Delegaţia Permanentă a Partidului Naţional Liberal a hotărât excluderea lui Radu Stroe cu 95 de voturi pentru, 52 împotrivă şi 12 abţineri.
„Motivaţia excluderii mele e ca am susţinut menţinerea USL. Le-am arătat că viaţa a demonstrat că decizia politică a fost greşită, şi e decizia lor. Nu înţeleg în ce direcţie se îndreapta PNL, însuşi comportamentul faţă de domnul Tărcieanu este cel putin inelegant. El rămâne totuşi unul dintre cei mai vechi liberal (…) Regret enorm că Partidul Naţional Liberal se îndreaptă cu paşi repezi către o prăpastie”, a explicat Radu Stroe.
Întrebat dacă se gândeşte la o eventuală colaborare cu PSD, fostul ministru de Interne a declarat că ia în calcul înscrierea în Partidul Social Democrat.
Radu Stroe nu este la pima excludere din PNL. Citeşte mai mult: Radu Stroe, EXCLUS din PNL: Sunt la a treia excludere din PNL, pe aceasta a dorit-o Antonescu
De asemenea, senatorul Călin Popescu-Tăriceanu a părăsit şedinţa Delegaţiei Permanente a Partidului Naţional Liberal.
El a explicat că, în cadrul şedinţei, la propunerea lui Ludovic Orban, care a contestat calitatea sa de membru PNL, Delegaţia Permanentă a decis că nu poate participa la reuniunea conducerii partidului.
Tăriceanu a susţinut că, în loc să facă o analiză lucidă a rezultatelor votului la europarlamentare, conducerea PNL care a fost delegitimată la urne continuă să ia decizii extrem de importante pentru viitorul partidului.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, afirma, la începutul lunii aprilie, că deputatul Radu Stroe l-a întrecut în „planul nesimţirii” pe senatorul Călin Popescu-Tăriceanu în contextul în care nu a ales să demisioneze din partid după ce a declarat că speră ca liberalii să-şi „rupă gâtul” la alegerile europarlamentare.
Antonescu: Stroe l-a întrecut în planul nesimţirii pe Tăriceanu