Radu Mazăre a ieşit din închisoare. Roxana, soţia sa, a anunţat că este însărcinată

Radu Mazăre a ieşit, astăzi, din închisoare, după ce a fost eliberat condiţionat de Tribunalul Ilfov. Fostul primar al Constanţei a făcut primele declaraţii, la poarta închisorii Jilava din Bucureşti, acolo unde a fost aşteptat de soţia sa, Roxana.
Filip Stan
27 mai 2024, 18:38
Radu Mazăre a ieşit din închisoare. Roxana, soţia sa, a anunţat că este însărcinată

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre, care executa o pedeaspă cu închisoarea de nouă ani, a fost eliberat condiţionat în urma unei decizii a Tribunalului Ilfov, care este definitivă. În prima sa declarație, acesta a spus că nu mai este interesat de viața publică.

„Nu mă mai interesează viața publică. Nu mă mai întrebați. Mă bucur pentru soția mea, care a fost lângă mine. Nu am fost speriat de nimic în penitenciar. Dar e suficient”, a spus Mazăre, la ieșirea din penitenciar.

„Dacă nu mă mai interesează viaţa publică de ce vă mai interesează pe domniile voastre despre mine? Nu m-a speriat nimic, dar e suficient. Oamenii au o perioadă în viaţă, după aia se apucă să facă altceva”, a precizat Radu Mazăre.

Înainte ca Radu Mazăre să iasă pe poarta penitenciarului Jilava din Bucureşti, soţia sa, Roxana, a venit să îl aştepte şi a declarat pentru Antena 3 că îl aşteaptă pe „tatăl copilului ei”.

Astfel, ea a confirmat că este însărcinată şi, potrivit unor surse, aşteaptă un băieţel împreună cu Radu Mazăre. Roxana Mihaela Mazăre, soția fostului edil al Constanței Radu Mazăre, a declarat luni, în fața Penitenciarului Rahova, că a primit vestea eliberării acestuia cu mare bucurie. „Aseară aveam în suflet dorința, dar de la a dori până la a se realiza e cale lungă”, a spus ea.

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, eliberat condiționat: „Nu mă mai interesează viaţa publică”

„Nu am vorbit de aseară. Aseară a spus ca ne vom vedea în instanță și că speră să ne vedem și mai târziu. Deja a câștigat, aseară aveam în suflet dorința, dar de la a dori până la a se realiza e cale lungă”, a declarat Roxana Mihaela Mazăre.

Despre condițiile din penitenciar, soția lui Radu Mazăre a spus: „Sunt întrebări pe care să le adresați lui, în general nu-i place mult să povestească din penitenciar. A fost experiența lui, dacă o să vrea, o să vă împărtășească el”.

Ea spune că fiul lor, Răducu, nu va veni la București, iar Radu Mazăre este așteptat de restul familiei la Constanța. „Răducu nu cred că va veni, pentru că mergem noi să-i vedem la Constanța. Răducu aștepta aseară și el decizia și după ce s-a pronunțat instanța am primit cu mare bucurie această veste”, a spus soția fostului edil.

Roxana Mihaela și Radu Mazăre s-au căsătorit în anul 2019, când fostul edil al Constanței era încarcerat. Tribunalul Ilfov i-a admis luni lui Radu Mazăre o cerere de eliberare condiţionată din Penitenciarul Jilava, unde fostul primar executa o condamnare de 9 ani închisoare, primită în anul 2019 în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi plaje din Constanţa şi Mamaia.

Iniţial, pe 17 aprilie, Judecătoria Sectorului 4 respinsese cererea lui Mazăre, însă acesta a avut câştig de cauză la Tribunalul Ilfov. „În baza art. 425 alin. 7 pct. 2 lit. a Cpp, raportat la art. 587 alin. 3 din Cpp, admite contestaţia formulată de condamnatul Mazăre Radu Ştefan, împotriva sentinţei penale nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti. Desfiinţează sentinţa penală nr. 996/2024 şi, rejudecând în fond: În baza art. 587 din Cpp, raportat la art. 59 Cod Penal din 1969, admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Mazăre Radu Ştefan, aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat Mazăre Radu Ştefan, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 101/29.06.2023, emis de Tribunalul Ilfov, Secţia Penală; în baza sentinţei penale nr. 63/23.03.2023, pronunţată de Tribunalul Ilfov, prin care i s-a aplicat pedeapsa de 9 ani închisoare. Definitivă”, se arată în decizia Tribunalului Ilfov.

Radu Mazăre a devenit de nerecunoscut. Fostul primar al Constanței s-a apropiat de Dumnezeu în închisoare și participă la activități religioase

Radu Mazăre a fost printre primii „fugari” ai României. Condamnat definitiv în februarie 2019, el a plecat înainte de pronunţarea sentinţei, stabilindu-se în Madagascar, unde a investit într-un complex turistic. A fost extrădat şi adus în ţară în mai 2019, fiind apoi încarcerat.

La acea vreme, Mazăre reclama faptul că a fost extrădat din Madagascar pentru a fi prezentat în România „ca un trofeu”, iar predarea sa autorităţilor române a fost „frauduloasă”.

Dosarul în care Mazăre a primit nouă ani închisoare se referă la retrocedarea frauduloasă a unor mari suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, prejudiciul fiind de 114 milioane euro, care nu a fost recuperat.

Radu Mazăre mai are o condamnare definitivă de cinci ani închisoare pentru luare de mită şi conflict de interese în dosarul „Polaris”, pedeapsă contopită cu cea din dosarul retrocedărilor.

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Locul de muncă plătit cu 490 de lei pe zi. Angajatorul oferă în plus cazare și mâncare. Nu e nevoie de studii superioare
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Două zile libere în plus pentru români! Care sunt condițiile pentru a le primi
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Aberația cu testul antidrog, criticată și de polițiști. Modificarea la Codul Rutier care te lasă aiurea fără permis intră curând în vigoare
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”
substantial.ro
Doi bărbaţi arestaţi după ce au introdus droguri din Olanda pentru a le vinde la festivaluri de muzică
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!