„Avem o imagine preliminară a situaţiilor financiare. Pierderea de care vorbeşte toată lumea este cauzată de provizioanele istorice, este o pierdere non-cash. Compania a decis că este mai bine ca toate lucrurile să pornească de la zero, să nu mai ţină în bilanţ sume incerte şi mizează pe recuperarea creanţelor. EDITDA este pozitivă, de circa 100 mil euro, în ciuda rezultatului negativ net al companiei. Compania este într-o situaţie financiară stabilă, nu există datorii restante, nici la bănci, nici la stat”, a spus Pop, potrivit zf.ro.
„Ne concentrăm pe un plan de reorganizare a companiei, gândit să acopere intervalul de cinci ani de acum încolo, care va ţine cont de strategia energetică naţională, de mixul energetic, care credem că va fi elaborat în acest an. Este vorba despre o eficientizare, urmărim să devenim competitivi. În prezent, compania are 15.000 de salariaţi. În luna martie, vom veni cu acest plan”, a mai declarat reprezentantul CEO.
Radu Pop a precizat că intenţionează să aducă compania pe piaţă la preţuri competitive, care să asigure continuitatea pe termen lung.
„E nevoie de investiţii, de diminuare de costuri pe componenta de cărbune şi pe producţia energiei electrice. Sunt luni, precum cele de iarnă, când consumul de energie e mare, iar mixul de energie trebuie să ţină cont de toate resursele României”, a explicat Pop.