Oprea a fost avizat luni cu 32 de voturi pentru, 13 împotrivă şi nicio abţinere. În ianuarie 2016, Oprea a fost trimis în judecată alături de fostul său partener de afaceri, Mihai Ştefănescu, într-un dosar de evaziune fiscală în care au fost inculpate mai multe dintre firmele controlate de cei doi.
”Acuzatiile sunt o chestiune care a fost lamurită foarte bine. O instanţă a României, camera preliminară a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, s-a pronunţat, a considerat că eu nu trebuie să fiu trimis în judecată. Rechizitoriul a fost anulat ca nelegal. Dacă vă uitaţi pe portalul Ministerului Justiţiei, probabil că veţi afla mai multe”, a declarat Oprea, după audieri.
Oprea a precizat că afacerile cu statul reprezintă 1-2% din afacerile grupului de firme la care este acţionar.
”Contractele cu statul, cele despre care se vorbeşte, în media cifrei de afaceri în ultimii 12 ani, atunci când am început să lucrăm în această formulă, probabil că reprezintă 1% sau 2%. Cred că nu este o ruşine şi nu trebuie condamnată ideea de a avea o afacere chiar cu statul român. Important este ce se întâmplă, cum se întâmplă, dacă lucrurile sunt corecte (..)”, a afirmat Oprea.
În legătură cu programul Start-Up Nation, Oprea precizat că cele 10.000 de proiecte depuse vor continua.
”Cele 10.000 de proiecte depuse vor continua. (…) Este un program care a început să ajungă la maturitate. (…) În primele 10 zile ale acestui an, peste 160 de firme au primit finanţarea. Există o curbă exponenţială privind plăţile, se întâmplă într-un ritm mare pentru că au ajuns la maturitate”, a afirmat Oprea.