere, omul de televiziune consideră că David Popovici va juca un rol foarte important pentru renașterea sportului românesc dincolo de fotbal. El i-a convins deja pe români să se uite și la alte sporturi decât cel care nu a mai adus rezultate notabile de la finala Stelei din Cupa Campionilor, din 1986.

David Popovici a luat medalia de bronz la 100 de metri liber: „Munceşti ani de zile şi cineva atinge cu o sutime înaintea ta!”

Mintea lui Popovici e mai importantă pentru sportul românesc decât brațele lui. O minte sănătoasă într-un corp sănătos ( Mens sana în corpore sano) îi lipsește sportului romanesc. Țiriac încă pronunță greșit numele propriului popor, el pronunță de multe ori “rumâni” în loc de “români”. Mă bucură că vin puștii ăștia ! Ei ne pot convinge să ne uităm și spre alte sporturi decât fotbalul care ne-a adus perfomante modeste. În afară de Steaua ‘86 , fotbalul românesc n-a stat niciodată pe vreun podium mondial așa cum au stat handbalul, gimnastica, atletismul…Puștiul Popovici își pregătește în zilele astea viitoarea carieră în Comitetul Olimpic Român pentru că sfârșitul lucrurilor e mai important decât începutul lor!”, a scris Dan Negru pe rețelele de socializare.

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ai cont sau card la BCR? Ce premii poți să primești gratuit. Anunț important pentru clienți
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE. Este obligatoriu în România. A intrat în vigoare miercuri, 31 Iulie
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Vești excelente! Se dau fonduri europene pentru românii care vor să cumpere animale
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Impozit triplu pe locuințe. Noul mecanism de calcul
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Acest englez a comandat 4 mici la Terasa Obor din București. Cum a reacționat când a mușcat pentru prima dată dintr-unul și ce a făcut cu cele două scobitori primite
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Alertă pe Otopeni! Motivul pentru care un avion cu 153 de pasageri la bord a declarat urgență la doar câteva minute după decolare
Capital.ro
Se pună limită la plăți. Românii cu restricție la plata cu bani CASH: Risc ridicat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
S-a descoperit al cui este al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței! Oamenii legii sunt aproape de a încheia cazul care a zguduit România
substantial.ro
Accident în lanț cu cinci mașini implicate în zona Medgidia
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! DONALD TRUMP joacă TARE!
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?